Valioliigan maalikuningas 2018-2019 10.8.2018, Arsenalista löytyy hyvä ehdokas

Viime kaudella Mo Salah ja Harry Kane olivat Valioliigan parhaat maalintekijät. Onko Kane viidennen kerran peräkkäin kahden parhaan joukossa? Toistaako Salah mahtikautensa?
Valioliigan maalikuninkuus
Elokuu 10,2018
21:00

Kenestä Valioliigan maalikuningas kaudella 2018-2019? Maalikunkku on mainio vedonlyöntikohde, jos vain on malttia odotella lunastusta toukokuulle.

Maalikuningas pohdintoihin on hyvä lähteä niin, että ensin sulkee pois suosikkien joukosta ne, joiden asema vaikuttaa kehnolta.

Tottenhamin Harry Kane on maalikunkku-listan ykkönen. Unibetilla Kanen kerroin on vain 3.00. Paljon on argumentteja Kanen puolesta, mutta kyllä hänen kertoimensa on varmasti alikerroin. Viime kaudella Kane oli maalipörssin kakkonen Liverpoolin Mo Salahin jälkeen. Tätä ennen Kane oli kahdesti ykkönen, ja vielä ennen näitä voittokausia hän oli maalipörssin kakkonen. Neljänä viime kautena Kane on siis ollut Valioliigan maalintekijälistan top kakkosessa.

Tällä kaudella Kanen alkua hidastaa aivan varmasti kesän MM-kisat. Englannin raskas, mutta melko onnistunut taival oli varmasti Kolmen Leijonan kapteenille fyysisesti ja henkisesti raskas. Lomaakin MM-pelaajat saivat paljon muita enemmän, eikä Kane ole vielä huippukunnossa. Toisaalta Kane ei, kummallista kyllä, ole koskaan tehnyt Valioliiga-maalia elokuussa. Tällä kaudella vaisu alku saattaa kyllä kestää hieman pidempään. Ja joskushan se Kanellekin on tultava vaisumpi kausi, 3.00 kerroin on joka tapauksessa aivan liian vähän.

Vetomarkkinoiden kakkossuosikki maalikuninkaaksi on viime kauden ykkönen Liverpoolin Mo Salah. Viime kaudella Salah pelasi ensimmäisen vuotensa Valioliigaa, ja heti tuli täysosuma. Huima suosio ja komeat 32 maalia. Salahin kerroin Unibetilla on 5.00. USA:n urheilussa on käsite ”sophomore jinx”, joka tarkoittaa toisen kauden notkahdusta. Tällaista voi aivan hyvin odottaa Salahin kohdalle. Vastustajat tietävät jo miehen vaarallisuuden, ja varmasti joka joukkue miettii jotain erityistä huippunopean egyptiläisen varalle. Salahin kaudesta tulee varmasti vaikeampi kuin viime vuonna. Häntäkään ei kannata pelata maalikuninkaaksi.

Manchester City on edelleen Valioliigan ykkösjoukkue. Se oli viime kaudella ylivoimainen, ja täksi vuodeksi joukkue on vain vahvistunut. Keskikentälle se sai Leicesteristä Riyad Mahrezin, ja puolustuksen Ben Mendy on nyt pelikuntoinen. City tekee varmasti huiman määrän maaleja, mutta ne jakaantuvat tasaisemmin koko joukkueelle. Cityn kärkimiehen paikkakin on varmasti kovassa rotaatiossa. Gabriel Jesus ja Sergio Aguero pelannevat puoliksi, ja se syö miesten mahdollisuutta maalikuninkuuteen. Gabriel Jesuksen kerroin Unibetilla on 15.00 ja Sergio Agueron 7.00.

Manchester Unitedin Romelu Lukakun kerroin maalikuninkaaksi on 9.00. Lukakukin kärsinnee jossain määrin MM-kisoista. Belgia meni pitkälle, ja onnistui nappaamaan kolmossijan. Lukakun kauden alku myös viivästyy, ja jää nähtäväksi, että milloin mies on huippukunnossa. Hänen maalimääriään pudottanee myös Jose Mourinhon kyyninen puolustustaktiikka. Vierasotteluissa kovia vastuksia vastaan Lukaku tulee olemaan kärjessä kovin yksinäinen.

Paras veto kauden maalikuninkaaksi on Arsenalin Pierre-Emerick Aubameyang. Gabonin maajoukkuemies Aubameyang on ehdottoman kova maalintekijä, joka tuli Arsenaliin vasta viime talvena. Loppukausi mieheltä meni uuteen liigaan totutellessa, mutta nyt hän on ehdoton Arsenalin avainpelaaja. Koko joukkue lienee myötuulessa Unai Emeryn tultua manageriksi Arsene Wengerin tilalle. Aubameyangin puolesta puhuu myös se, että Arsenal ei pelaa Mestareiden liigaa. Valioliiga on joukkueen ykkösturnaus, ja joka viikonloppu parhaat pelaavat Valioliigassa.

 

Aubameyangin maalikunkku-kerroin on Unibetilla 6.00, ja sen voi kärsivällinen futisfani pelata.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä