Valko-Venäjä - Saksa 8.6.2019, Saksa hakee uutta nousua

Surkean MM-turnauksen jälkeen Saksa rakentaa joukkuetta uudelleen. Veteraanien potkut saivat aikaan nurinaa, mutta karsinta-avauksessa Hollannissa Saksa oli hyvä.
Valko-Venäjä - Saksa
Kesäkuu 08,2019
21:45

EM-karsintojen alkulohko C tuntuu jo valmiilta. Sen verran ylivoimaisia kärkikaksikko Hollanti ja Saksa ovat, Pohjois-Irlannilla on tällä kertaa kohtuuttoman kova homma pelata itsensä kisoihin.

Saksa voitti avausottelussaan Hollannin vieraissa 3-2. Valko-Venäjä on hävinnyt molemmat ottelunsa maalierolla 1-6, vastassa olivat Pohjois-Irlanti ja Hollanti.

Valko-Venäjä ei ole koskaan ollut mukana arvoturnauksessa. Se voitti lohkonsa Kansojen liigan D-liigassa, mutta siinä vastus oli todella heppoinen. Kansojen liigan kautta Valko-Venäjä saattaisi päästä mukaan EM-kisoihin, koska karsintalohkosta tämä olisi varmaan urheilumaailman suurin yllätys koskaan.

Valko-Venäjällä ei juurikaan ole Euroopan kovissa sarjoissa pelaavia, joten joukkue on pitänyt kiinni jo 38-vuotiaasta Alexander Hlebistä. Hän pelasi parhaina päivinää Arsenalissa ja Barcelonassa. Hleb on kuitenkin tästä ottelusta sivussa, ja hänen paikan ottanee Juri Kovalev.

Valko-Venäjän päävalmentaja Kriushenko on nimittänyt joukkueeseen neljä kärkimiestä, mutta nämä ovat tehnet yhteensä vain viisi maalia maaotteluissa. Joukkueen paras maalintekijä on kymmenen maajoukkuemaalia tehnyt keskikentän Stanislav Dragun. Hän pelaa BATE Borisovissa.

Löw on sairastuvalla

Valko-Venäjä on kohdannut Saksan maaottelussa vain kerran aikaisemmin. Saksassa vuonna 2008 pelattu ystävyysottelu päättyi yllättäen 2-2.

Saksan avausvoitto Hollannista oli mainio ottelu. Joachim Löwin joukkue oli ollut aikamoisessa sekaannuksessa. MM-kisat olivat menneet täysin pieleen, veteraaneja oli saanut tylyt potkut maajoukkueesta ja siitä tuli pahaa verta. Hollantia vielä pidettiin, ja pidetään edelleen, nousussa olevana maajoukkueena.

Saksa teki Hollannissa ensin kaksi maalia puoleen tuntiin. Toisella jaksolla Hollanti tuli rinnalle, mutta aivan viime minuuteilla Nico Schulz teki Saksalle voittomaalin.

Saksa on ollut mukana jokaisessa EM-turnauksessa sitten vuoden 1968, ja kolmesti Saksa on voittanut Euroopan mestaruuden.

Saksalla on nyt menossa sukupolvenvaihdos, joka ei sen tason futismaalla merkitsi minkäänlaista tason romahdusta. Hieman Joachim Löwillä on vielä palasia hakusessa. Saksalla ei ole aivan maailmanluokan keskushyökkääjää, nuori Klose oli nyt arvokas mies joukkueelle, ja Timo Werner on oikeastaan ainoa kunnon kärkimies.

Päävalmentaja Joachim Löw ei ole mukana ottelussa. Hän on loukkaantunut kuntosalilla, ja kakkosvalmentaja Sorg hoitaa pelin johtamisen.

Saksalta puolustuksen Rudiger on sivussa polvivamman vuoksi. Joukkueen kärki lienee Gnabry, Sane sekä Reus.

Valko-Venäjän mahdollinen avaus: Hutar; Shitov, Martynovich, Polyakov, Volodko; Dragun, Maevski; Nekhaychik, Kovalev, Stasevich; Laptev

Saksan mahdollinen avaus: Neuer; Ginter, Sule, Tah; Kehrer, Kimmich, Gundogan, Schulz; Sane, Reus, Gnabry

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 15.00 – 6.90 – 1.21, ja kaipa nämä ovat kohdallaan. Valko-Venäjä ei ole aivan onneton kotonaan, viimeisistä kymmenestä kotiottelusta se on voittanut neljä. Venäjän MM-karsinnoissa se voitti kotonaan Bulgarian. Unibet antaa yli 2.5 maalia vedolle kertoimeksi vain 1.58, ja se on liian vähän. Alle 2.5 maalia saa 2.38, ja sitä voi pienellä kokeilla.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä