Veikkausliiga: Ilves - VPS su 14.4.2019 klo 16:00 - vihje ja kertoimet

Sunnuntaina pelataan Veikkausliigassa vain yksi ottelu kun harjoituskaudella loistanut Ilves isännöi Ratinan stadionilla Vaasan Palloseuraa. Ottelukertoimet: Nordicbet 1.64 – 3.75 – 5.65. Vedonlyöntivihjeessämme keskitymme vähämaalisuuteen.
Ilves - VPS
huhtikuu 14,2019
16:00

Kaikista eniten valmis joukkue

Monet Ilveksen vastustajajoukkueiden valmentajista tämän vuoden puolella ovat sanoneet että Ilves on ollut kaikista eniten valmis joukkue tässä vaiheessa kautta. Se on myös näkynyt tuloksissa sillä Ilves ei ole kärsinyt tämän vuoden 2019 puolella vielä yhtään tappiota. Tämän on saanut myös vastustaja VPS huomata sillä Ilves voitti heidät Cupissa 3-0. Koko vuoden aikana he ovat voittaneet tammikuusta lähtien kaikki harjoitusottelunsa, Suomen Cupissa Ilves on jo välierissä ja Veikkausliiga alkoi 0-2 vierasvoitolla sarjanousija Kokkolan Palloveikoista.

Ilveksen budjetti on yksi sarjan pienimmistä, mutta silti he pystyvät kokoamaan todella kovan joukkueen joka kausi josta päävalmentaja Jarkko Wiss saa otettua kaikki irti. Ilveksen vahvuus on valmennuksessa ja sitä kautta joukkuepelissä. Wiss on organisoinut joukkue niin hyvin että hänen pelaajansa tietävät tarkalleen mitä tehdä missäkin tilanteessa. Varsinkin nyt alkukaudella se on iso vahvuus kun muut joukkueet vielä hakevat sitä parasta peliään. Ei edes haittaa että heiltä on puuttunut selkeä kärkipelaaja kun Tendeng ja Ala-Myllymäki ovat järjestelleet paikkoja pelikavereilleen.

Selkeä pelitapa, mutta…

Petri Vuorinen on ollut vastuussa Vaasassa jo muutaman vuoden ajan ja hän on luonut joukkueelle selkeän pelitavan, jossa joukkue lähtee pelihallinnan kautta riskejä vältellen. He ovat myös erittäin organisoitu joukkue, mutta heidän pelaajamateriaalinsa on ohut ja joukkue monasti häviää kun joku pelaaja on tehnyt kohtalokkaan virheen. Parhaimmillaan peli on hienon näköistä, mutta kun riskejä vältellään niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa niin maaleja harvoin nähdään. Viime kaudella Vepsun 33 ottelusta 20 päättyi alle 2.5 maalin. Vain SJK pelasi enemmän alle 2.5 maalin otteluita (24).

Vaasalaisten harjoituskausi meni kohtalaisesti sillä vaikka joukkue hävisi Ilvekselle ja KPV:lle Suomen Cupissa niin silti he onnistuivat pääsemään lohkosta jatkoon ja lopulta jopa välieriin kun Inter kaatui vieraissa puolivälierissä 1-2. Sama Inter kuitenkin otti kostonsa viimeksi liigassa ja dominoi Vaasassa käytyä ottelua voittaen lopulta 1-2. Se ottelu osoitti että Vaasalaisten peli ei ole ihan kunnossa vielä.

Taktinen ottelu tulossa

Molemmat Wiss ja Vuorinen ovat erittäin taktisia päävalmentajia jotka pyrkivät eliminoimaan vastustajansa vahvuudet ja iskemään heidän heikkouksiinsa. Ilveksen ja VPS:an koitokset ovatkin monasti olleet hieman shakkiotteluiden tyylisiä. Ennen Ilveksen viime kauden syyskuussa ottamaan 1-2 voittoa, joukkueet olivat pelanneet neljä kertaa putkeen tasan joista molemmat Tampereen ottelut olivat päättyneet 0-0 lukemiin. Sama 0-0 tulos nyt antaa 7.75 kertoimen Nordicbetillä.

Ilves on ollut kuitenkin nyt niin paljon vahvempi alkukaudella että samaiseen 0-0 tulokseen en usko. Tämä ottelu pelataan Ratinan luonnonnurmella jossa kenttä ei ole ihan parhaimmillaan. Tämä ei sovi Vepsun syöttöpelille joten heillä voi olla suuriakin vaikeuksia tehdä maali.

 

Nordicbet tarjoaa 1.96 kertoimen että Vepsu jää tässä ottelussa maaleitta ja se veto on otettava. Ilveksen viidessä edellisessä pelissä, he ovat pitäneet maalinsa puhtaana neljästi.

Aseta vetosi