Valioliiga: Bournemouth - Liverpool 7.12.2019, pysähtyykö Pool milloinkaan?

Jurgen Kloppin Liverpool alkaa pian jo olla legendaarinen joukkue Anfieldilla. Viimeksi Everton jäi Poolin pyörremyrskyn alle, nyt vastassa on vaisu Bournemouth.
Bournemouth - Liverpool
Joulukuu 07,2019
17:00

Liverpoolia ei taida tällä kaudella pysäyttää mikään. Merseysiden paikallismatsit ovat olleet aikaisemmin useimmiten tiukemman puoleisia pelejä, mutta nyt Liverpool jyräsi viikolla Evertonin Anfieldilla 5-2.

Bournemouth on Poolia vastaan kovassa paikassa. Sillä on jo neljän tappion putki alla. Viimeksi Bournemouth hävisi Crystal Palacen kentällä 0-1.

Joulukuu tulee olemaan Liverpoolille kova testi. Sillä on yhden kuukauden aikana yhdeksän matsia neljässä eri turnauksessa. Se tarkoittaa rotaatiota pelaajille, ja Jurgen Klopp aloitti tämän jo Evertonia vastaan. Salah, Firmino ja Henderson olivat sivussa ottelun avauksesta, mutta eipä se haitannut, kun Pool teki jo avauspuoliskolla neljä kassia. Henderson ja Firmino tulivat loppupuolella vaihdosta peliin mukaan.

Alisson oli Everton -matsista vielä pelikiellon vuoksi sivussa ja Fabinho loukkaantuneena, joten kentällä oli puolet kakkosketjun pelaajia. Origi, Shaqiri ja Lallana ottivat pelissä vastuuta, Everton -matsi näytti senkin, että Poolin joukkueessa on tasoa vaihtopenkilläkin.

KUUMIMMAT JOULUTARJOUKSET

Klopp on voittanut jo 100 liigamatsia

Everton -voitto oli manageri Jurgen Kloppille sadas Valioliigassa. Tämän saavuttamiseen Kloppilta meni vain 159 ottelua. Ainoastaan Jose Mourinho on päässyt sataan Valioliiga-voittoon nopeammin. Kloppista on tulossa Anfieldin legenda, aivan siellä Shanklyn, Paisleyn ja Dalglishin rinnalla. Mestaruus keväällä kruunaa Kloppin aseman.

Everton -voitto oli sellainenkin tilastojen merkkipaalu, että se oli Poolille nyt 32. perättäinen Valioliiga-ottelun ilman häviötä. Ainoastaan kaksi joukkuetta on pystynyt pitempään tappiottomien otteluiden putkeen.

Vaikka Pool tekeekin kovaa tulosta, niin toki sen pelissä on parannettavaa. Liverpool ei ole pelannut nollapeliä nyt 13 otteluun kaikki turnauksen mukaan lukien. Evertoninkin tekemät maalit Anfieldilla olivat aika kevyitä, parempi puolustus olisi putsannut tilanteet.

Bournemouth on voittanut viimeisistä kymmenestä ottelustaan vain yhden. Se hävisi Liigacupissakin pikkuseura Burtonille. 1-0 -voiton se nappasi reilu kuukausi sitten Manchester Unitedista.

Viime ottelun tappio Crystal Palacen Selhurst Parkilla oli Bournemouthilta surkea peli. Se pelasi miesylivoimalla yli 70 minuuttia ja onnistui silti häviämään.

Bournemouthin olisi piristyttävä

Vaikka Bournemouth on surkeassa jamassa niin alkukauden hyvän jakson ansiosta se on edelleen Valioliigassa sijalla 12. Suunta olisi kuitenkin saatava pian kääntymään, putoamisrajan alla oleva Everton on vain kahden pisteen päässä.

Poolin veskari Alisson on taas pelissä. Salah ja Hendersonkin voisivat olla nyt avauksessa. Manella taas voisi olla huilivuoro. Origi on hyvä korvaaja kärkeen, Evertoniakin vastaan hän teki kaksi maalia.

Bournemouthilla on pitkä lista loukkaantuneita. Adam Smith on viimeinen, joka on joutunut sairastuvalle. Harry Wilson ei saa pelata Poolia vastaan, koska hän on lainalla juuri Poolista Bournemouthissa. Ykkösmiehistä ainakin Stanislas, Daniels ja Brooks ovat sairastuvalla.

Bournemouthin mahdollinen avaus: Ramsdale; Stacey, Mepham, Ake, Rico; Groeneveld, Lerma, Billing, Fraser; Solanke, Wilson

Liverpoolin mahdollinen avaus: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Oxlade-Chamberlain, Henderson, Keita; Salah, Firmino, Origi

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 6.90 – 5.00 – 1.44. Paras betsi lienee alle 2.5 maalia Unibetin kertoimella 2.60. Pool ei ole vieraissa samanlainen pyörremyrsky kuin Anfieldilla. Se on pelannut tällä kaudella kymmenen vierasmatsia kaikki turnaukset mukaan lukien, ja näistä vain kahdessa se on tehnyt yli kaksi maalia. Bournemouth taas on niin pahassa jamassa, että Poolin kauan odotettu nollapeli on lähellä.

Aseta vetosi