Veikkausliiga: HJK - KuPS 1.8.2020 klo 17.00 Vihje ja kertoimet

Veikkausliigan kärkiottelu. Viime kauden mestari ja parhaillaan sarjaa johtava KuPS matkaa Helsingin Töölöön ja vastassa on suuri ja rikas HJK.
HJK - KuPS
Elokuu 01,2020
17:00

HJK – KuPS

Kertoimet (Betsson) 1.96 – 3.30 – 3.90

Bolt Arena, Helsinki, Suomi

TV: Ruutu

HJK vastaan KuPS on Veikkausliigan kärkimatsi, vaikka aivan sarjan ykkönen ja kakkonen eivät nyt pelaakaan vastakkain. KuPS on sarjakärjessä, mutta jos HJK nyt voittaa Töölössä, niin se nousee pisteellä ohi KuPS:n.

KuPS on Espoon Hongan kanssa Veikkausliigan ainoat joukkueet, jotka eivät ole vielä hävinneet. Neljän voiton lisäksi kuopiolaisilla on listassa kaksi tasuria.

HJK:n ainoa pistemenetys on 0-1 -tappio Interille Turussa.

Joukkueiden maalierot ovat melkein identtiset. KuPS:lla on kuuden matsin jälkeen 10-2 ja HJK:lla viiden matsin jälkeen 11-2.

HJK oli kauden alla luonnollisesti taas Veikkausliigan selvä ykkössuosikki. Vaikka sen viime kausi olikin surkea, niin seuran resurssit ovat kuitenkin niin ylivoimaiset, että pakkohan se on kauden alla rankkauksissa laittaa ykköseksi.

KuPS jatkaa siitä mihin jäi

KuPS on viime kauden mestari, ja hieman kauden alla saattoi olla kysymysmerkkejä, kun mestarivuoden päävalmentaja Jani Honkavaara lähti Kuopiosta Seinäjoelle. Uusi norjalainen päävalmentaja Arne Erlandsen on saanut kuitenkin homman toimimaan heti. Erlandsenin pelitapa on suoraviivainen ja tehokas. Siinä ei ole hienouksia, mutta homma toimii.

KuPS ja HJK ovat hyvin erilaisia joukkueita. Siinä missä KuPS pelaa pallon niin pian kuin mahdollista vastustajan maalille, niin Klubi hinkkaa ja hinkkaa, kunnes paikka aukeaa.

HJK on Täälän Bolt Arenalla selvä ennakkosuosikki. Vetomarkkinoilla mennään vielä hyvin paljon kaudenalusarvioiden mukaan. Toki KuPS on ollut erinomainen, mutta ei se oli vielä noussut rankkauksissa kärkeen.

Kertoimet kohdallaan

Betssonilla ottelun kertoimet ovat 1.96 – 3.30 – 3.90, ja kaipa Klubi vie ottelun joka toisella kerralla. HJK:lla ei oikein ole edes loukkaantumisongelmia, jotka voisivat pudottaa joukkueen tasoa. Kauden alla kertoimet olisivat varmaan tähän matsiin olleet kokolailla samoissa asemissa, eikä tähän ole syytä puuttua.

Totals -puolella odotellaan paremminkin vähämaalista matsia. Alle 2.5 maalia saa Betssonilla kertoimeksi 1.74, ja tämäkin tuntuu olevan kohdallaan. KuPS on kolmessa vierasmatsissaan tehnyt kauden avauksessa HIFK:ta vastaan kolme kassia, mutta kahdessa seuraavassa vierasottelussa vain yhden maalin. HJK:n puolustus on toki yksi liigan kovimmista, joten KuPS:n maaliodottama on jossain puolikkaan maalin kohdalla.

Inter -tappion jälkeen HJK on pelannut kaksi nollapeliä peräjälkeen, ja sekin puoltaa vähämaalista ottelua. Klubin puolustus on erinomainen Suomen kentille, ja tuntuu vielä olevan hyvässä kunnossa. KuPS ei voi Helsingissä Klubia vastaan lähteä pelaamaan yltiörohkeaa peliä.

HJK vahva jo alussa

HJK on neljässä voittomatsissaan ollut joka kerta puoliajalla johdossa. Jos se on KuPS:iakin vastaan tauolla johdolla, niin hankala on KuPS:n nousta mukaan peliin. HJK tullee hallitsemaan palloa ainakin 60-40 -prosenteilla.

Betssonin listoilla half time/full time -betsi HJK:lle 1/1 antaa kertoimeksi 3.20, ja siinä voisi olla hieman peli-ideaa. Hidas ottelun alku voisi tyrmätä vedon, mutta luotetaan siihen, että HJK on kotitekonurmella tällä kaudella muita kovempi.

HJK:n mahdollinen avaus: Reguero, Murillo, O’Shaughnessy, Tenho, Ostojic, Tanaka, Schuller, Lingman, Alho, Riski, Väyrynen

KuPS:n mahdollinen avaus: Virtanen, Vartiainen, Pirttijoki, Manga, Savolainen, Nissilä, Saxman, Boateng, Niskanen, Udoh, Sale

Veikkausliigaa Betssonille!

HJK vie matsin, ja johtaa puoliajalla, kerroin 3.20!

Aseta vetosi