Veikkausliiga: HJK - Haka 8.7.2020 klo 18.30 Vihje ja kertoimet

HJK:n kotiavaus on suomalaisen jalkapallon klassikko, vastassa on Valkeakosken Haka. Klubi aloitti sarjakauden pieksemällä Lahden 4-0 ja Haka pelasi Hongan kanssa tasan 1-1.
HJK - Haka
Heinäkuu 08,2020
18:30

Veikkausliiga: HJK – Haka

Telia 5 G Areena, Helsinki, Suomi

Pitkävetokertoimet (Unibet) 1.35 – 5.45 – 7.30

Livestream: Unibet

HJK voitti Veikkausliigan avauksessaan Lahden vieraissa komeasti 4-0. Sarjanousija Haka taas pelasi Hongan kanssa kotitasurin 1-1.

HJK:n ja Hakan ottelu on kotimainen jalkapallon klassikko. Sitä vaan ei olla päästy pelaamaan pitkään aikaan, kun Haka vajosi ykkösdivisioonaan vuonna 2012. Edellisen kerran Klubi ja Haka ovat pelanneet vastakkain lokakuussa 2012. Silloin Valkeakoskella peli päättyi 2-2

Haka nousi takaisin Veikkausliigaan Teemu Tainion valmentamana. Tainio on yksi Suomen jalkapallon suurista. Tainio aloitti Veikkausliiga-uransa Hakassa ja päätti sen HJK:ssa, sellainenkin yhteys tässä matsissa on.

Tainio sai Hakan viime kaudella mainioon kuntoon. Ykkösdivisioonan voittanut Valkeakosken joukkueen saldo oli 24-2-1. Maaliero oli huima 76-22.

Klubi voitti cup-matsin

Haka ja Klubi ovat tällä kaudella pelanneet jo kerran vastakkain. Suomen Cupin välierä pelattiin Valkeakoskella tehtaan vieressä, Tehtaan kentällä. HJK voitti vaiheikkaan matsin 3-2. Tim Väyrynen teki HJK:lle kaksi maalia avausjaksolla, ja niiden osumien välissä Hakan Kyöstilä teki yhden kotijoukkueelle.

Toisella jaksolla Riku Riski teki vieraille jo 3-1, mutta Hakan tämän kesän hankinta, entinen Real Madridin ja JJK:n pelaaja Eero Markkanen teki kavennuksen 78. minuutilla. Hakan loppukiri ei tuonut tasoitusta ja HJK saa jahdata kotimaista tuplaa.

Eero Markkanen teki myös Hakan liigakauden avausmaalin rangaistuspotkusta. Hakalla oli avauksessa hyvät mahdollisuudet napata kaikki kolme pistettä Honkaa vastaan. Se pelasi viimeiset parikymmentä minuuttia yhden miehen ylivoimalla, mutta voittomaali jäi kuitenkin tekemättä.

Markkasen ja Tainion lisäksi Hakasta voisi nostaa esille Anton ”Valerin poika” Popovitchin. Vallu Popovitch on yksi Veikkausliigan legendoja, Hakan viimeisten suurvuosien ehdoton avainpelaaja.

HJK oli omassa liiga-avauksessaan murskaavan ylivoimainen. Joukkue lähti peliin odotetulla avauksella. Nikolai Alhokin oli kolhuistaan toipunut kuntoon oikealle laidalle.

HJK:n sakki taas omassa luokassaan

HJK:lla on jälleen erinomaisen tasokas joukkue Veikkausliigaan. Paluumuuttajista Atom Tanaka ja Rasmus Schuller ovat vahvasti avauksen miehiä ja varmasti kauden mittaan joukkueen selkäranka. Tim Väyrysen kaksi maalia voisi antaa ymmärtää, että Väyrynen on sillä tasolla, jolla hän pelasi liigaa Hongassa ennen lähtöään Saksaan.

HJK:n kohdalla menestymisessö lienee kyse valmennuksesta ja henkisestä puolesta. Seuran resurssit ovat Suomessa omaa luokkaansa. Viime kaudella ilmeisimmin ensin petti valmennus, ja jossain vaiheessa sitten meni uskokin. Ainakin alkukauden muutaman ottelun perusteella homma on lähtenyt hyvin liikkeelle, ja luulisi, että edellä mainittujen Tanakan ja Schullerin kokemus auttaa, jos joukkueen pääkoppa meinaa mennä jumiin.

Klubin etuna on edelleen se, että joukkue pelaa Töölön tekonurmella eli Bolt Arenalla eli Telia 5G Arenalla.

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 1.35 – 5.45 – 7.30. Klubi tai ei, tekonurmi tai ei, niin kyllä lukemat ovat kotijoukkueelle liikaa kallellaan. Alkukaudesta on kuitenkin sen verran kysymysmerkkejä ilmassa, että painetaan betsi Hakalle. Haka +1.5 saa Unibetin kertoimeksi 1.80, ja sitä sopii pelata.

HJK:n mahdollinen avaus: Reguero, Alho, Tenho, O’Shaughnessy, Murillo, Lingman, Schuller, Hasani, Riski, Väyrynen, Tanaka

Hakan mahdollinen avaus: Hartmann, Bushue, Chidi, Friberg, Häkkinen, Hilska, Kyöstilä, Markkanen, Medo, Ojala, Purme

Veikkausliigan betsit Unibetille

Haka +1.5 on hyvä veto Klubin kotiavaukseen.

Aseta vetosi