US Open: Finaalit 7.-8.9.2019, yllättäjät haastavat konkarit

Naisten puolella Andreescu haastaa Serena Williamsin, ja miesten finaalissa Medvedev yrittää kukistaa Nadalin.
US Open finaalit
Syyskuu 07,2019
23:00

Tenniksen US Openin naisten finaalissa pelaavat veteraani Serena Williams, joka on ehkä kaikkien aikojen naispelaajien ykkönen sekä yllättäjänä kanadalainen Bianca Andreescu.

Andreescu on 19-vuotias pelaaja, joka vielä viime vuoden lopulla oli WTA-listan sijalla 178. Viime vuoden US Openissa hän hävisi karsintojen ensimmäisen ottelunsa, eikä vuosi sitten hänellä ollut pelattuna Grand Slam -turnauksissa kuin yksi ottelu, joka luonnollisesti oli häviö.

Andreesculla realistinen tavoite kaudella 2019 oli päästä muutaman kerran Grand Slam -turnaukseen mukaan ja saada voitettua sen verran rahaa, että ammattilaisena kiertäminen onnistuisi.

Tämän vuoden puolella Andreescu on sitten kyllä parantanut huimasti. Vuoden ensimmäisessä turnauksessa hän heti pudotti jatkosta WTA-kolmosen Caroline Wozniackin sekä Venus Williamsin. Australian avoimissa Andreescu pääsi kakkoskierrokselle. Andreescun kauden suurin voitto tähän saakka oli Indian Wellsin turnauksen voitto maaliskuussa. Nyt Andreescun WTA-rankkaus on jo 15.

Andreescu on selvästi tulevaisuuden tähti, mutta onko se tulevaisuus jo nyt?

Serenan viimeinen US Open?

Serena Williams on jo 37-vuotias ja hän on melko hiljattain tullut äidiksi. Saattaa hyvinkin olla, että hän pelaa viimeisiä turnauksiaan. Viime kaudella Williams hävisi US Openin finaalin Naomi Osakalle, parhaiten loppuottelusta muistetaan Williamsin raivokohtaus tuomarille. Ei Serenan sillä tavalla sovi jättää hyvästejä kotiturnaukselleen. Nyt saattaa olla se vuosi, kun Serena Williams arvonsa mukaan voittaa US Openin, ja myöhemmin ilmoittaa lopettamisestaan. Jos tämä on suunnitelma, niin Williamsin motivaatio on varmasti kohdillaan.

Finaalin kertoimet ovat Unibetilla Williamsille 1.34 – 3.45. Lukemat lienevät kohdallaan. Serena Williamsin peli ei juurikaan ole heikentynyt. Williamsin voitto 2-0 saa Unibetilta melkein kahden kertoimia, ja sitä voi pelata. Jos Williams on hyvin latautunut, motivoitunut ja kunnossa, niin finaalien ensikertalainen on kovilla.

Kokenut Nadal ja noviisi Medvedev

US Openin miesten finaalipari on Rafael Nadal sekä Daniil Medvedev.

Nadal pelaa hyvää kautta, takavuosien loukkaantumisongelmat eivät ole liikaa vaivanneet. Hän oli Australian Openin kakkonen, kunnes sitten otti voiton Raskan Avoimista kesäkuussa. Wimledonissa vaivat alkoivat olla sen verran hankalia, että Nadal jätti semifinaalin pelaamatta.

Kaiken kaikkiaan kokenut Nadal on voittanut 18 Grand Slamia, ja näistä kolme on tullut US Openissa. Ranskan massakenttä on ollut Nadalille paras pelipaikka, siellä hän on voittanut peräti 12 kertaa. US Openissa Nadal on ollut neljästi finaaleissa, ainoa tappio tuli Novak Djokovicille vuonna 2011.

Tämän kauden US Openissa Nadal on ollut vakuuttava. Hän on hävinnyt vain yhden eräm, jonka vei Cilic. Välierässä Nadal voitti Berrettinin 7-6, 6-4, 6-1.

Nadal voitti elokuussa

23-vuotias Medvedev on ensimmästä kertaa Grand Slamin finaalissa. Hän on myös ensimmäinen venäläinen finaalissa sitten vuoden 2005. Medvedev on kohdannut Nadalin kerran aikaisemmin, ja se oli tämän vuoden elokuussa. Tuolloin Nadal voitti ATP Masters 1000 Canada -finaalin helposti 6-3, 6-0.

Medvedevin urakka US Openissa on ollut hieman kovempi kuin Nadalille. Semifinaaleissa hän kyllä hoiteli Dimitrovin komeasti 3-0, mutta neljässä edeltävässä ottelussa hän menetti erän kussakin. Medvedevin kovin vastus tämän vuoden turnauksessa on ollut Stan the Man Wawrinka.

Medvedev tuli US Openiin lupaavassa kunnossa, hän voitti turnauksen alla Cincinnati Masters ATP -turnauksen.

Unibetilla finaalikertoimet ovat Nadalille 1.15 – 6.10, ja tämä on kyllä liikaa kallellaan suosikin suuntaan. Nadalilla on usein loukkaantumisongelmia, viime vuoden US Openissakin hän joutui jättämään semifinaalin del Potroa vastaan kesken. Tänä vuonna ongelmia ei ole näkynyt, mutta jos kesällä oli vaivoja, niin kyllä pieni huoli Nadalin kohdalla aina on. Medvedev on nouseva tähti muutenkin, ei hänen kuuluisi olla näin pahasti altavastaaja.

Naisten finaaliin betsiksi sopii Williamsin 2-0 voitto, tästä Unibet maksaa 1.97. Miesten finaalin hurjapäät voivat betsata Medvedevin voittoa kertoimella 6.15, varovaisemmat voivat laittaa Medvedev +1.5 Unibetin kertoimella 3.30 tai jopa Medvedev +2.5 Unibetin kertoimella 1.76.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä