Veikkausliiga: HJK - Ilves pe 3.5.2019 klo 18.30

Veikkausliigan perjantain huippukamppailussa kohtaavat HJK ja Ilves. Veikkausvihjeemme perustuu Ilveksen parempaan joukkuepeliin.
HJK - Ilves
May 03,2019
18:30

Perjantain Veikkausliiga ohjelmasta löytyy kaksi ottelua joista mielenkiintoisin käydään Helsingissä jossa pahasti alisuorittanut mestarisuosikki HJK isännöi kovassa lennossa olevaa Tampereen Ilvestä. Rovaniemellä palloseura isännöi juuri ensimmäisen voittonsa liigassa saanutta Helsingin IFK:ta.

HJK:n ja Ilveksen kohtaaminen on kuitenkin se vedonlyönnillisesti kiinnostavampi ottelu. HJK voitti kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta näitä voittoja seurasi kolme huonon esityksen tasapeliä ja viimeksi romahdus vieraissa FC Interiä vastaan 4-1. Ilves on taas voittanut neljästä ottelustaan kolme ja ainoa pistemenetys tuli 0-0 tasapelistä Vaasan palloseuraa vastaan.

HJK oli ylivoimainen kotonaan viime kaudella voittaen 17 kotiottelustaan 13. Tähän verrattuna HJK:lle tarjottu 2.05 kerroin näyttää houkuttelevalta.

Bana-ulos” huudot kasvavat

HJK:n kausi ei ole alkanut hyvin. Suomen Cupissa he jäivät lohkovaiheeseen ja itse Veikkausliigassa, yhdeksästä pisteestä huolimatta, joukkueen esitykset ovat olleet odottamattoman heikkoja. Helsinkiläisten peli perustuu pallon hallintaan ja pelaamiseen alhaalta ylös ja juuri tässä heillä on ollut vaikeuksia. Pelinrakentelu on mennyt hieman ”pimputteluksi” ja juuri puolustuksen pallonmenetykset ovat luoneet vastustajille paikkoja.

Joukkueen pistemäärä voisi olla pienempikin ilman Maxim Rudakovin huippupelastuksia mm. KuPS:ia ja SJK:ta vastaan. Kannattajat eivät ole tyytyväisiä tähän sillä kolmen puolustajan linja ei ole toiminut ja joukkueen peli ei ole yhtenäinen. Puolustuksen virheet eivät ole ainoa ongelmakohta sillä joukkueen hyökkäyspelaamisessakin on puutteita. Joukkueelta puuttuu selkeä numero 10 pelaaja ja ykköskärjeksi hankittu meksikolainen Marco Bueno ei ole vielä ihmeitä esittänyt.

Kun katsotaan joukkueiden esityksiä tällä kaudella niin ainoa asia joka puhuu heidän puolesta tässä ottelussa heidän historiansa Ilvestä vastaan. Ilves ei ole voittanut HJK:ta kahdeksaan otteluun ja näistä kahdeksasta ottelusta HJK on voittanut kuusi.

Ilveksen puolustus on kunnossa

Ilves nousi Veikkausliigaan kaudeksi 2015 ja tämän jälkeen he ovat kohdanneet HJK:n Helsingissä neljästi ja hävinneet jokaisella kerralla. Näissä neljässä ottelussa he ovat päästäneet yhteensä 12 maalia eli keskimäärin kolme per ottelu. Nyt tätä on vaikea nähdä tapahtuvan.

Ilves on ollut erittäin valmis tähän kauteen ja verrattuna klubiin, he ovat pelanneet erinomaisesti joukkueena. Tämän yhtenäisyyden takia Ilves ei ole vielä hävinnyt otteluakaan vielä tänä vuonna. Tämä putki on jatkunut nyt jo 15 ottelun ajan. Ilvekseltä on puuttunut alkukaudella varsinaiset hyökkääjät joten he ovat joutuneet erityisesti luottamaan puolustukseen joka onkin toiminut hyvin.

 

Veikkausvihje tähän otteluun on Ilveksen tasoitusveto +1. Coolbet tarjoaa tähän 1.82 kertoimen. Ilveksen suora voitto on tarjolla kertoimella 4.25 joka voi olla pieni riski, mutta tuolla kertoimella ihan pelattavissa.

Aseta vetosi