Valioliiga: West Ham - Manchester City 10.8.2019, mestarin avausottelu

Viime kauden mestari Manchester City aloittaa pelit West Hamia vastaan. Vetomarkkina on heti sitä mieltä, että City on ylivoimainen.
West Ham - Liverpool
Elokuu 10,2019
14:30

Liigamestari Manchester City aloittaa kauden Lontoossa West Hamin vieraana. City teki kesäaikana muutamia pelaajakauppoja. Tärkeimmät siirrot ovat puolustavan keskikenttäpelaajan Rodrin tulo Atletico Madridista sekä vasemman pakin Joao Cancelon tulo Juventuksesta. PSV Eindhovenista tullut vasen pakki Angelinokin saattaa pelata minuutteja.

Merkittävimmät poislähtijät Cityn joukkueesta ovat Juventukseen lähtenyt laitapakki Danilo, sekä pelit lopettanut toppari Vincent Kompany.

Siirtomarkkinat olivat Pep Guardiolalle tällä kertaa lähinnä hienosäätöä. City on edelleen materiaaliltaan Valioliigan kovin ryhmä, laajuutta joukkueessa on enemmän kuin vaikka kovimmalla kilpakumppanilla Liverpoolilla.

West Hamin merkittävin siirto oli siinä, kun mainio itävaltalainen kärkimies Marko Arnautovic halusi lähteä pelaamaan Kiinan liigaan, oletettavastikin valtaisan palkkapussin houkuttelemana. Hammersin korvaaja keskushyökkäjäksi Frankfurtista tullut Sebastian Haller.

Villarealista joukkueen pelintekijäksi tuli Pablo Fornals, ja hänen pelaaminen Hallerin kanssa on aikalailla Hammersin hyökkäyksen avain tulevalla kaudella.

City se vaan paranee

Viime kesänä West Ham uudisti joukkuetta rankasti, uusiin pelaajiin panostettiin ja manageriksi tuli kokenut Manuel Pellegrini. Tuloksena oli Valioliigan kymmenes sija, eli ei aivan pannukakku, mutta ei se Hammersilta mitenkään erityisen hyvin mennyt. Joukkue on sen verran kova, että pääsy eurokentille täytyy olla tavoitteena.

Manchester City lienee kovempi kuin viime kaudella. Rodrin ja Joao Cancelon tulo tuo joukkueeseen enemmän kuin Kompanyn ja Danilon poislähtö. Rodri oli jo viime viikonlopn Community Shield -ottelussa erinomainen, joten ainakin hänen kohdallaan siirto Englantiin taitaa onnistua. City manageri Pep Guardiola käytti Rodria Wembleyllä ajoittain kolmantena keskuspuolustajana, ja se antaa joukkueelle lisää mahdollisuuksia.

Manchester Cityn suurin huolenaihe taitaa olla pukukopi puolella. Vincent Kompany oli ehdottomsti henkinen johtohahmo, ja nyt hän on poissa. David Silvakin lähtee ensi kesänä, joten joukkue kaipaa uusia johtajia, veteraaneja, joiden sanaan uskotaan.

Leroy Sane pitkään sivussa kokoonpanosta

Cityn saksalainen laituri Leroy Sane loukkasi viikonloppuna Liverpoolia vastaan polvensa pahasti, ja hän on sivussa useamman kuukauden. Benjamin Mendy on jälleen loukkaantuneena sairastuvalla. Mendystä taitaa tulla Citylle loukkaantumistiheyden puolesta uusi Kompany, enemmän lasaretissa kuin kentällä. Laporte ja Fernandinho eivät olleet mukana Community Shield -ottelussa, ja varmaan he ovat tästäkin ottelusta sivussa.

Fabianski palannee Hammersin maalivahdiksi, mutta Noble on edelleen loukkaantuneena sivussa. Wilshere saanee paikan avauksessa, samoin kuin Haller ja Fornals.

West Hamin mahdollinen avaus:
Fabianski; Fredericks, Balbuena, Diop, Cresswell; Rice, Wilshere; Anderson, Fornals, Lanzini; Haller

Manchester Cityn mahdollinen avaus:
Ederson; Walker, Stones, Otamendi, Zinchenko; Rodri, De Bruyne, D.Silva; Bernardo, Sterling, Jesus

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 12.50 – 6.75 – 1.26, ja kyllähän numerot ovat kauden avausmatsiin aivan liikaa vierasjoukkueelle kallellaan. Lapulle Hammers +1.5 kertoimella 2.23, ja varmasti on ylikerroin.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä