Valioliiga: Liverpool - Watford 14.12.2019, sarjaykkönen vastaan sarjan huonoin

Liverpool vastaan Watford Anfieldin stadionilla. Valioliigasta ei voi saada epätasaväkisempää ottelua kuin tämä. Jurge Klopp saattaa antaa avainmiehille huilivuoroja.
Liverpool - Watford
Joulukuu 14,2019
14:30

Valioliigan ylivoimainen ykkönen kohtaa kotikentällään sarjajumbon. Liverpoolin voittokerroin on tällä hetkellä noin 1.16, ja se on ollut laskusuunnassa.

Liverpool ei ole hävinnyt Valioliigan ottelua Anfieldilla sitten huhtikuun 2017. Putki on kestänyt nyt 48 pelin verran. Viimeksi Liverpool hoiteli kotikentällään Evertonin komeasti 5-2, vaikka esimerkiksi Mo Salah ja Rob Firmino istuivat vaihtopenkin puolella.

Historia on kaikin puolin Liverpoolin puolella. Vain neljä kertaa koko Valioliigan historian aikana on sarjataulukon viimeinen voittanut ykkösen. Watford on hävinnyt 12 kertaa peräkkäin kun se on pelannut sarjaykköstä vastaan.

Ainoa asia, joka voi tulla mutkistamaan Liverpoolin peliä, on joulukuun raskas otteluohjelma. Liverpoolilla tämä on vielä erityisen raskas, se pelaa seurajoukkueiden MM-turnauksen Qatarissa ensi viikolla.

KUUMIMMAT JOULUTARJOUKSET

Liverpoolilla ylivoimainen johto

Toki Pool on hyvässä kunnossa. Se on voittanut viimeisistä 25 Valioliigan ottelusta 24. Sarjataulukossa se on kahdeksan pistettä kakkosena olevaa Leicesteriä edellä, ja 14 pistettä kolmosena olevaa Manchester Cityä edellä.

Viime viikon loppuna Pool voitti Bournemouthin selvästi 3-0, ja se tarkoitti sitä, että se on joulupäivänä sarjaykkönen vaikka häviäisi loput liigamatsinsa ennen joulua.

Liverpoolin manageri Jurgen Klopp on huomioinut raskaan talviviikot jo tovi sitten. Avainpelaajat Salah, Mane ja Firmino ovat jo saaneet huilivuoroja, ja kakkosketjun Origi, Shaqiri, Keita ja Oxlade-Chamberlain ovat pelanneet hyvin, jokainen on käynyt tekemässä maalinkin viime otteluissa.

Klopp varmasti antaa huiliaikaa Watford -ottelussakin. Lovren lienee sivussa, hänellä on ollut loukkaantumisongelmia viimeisissä otteluissa. Gomez tullee avaukseen. Kakkosketjusta tulee varmasti jokunen pelaaja hyökkäyspäähänkin, mutta tuskin koko ykkösryhmä on vaihdon puolella.

Pearson yrittää nyt Watfordin kanssa

Watfordilla on nyt pelissä uusi manageri. Nigel Pearson tuli hommiin noin viikko sitten. Pearson tuskin on mikään messias Watfordille. Hänen edellinen hommansa oli manageroida Belgian kakkossarjatason Oud-Heverlee Leuven -joukkuetta, ja sieltäkin Pearson sai potkut.

Watfordilla on tällä kaudella ollut enemmän managereita mitä joukkue on onnistunut keräämään voittoja Valioliigassa. Managerin hommissa ovat tällä kaudella kokeilleen Gracia, Sanchez Flores ja Mullins, kun voittosarake näyttää yhtä.

Watford on alisuorittanut pahasti. Sen pelaajalista ei ole ollenkaan liigan kehnoimmasta päästä, Deulofeu, Deeney ja Doucoure ovat hyviä pelimiehiä.

Tästä ottelusta Watfordilta sivussa ovat ainakin Welbeck, Cleverley, Prodl ja Holebas. Pearsonin suosima ryhmitys on 4-2-3-1, ja se veisi Andre Grayn penkille, kun kapteeni Deeney viilettään kärjessä.

Liverpoolin mahdollinen avaus: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Oxlade-Chamberlain, Milner; Shaqiri, Keita, Mane; Origi

Watfordin mahdollinen avaus: Foster; Femenia, Kabasele, Cathcart, Masina; Doucoure, Capoue; Sarr, Pereyra, Deulofeu; Deeney

 

Vetopuolella alle 3.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 1.81. Sen voi lapulle rastittaa. Pool lepuuttanee ainakin joitain ykköspyssyistä, ja luulisi uuden managerin laittavan Watfordin pelaamaan niin paljon puolustuksen kautta kuin mahdollista. Eli nyt taitaa tulla se kuuluisa bussi kentälle.

Aseta vetosi