Veikkausliiga: HJK - VPS 27.7.2019, Klubilla on otteluruuhkaa

HJK tulee putoamaan Mestareiden liigan karsinnoista, ja nyt on tiukka paikka saada tämän kauden Veikkausliigasta edes mitalisijoitus ja paikka ensi kauden Eurooppa-liigan karsintoihin.
HJK - VPS
Heinäkuu 27,2019
17:00

HJK otti muutama päivä sitten Serbian Belgadissa 0-2 neniin Punaiselta Tähdeltä Mestareiden liigan karsinnoissa. Otteluraporttien mukaan HJK oli ensimmäinen puolituntisen kovassa kyydissä, mutta avausmaalin jälkeen sekin alkoi saada otetta ottelusta. Serbialaisten Milan Pavkov teki toisen maalin aivan ottelun lopussa.

HJK:n jatko UCL:ssä on tiukoilla, ja nyt sitten pitäisi jahdata Veikkausliigan kärkipaikkoja, ja sekin on nyky-Klubille hankalaa. HJK on nyt sarjassa viidentenä, ja se on vielä pelannut enemmän otteluita kuin muut. Eli Klubin olisi parannettava, muuten jäävät europelit kokonaan väliin ensi vuonna, ja se olisi HJK:n tasoiselle joukkueelle pienoinen katastrofi.

HJK:n edellinen Veikkausliigan ottelu oli Tampereen Tammelassa sarjakärki Ilvestä vastaa. HJK pelasi hyvän matsin, ja peli päättyi 1-1. Klubi on tiukassa otteluruuhkassa euro-otteluineen, sille tulee nyt noin puoleentoista viikkoon neljä ottelua.

Uusia miehiä Klubilla

HJK on viime aikoina hankkinut paljon uusia pelaajia. Kun päävalmentajan pesti vaihtui Mika Lehkosuolta Toni Koskelalle, niin samalla on sitten alkanut joukkueessakin uudistus. Uusista miehistä William Parra oli keskiviikon ottelussa mukana jo toisessa matsissa peräkkäin. Puolustava keskikenttäpelaaja Parra on Klubilta selvästikin hyvä hankinta, ja hän voisi olla iso osa sitä, kun joukkue hakee top 3 -sijoitusta loppukaudelta. Tim Väyrynen on myös nyt pelannut jo parissa pelissä, ja hän on valmis jatkamaan kärjessä.

Victor Luiz ja Sekou Camara on kaksi muuta aivan tuoretta pelaajaa. Heitä ei ole vielä kentällä nähty, mutta Luiz saattaisi Vepsu-ottelussa olla mukana jossain roolissa. Klubi on ilman Singhiä ja Vahteraa, he ovat sairastuvalla.

HJK:n vastus VPS on omalla tavallaan myös pulassa. Se on nyt Veikkausliigassa viimeisenä. Edellä oleva KPV on kahden pisteen päässä ja kolmanneksi viimeisenä oleva RoPS jo seitsemän pisteen päässä.

Ei yhtään voittoa VPS:llä

VPS on luonnollisesti umpikehnossa kunnossa. Se ei ole vielä voittanut Veikkausliigassa ainuttakaan ottelua. Viimeisistä kymmenestä liigaottelusta VPS on hävinnyt seitsemän. VPS avasi kauden häviöllä, ja pelasi avausottelun jälkeen kuuden tasurin putken. Surkea tilanne tarkoittaa useimmiten valmentajan vaihtoa, ja niin Vaasassakin. Petri Vuorinen on ollut joukkueen päävalmentaja neljä vuotta, mutta nyt kesken kauden ykköseksi nostettiin Christian Sund. Vielä Sundin opit eivät ole purreet, kahdessa ottelussa hänen kanssaan Vaasa on saanut vain yhden pisteen.

VPS:n ongelma on maalinteko ja se, että joukkue ei vain osaa voittaa. Se ei ole yhdessäkään pelissä päästänyt kahta osumaa enempää. Seitsemässä viime pelissään se on tehnyt kuudessa maalin, mutta saanut kasaan vain kaksi tasuria. Vain kerran VPS on tehnyt yhdessä ottelussa kaksi maalia, ja se oli huhtikuussa Kokkolaa vastaan.

Kauden aikaisempi ottelu Vaasassa joukkueiden välissä päättyi 1-1. Lassi Lappalainen teki avausosuman toisen jakson alkupuolella, mutta viidennellä yliajan minuutilla VPS:n Ojamaa tasoitti.

HJK:n mahdollinen avaus: Rudakov, Toivomäki. Rafinha, Obilor, Mensah, Dahlström, Parra, Kairinen, Alho, Tarasov, Väyrynen

VPS:n mahdollinen avaus: Kompalla, Haukioja, Auvinen, Lahti, Ojamaa, Ebwelle, Strandvall, Lähde, Häkkinen, Sillah, Morrissey

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 1.36 – 4.40 – 10.00. Vaikka VPS:n hyökkäys onkin kehnonlainen, niin silti se on tehnyt maalin viidessä kahdeksasta liigan vierasmatsistaan. HJK taas on pitänyt liigassa kotonaan nollat vain kerran. VPS yli 0.5 maalia saa Unibetilta kertoimen 1.96, ja sitä voi pienellä pelata. Klubin otteluruuhkakin vaikuttanee siihen, että Vepsu saa paikkansa.

Aseta vetosi