Valioliiga: Aston Villa - Everton 23.8.2019, Everton hakee nousua Valioliigan parhaiden joukkoon

Everton haluaa olla mukana liigan top kuutosessa ja pelata paikoista Mestareiden liigaan. Aston Villa taas käytti reilusti yli 100 miljoonaa puntaa uusiin pelaajiin, eikä varmasti halua pelata vain putoamista vastaan.
Aston Villa - Everton
Elokuu 23,2019
22:00

Aston Villan alku Valioliigassa on ollut kovanlainen. Joukkue on hävinnyt kauden molemmat ottelunsa, ensin vieraissa Tottenhamille 1-3 ja viimeksi kotonaan Bournemouthille 1-2. Villa käytti kesällä reilusti yli sata miljoonaa puntaa uusiin pelaajiin, pikku hiljaa pitäisi alkaa tulla tulosta tai koko Villa Parkin väki alkaa käydä kärsimättömäksi.

Everton taas nousee nyt voitolla Valioliigan ykköseksi. Sillä on kasassa neljä pistettä. Avauspeli oli maaliton vierastasuri Crystal Palacen kentällä, ja viimeksi Everton voitti kotonaan Watfordin 1-0. Evertonkin pisti kesällä rahaa palamaan, mutta toisaalta se kyllä myös myi paljon pelaajiaan. Evertonin tavoite on jo vuosikaudet ollut nousta Valioliigan top kuutoseen. Spurs se jo teki, mutta Everton on jäänyt polkemaan paikoillaan.

Villa ollut tuloksia parempi

Vaikka Villa onkin hävinnyt molemmat ottelunsa, niin ei se huonosti ole pelannut. Spursia vastaan se piti johdosta kiinni yli tunnin, kun keskikentän McGinnin kuti meni maaliin jo yhdeksännellä minuutilla. Lopulta sitten Harry Kane teki voittomaalin ja vielä toisen päälle pelin viimeisen viiden minuutin aikana.

Kotiavaus Bournemouthia vastaan alkoi surkeasti. Bournemouth oli kahden maalin johdossa jo alle vartissa. Douglas Luiz toi Villan parikymmentä minuuttia ennen loppua maalin päähän, mutta siihen kiri tyssäsi.

Villa oli tilastojen valossa parempi joukkue kuin Bournemouth. Se piti palloa 63 prosenttia peliajasta ja voitti laukaukset 22-12.

Villan alisuorittaminen lienee kokemattomuutta. Se ei ole voittanut Valioliigan ottelun nyt kolmeen ja puoleen vuoteen. 15 viime Valioliigan ottelustaan Villa on hävinnyt 14.

Evertonin loistava puolustus

Evertonin hyvä alku on varmasti ollut ainakin helpotus seuralle. Jos homma olisi taas lähteyt kehnosti liikkeelle kovasta panostuksesta huolimatta, niin johtokunnassa ja manageri da Silvalla olisi varmasti alkanut kravatti kiristää.

Maaliton tasuri Palacea vastaan ja yhden maalin voitto Watfordista eivät ole mitään järisyttäviä tuloksia, mutta tarpeeksi hyvin kuitenkin.

Everton on pelannut alkukauden hyvin varovaisesti, lieneekö se sitten manageri da Silvan halua välttää katastrofialku. Palacen kentällä maalivahti Pickford oli joukkueen ykkönen, hyökkäyspää sai aikaan kolme kutia maalia kohti. Evertonin kärjessä on tosin uusia pelaajia, ja ajoitusten hinkkaaminen on vielä varmasti kesken.

Evertonin puolustus on ollut viimeisen puolen vuoden aikana loistava. Se on päästänyt helmikuun jälkeen Valioliigassa vain viisi maalia varsinaisista pelitilanteista. Vain Manchester City on ollut parempi.

Edellisen kerran kun Everton ja Aston Villa kohtasivat Valioliigassa, Villa pelasi surkeaakin surkeampaa kautta. Everton voitti neljä vuotta sitten keskinäiset ottelut yhteismaalein 7-1.

Aston Villan ja Evertonin kokoonpanot

Aston Villan hyvä kärki Jonathan Kodija on nilkkavaivaisena sivussa. Samaten poissa on kesällä ostettu pakki Kortney Hause, myös puolustuksen James Chester on sairastuvan puolella.

Evertonin ongelmista ykkönen on kesällä Manchester Citystä ostettu Fabian Delph. Hän ei ole vielä tällä kaudella pelannut. Morgan Scheiderlin oli viime matsin pelikiellossa, ja nyt varmasti avauksessa.

Aston Villan mahdollinen avaus:
Heaton; Elmohamady, Engels, Mings, Taylor; Luiz, McGinn, Grealish; Trezeguet, El Ghazi, Wesley

Evertonin mahdollinen avaus:
Pickford; Coleman, Keane, Mina, Digne; Schneiderlin, Gomes; Richarlison, Sigurdsson, Bernard; Kean

 

Unibetilla ottelun kertoimet ovat 3.30 – 3.60 – 2.25, ja tämä taitaa olla aivan kohdallaan. Alle 2.5 maalia saa hyvän kertoimen 2.00. Sitä sopii pelata, Evertonin alkukausi on ollut tiukasti puolustuksen kautta pelaamista, ja se puolustus on todella hyvä.

Aseta vetosi