Valioliigan managerien potkut 20.8.2018, Mourinhon lähtö alkaa jo olla lähellä

Manchester United on edelleen surkea joukkue, heikkouksia löytyy sieltä ja täältä. Koskahan seuran johtoporras kyllästyy kiukuttelevaan portugalilaiseen manageriinsa?
Valioliiga, ensimmäinen manageri ulos
Elokuu 25,2018
14:30

ComeOn antaa kertoimen 4.50 sille, että Manchester Unitedin Jose Mourinho on ensimmäinen Valioliigan manageri, joka tällä kaudella jättää paikkansa. Se on hyvä veto. Eilisen Brighton -ottelun perusteella ei mene enää montaankaan viikkoa, kun ManU:n johtokunta päättää vapauttaa Mourinhon hommastaan.

Manchester United oli Brightonin kentällä kehno. Se hävisi tyystin ansaitusti 2-3. Joukkueen puolustaminen oli kehnoa, ja kapteenin nauhaa kantanut Paul Pogba syytti ManU:n pelaajia ottelun jälkeen intohimon puutteesta. Ja kyllä Pogba oli oikeassa, ManU oli kentällä tahdoton ja tahmea. Jose Mourinho ei suostunut pelin jälkeen analysoimaan joukkuettaan.

”Kun olen kriittinen pelaajiani kohtaan, te ette vain hyväksy sitä. Olkaa hyvä, älkää kysykö minulta tällaista, koska se ei ole minulle hyväksi. Analysoin pelaajiani mielelläni, kun he ovat hyviä. Kun en voi sitä tehdä, älkää yrittäkö pakottaa, koska en suostu”, Mourinho sanoi Brighton -tappion jälkeen toimittajille.

Manchester Unitedin surkeus on jatkoa jo useamman vuoden vaisuudelle. Jose Mourinho hankittiin seuraan nostamaan ManU taas Englannin jalkapallon kärkeen muutaman heikomman vuoden jälkeen. Louis van Gaal ei ennen Mourinhoa onnistunut ollenkaan ManU -managerina. Hän peluutti joukkuetta jääräpäisesti ikivanhalla taktiikallaan, ja samaa tekee nyt Mourinho.

ManU on tuhlannut viime vuosina jättisummat rahaa joukkueen petraamiseksi, mutta välimatka menetysviin ja jännittäviin, hienoa futista pelaaviin paikallisvastus Cityyn ja Liverpooliin vain kasvaa.

Mourinhon ManU on hyvin tylsä, passiivista puolustusta pelaava joukkue. Kritiikkiä on tullut roppakaupalla, muun muassa ex-United -tähti Paul Scholes on kommnetaattorin roolissaan usein paheksunut Mourinhon joukkueen peliä.

Manchester Unitedin on myös jatkuvasti jonkinlaisten kriisiuutisten lähteenä. Tähtipelaaja Paul Pogban ja manageri Mourinhon riidoista uutisoitiin viime kaudella, ja nyt ne taas ovat nousseet otsikoihin. Jos Pogba haluaa muualle, eikä ole täydellä sydämellä mukana, niin eipä ManU:lla paljonkaan ole aseita pelata hyvin. Viime tammikuussa Mourinho hankki Arsenalista Alexis Sanchezin ManU:n, ja hänestä piti tulla joukkueen hyökkäyksen kipinä. Vaan ei ole onnistunut Sanchezkaan. Koko viime kauden hän oli muutamaa välähdystä lukuunottamatta ManU:ssa kehno. Kauden avausottelussa tällä kaudella Sanchez oli taas hukassa, ja Brighton -ottelu häneltä jäi kokonaan väliin jonkinlaisen loukkaantumisen vuoksi.

Mourinho olisi kesäaikaan kovasti halunnut ostaa ManU:n uusia toppareita, ja eilisen Brighton ottelun perusteella on helppo ymmärtää, että miksi. Isolla rahalla Manchesteriin hankitut Victor Lindelöf ja Eric Bailly olivat heikkoja, ja syyllisiä kahteen maaliin. Mourinho havitteli Unitediin suurin piirtein kaikkia tarjolla olevia huipputoppareita, mutta kukaan ei tullut. Ehkä pelaajat eivät enää halua Mourinhon joukkueeseen?

ManU:n alakuloa alleviivaa se, että ennen viikonlopun kierrosta Jose Mourinho syyttiä Manchester Cityä siitä, että näillä ei kentän ulkopuolella ole minkäälaista tyyliä. Siinä missä ManU mokasi Brightonissa, niin City voitti kotonaan Huddersfieldin 6-1.

 

 

Jos ManU ei pian saa jyrkkää suunnanmuutosta aikaan, niin se on jo marraskuussa pudonnut pois mestaruustaistosta. Ja miksi ManU saisi muutoksen aikaan, kun Mourinho ei ole siihen pystynyt kahteen vuoteen. Mikään ei ole muuttunut, ManU on edelleen sama jäyhä ja tehoton ryhmä kuin takavuosinakin. Kun ManU:n seurajohto hyväksyy, että kausi on jo Valioliigan osalta taputeltu, niin se varmaan ymmärtää, että Mourinhon kanssa ei tule menestystä. Tuskin Mourinho viettää joulua Manchesterissa. ManU johto alkaa pian katsoa uutta, nuorempaa ja rohkeampaa manageria. Mourinho ulos ensimmäisena ComeOnin kertoimella 4.50 on kelpo veto.

Aseta vetosi