Valioliiga: Leicester – Manchester Untied 26.7.2020 klo 18.00 Vihje ja kertoimet

Kotijoukkue tarvitsee suurella todennäköisyydellä ottelusta Manchester Unitedia vastaan voiton
Leicester – Manchester Untied
Heinäkuu 26,2020
18:00

Valioliiga: Leicester – Manchester Untied

King Power Stadium, Leicester, Englanti

Pitkävetokertoimet (Rabona) 3.20 – 3.60 – 2.23

 Suurin osa Valioliigan päätöskierroksen otteluista pelaillaan pois ilman sen kummempaa panosta, mutta Leicesterissä tilanne on täysin toinen.

Pahasti otettaan menettänyt kotijoukkue tarvitsee suurella todennäköisyydellä ottelusta Manchester Unitedia vastaan voiton, jotta jo varmalta näyttänyt paikka Mestarien liigaan ensi kaudeksi ei karkaisi käsistä. Isäntien kannalta harmillisesti Red Devils on kuitenkin tällä hetkellä melko hyvässä iskussa ja myös huippumotivoitunut.

Leicester näytti ennen koronataukoa varmalta top-4 joukkueelta, mutta Brendan Rodgersin miehistö on paussin jälkeen sukeltanut pahasti. Viime kierroksella tuli ruma 3-0 tappio Tottenhamille, mikä asetti Ketut vaikeaan saumaan. Tasurikin voisi tästä ottelusta riittää jos Chelsea  häviää Wolvesille kotonaan, mutta sen varaan ei Rodgers ole laskemassa mitään. Unitedille puolestaan tasuri piisaa varmuudella UCL-paikoille.

Isännillä myös loukkaantumisia

Norwichin viimeinen kotiottelu oli jo putoamisen kannalta merkityksetön, mOman mausteensa matsiin tuovat joukkueiden kokoonpanotilanteet. Leicesterin tilanne on tässäkin suhteessa paljon hankalampi, sivussa on kolme neljästä parhaasta puolustajasta. Lisäksi lehtereiltä matsia katsoo myös vahvasti juuri Man Unitediin yhdistetty keskikentän James Maddison.
Leicesterin rinki ei ole sieltä leveimmästä päästä, joten poissaolot tuntuvat. Rodgers joutuukin tasapainoilemaan alakerran paikkaamisen ja hyökkäyspään rakentamisen välillä. Matsiin olisi pakko lähteä ainakin melko hyökkäävällä formaatiolla, mikä saattaa tietää vastuuta Kelechi Iheanacholle Jamie Vardyn seurana kärjessä.

Puolustus onkin ollut selkeä akilleen kantapää Leicesterille. Viimeiseen neljään matsiin oma verkko on heilunut hurjat kahdeksan kertaa. Toisaalta Vardyn johdolla Ketut on myös iskenyt paljon maaleja, koko kauden aikana eniten Liverpoolin ja Man Cityn jälkeen.
utta olisi luullut, että se olisi saanut Burnleytä vastaan aikaiseksi edes kelvollisen pelin. Mutta ei, ensimmäisellä jaksolla kaksi punaista korttia ja 0-2 neniin.

Nyt viimeisellä kierroksella Norwichilla ei kyllä ole mitään muuta syytä astella Etihadin kentälle kuin velvollisuus. Burnley -matsi oli niin heikko, että manageri Farke voisi aivan hyvi vaihtaa koko aloituskokoonpano uusiksi. Siinä saisi Pukkikin taas pitkästä aikaa peliminuutteja.

Manchester Cityn loppukausi on mennyt niin, että kentällä on tullut enemmän pettymyksiä, mutta kabineteissa voittoja. Se toki oli selvää, että Liverpoolin etumatkaa Valioliigan kärjessä Man City ei saa kiinni, mutta putoaminen FA Cupin finaalista Arsenalille oli paha pettymys.

Cityn voitto on koronatauon jälkeen ollut se, että Huippu-urheilun kansainvälinen tuomioistuin CAS kumosi UEFA:n Citylle antaman pelikiellon. Ennen koronataukoa tilanne oli se, että Cityltä jäisivät ensi kaudella Mestareiden liigan pelit väliin, ja se olisi ollut jossain määrin katastofi.

Red Devils kuuma

Ole Gunnar Solskjaer on saanut Manchester Unitedin pelaamaan tauon jälkeen pääosin oikein kelvollisesti. Viime kierroksen tasuri West Hamia vastaan ei ollut sieltä vakuuttavimmasta päästä ja cupistakin tuli välissä lähtö, mutta isossa kuvassa Red Devils on tällä hetkellä yksi sarjan parhaista.
Myöskään vieraiden alakerta ei ole kuitenkaan ollut sieltä tiiveimmästä päästä, viimeisestä neljästä matsista oma verkko on pysynyt puhtaana vain kerran. Toisaalta vieraiden hyökkäyksen jalokivet Mason Greenwood, Marcus Rashford ja Anthony Martial iskevät maaleja siihen tahtiin, ettei puolustuksen ihan betonia tarvitse ollakaan. Paul Pogban paluu keskikentälle on myös ollut erinomainen asia vieraiden tasapainon kannalta.
Joukkueiden ottelut ovat olleet kauden mittaan varsin runsasmaalisia ja myös tässä keskinäisissä matsissa maaliodotus nousee korkealle. Leicesterin on pakko hyökätä ja toisaalta ManU pääsee loistavista asemista iskemään vastaan ja hakemaan aukkoja isäntien repaleisesta alakerrasta

Valioliigan viimeinen kierros Rabonalle

Vähintään kolme kertaa pallo kaivetaan nuotasta kovalla prosentilla ja se nostetaan myös peleihin Rabonan mainiolla kertoimella 1.79.

Aseta vetosi