Uruguay - Venäjä ma 25.6.2018, Kisaisännät lohkon vaikeimpaan testiin.

Jalkapallon MM-kisoissa kolmas ottelukierros on käynnissä, ja Venäjän urakka jatkuu kamppailulla Uruguayta vastaan. MM-kisojen lohko A on jo pelailtu valmiiksi. Venäjä ja Uruguay jatkavat pudotuspeleihin, kyse on enää lohkovoitosta. Kummallakin on alla kaksi voittoa, Venäjän maaliero on jo 8-1, kun Uruguayn on tiukin mahdollinen kahdella voitolla, eli 2-0.
Uruguay - Venäjä Jalkapallon MM-kisat 25.6.2018
Uruguay - Venäjä
Kesäkuu 25,2018
17:00

Uruguay, ”La Celeste Olímpica” 

Uruguay ei ole ollut vielä kisoissa niin hyvä kuin mitä siltä odotettiin. Sitä pidettiin A-lohkon selvähkönä suosikkina, mutta kyllä isäntämaa Venäjä on ollut tähän mennessä lohkon vakuuttavin.

Uruguay on ottanut kaksi niukkaa voittoa, vaikka vastus on ollut heikommasta päästä. Kärkipari Suarez-Cavani on ollut vielä kovin vaisu, Suarez on tehnyt yhden osuman ja Cavani pommittanut tolppaan. Egyptiä vastaan Uruguayn voittomaali tuli vasta hyvin myöhään, mutta saudeja vastaan homma ei mennyt kovinkaan jännittäväksi, Suarez osui jo hyvissä ajoin avauspuoliskolla.

Saudi-Arabia -ottelu oli Luis Suarezille tämän sadas maaottelu. Hän on vasta kuudes uruguayilainen, joka on saanut sata matsia maajoukkueessa kasaan. Samalla Suarezista tuli ensimmäinen uruguaylainen, joka on osunut maaliin kolmissa MM-kisoissa.

Uruguayn päävalmentaja Oscar Tabarez lähtenee Venäjää vastaan 4-4-2 -systeemillä. Kaksikko Suarez-Cavani on kärjessä. Keskikentällä Betancour, Vecino, Sanchez ja Rodriguez pyörittävät peliä. Puolustuksen Gimenezillä on lihasvamma, ja hän ei pelaa.

Karsintojen jälkeen Uruguay osallistui China Cupiin ja pelasi muutaman harjoitusottelun. China Cupissa ”La Celeste Olímpica” meni aina päätyyn saakka, ja finaalissa yhden maalin tekeminen riitti voittoon saakka Walesin kustannuksella. Uruguay on viimeisimmistä harjoitusotteluistaan napannut maalittoman tasapelin Puolan kanssa ja niukan tappion Itävallalle. Niissä miehistö onnistui maalinteossa vain kertaalleen.

Venäjä

Venäjä on jo nyt tehnyt kahdeksan osumaa, ja se on kova lukema. MM-turnauksessa 2010 mestari-Espanja teki koko turnauksessa kahdeksan maalia. Venäjän kaksi ensimmäistä vastusta ovat toki olleet kovin heppoisia, ja vasta nyt joukkue testataan. Ennen kisoja Venäjän joukkueelta ei juuri mitään odotettu, mutta voitot ovat saaneet kisahuumaa kotiyleisöön. Jos Venäjä on kova Uruguayta vastaan, niin sitten se todellakin pelaa hyvää turnausta.

Venäjän joukkueesta on noussut esille kaksi hieman yllättävää sankaria, Denis Cheryshev ja Artem Dzuyba. Cheryshev on tehnyt kahdessa ottelussa kolme maalia ja Dzuyba kaksi. Kumpikin aloitti avausottelun vaihtopenkillä, mutta seuraavan jo avauksessa.

Avauksessa loukkaantunut Alan Dzagoev on Venäjän ainoa loukkaantunut pelaaja. Hänen tilalleen tullut Villarealin Cheryshev on paikannut aukon paremmin kuin hyvin.

Venäjän valmentaja Cherchesov ei varmasti vaihda avauskokoonpanoaan, nyt peli sujuu.

Kolmessa edellisessä harjoitusottelussa ennen MM-kisoja Venäjä kärsi isoista puolustuspään ongelmista, sillä vastustajat onnistuivat maalinteossa yhteensä yhdeksään kertaan. Vastustajat olivat toki suurmaihin kuuluvia nippuja, mutta puolustuksen toimivuus herättää etenkin kannattajissa varmasti ylimääräistä huolta. Espanjaa vastaan hyökkäyspelaaminen oli hyvällä tasolla, sillä maalinteossa kisaisännät onnistuivat kolmeen otteeseen. Se oli kuitenkin ainoa kerta pitkään aikaan, kun vastustajan verkot ovat soineet minimissään kaksi kertaa. Nyt MM-turnauksessa treenimatsien ongelmat näyttävät korjaantuneen.

Venäjän joukkue videolla:

Ottelukaupunki ja ajankohta

Uruguay ja Venäjä kohtaavat Cosmos Areenalla. Kamppailu lähtee käyntiin Suomen aikaa kello 17.00. Stadionille mahtuu 44 918 silmäparia.

A-LOHKON OTTELUT:

OTTELUENNAKKO

PÄIVÄMÄÄRÄ

STADION

VEIKKAAMAAN
Russia vs Saudi Arabia World Cup 2018

Venäjä vs Saudi Arabia otteluennakko

14/06
18:00

Luzhniki Stadion, Moskova

Veikkaa Unibetilla »
Egypt vs Uruguay World Cup 2018

Egypti vs Uruguay otteluennakko

15/06
15:00

Central Stadium, Jekaterinburg

Veikkaa Unibetilla »
Russia v Egypt World Cup 2018

Venäjä vs Egypti otteluennakko

21/06
21:00

Krestovsky Stadion, Pietari

Veikkaa Unibetilla »
Uruguay v Saudi Arabia World Cup 2018

Uruguay vs Saudi Arabia otteluennakko

21/06
18:00

Rostov Arena, Rostov-na-Donu

Veikkaa Unibetilla »
Saudi Arabia v Egypt World Cup 2018

Saudi Arabia vs Egypt otteluennakko

25/06
17:00

Volgograd Arena, Volgograd

Veikkaa Unibetilla »
Uruguay v Russia World Cup 2018

Uruguay vs Venäjä otteluennakko

25/06
17:00

Samara Arena, Samara

Veikkaa Unibetilla »

Ottelun katsominen

Uruguayn ja Venäjän kohtaamista pääset katsomaan suorana lähetyksenä televisiossa tai Yle Areenassa. Yle omistaa aikaisempien vuosien tapaan MM-kisojen lähetysoikeudet, ja kamppailuita esitetään television ja Yle Areenan ohella myös radiossa kuunneltavaksi ja liveseurannan välityksellä. On toistaiseksi epäselvää, että tarjotaanko studio-osuutta Uruguayn ja Venäjän kohtaamisessa, mutta se selviää lähempänä turnauksen alkua.

Näin pelataan

Uruguay on ottelun suosikki vetomarkkinoilla, mutta ei sen kyllä pitäisi olla niin. Unibetilla ottelun kertoimet ovat 2.57 – 3.20 – 3.10. Venäjällä peli kulkee ja sillä on kotiyleisö takana. Uruguay on ollut vaisu. Kertoimet ovat väärinpäin. Hyvä veto otteluun on Venäjä +0 Unibetin kertoimella 2.12, tasurilla panos palautuu. Tasapeli on vaarana, joukkueet ovat jo varmistaneet jatkopaikan.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 100€ ilmaisveto
Pelaa nyt