Venäjä - Suomi 24.2.2019, Suomi 3 pisteen voitolla MM-kisoihin

Tällaisessa tilanteessa Suomi-koris ei ole ollut aikoihin. Nyt loistava voitto Venäjää vastaan, ja syksyllä sitten MM-turnaukseen Kiinaan!
Venäjä - Suomi
Helmikuu 24,2019
15:00

Suomi on yhden kunnon voiton päässä koripallon MM-kisoista. Tämä kyllä alleviivaa suomalaisen koripallon huimaa tason nousua. Koripallo on maailman toiseksi pelatuin joukkuepeli. Mitähän suomalaiset futisihmiset tuumaisivat, jos jalkapallomaajoukkue olisi yhden vierasvoiton päässä MM-paikasta?

Unibetiltä : Betsaa vähintään 5€ korisveto ja olet mukana
Golden State Warriorsin – LA Lakersin NBA- reissun arvonnassa

Suomen on voitettava sunnuntaina Venäjä kaukana Permin kaupungissa vähintään kolmella pisteellä, että MM-paikka aukeaa. Suomi hävisi oman kotiottelunsa Venäjälle kahdella pisteellä, ja siksi nyt vaaditaan kolmen pisteen voitto.

Tässä kohtaa voisi jossitella. Suomi johti kotiottelua Venäjää vastaan vielä ennen viimeistä neljännestä kymmenellä pisteellä, lopulta Suomi hävisi jatkoajan jälkeen. Jos Suomi olisi pystnyt pitämään johtonsa, niin nyt riittäisi yhdeksän pisteen tappio MM-paikkaan.

Vetomarkkina antaa Suomelle kunnon mahdollisuuden voittoon. Suomen voittokerroin on noin neljän paikkeilla, eli se on sama kuin, että korttipakasta nousisi yhden kortin vedolla hertta. Tämä todennäköisyys varmasti nostattaa suomalaisten korisfanien peukut pystyyn.

Ranska meni jo nurin

Suomi tarvitsi voiton edellisestä karsintaottelusta Ranskaa vastaan, että tähän tilanteeseen on päästy. Suomi hoiti hommansa hienosti torstaina Espoossa. Ranska meni nurin 76-69. Samaan aikaan Venäjä verrytteli vierasvoiton Bulgariasta selvin lukemin 104-60.

Suomen aseet Ranska-ottelussa olivat mainio puolustus sekä takamies Jammu Wilsonin loistopeli. Wilson nosti koreja silloin kun piti. Joukkue saattoi tiukoissa paikoissa laittaa hänelle pallon, ja katsoa kuinka Wilson ajoi korille isojen ranskalaisten sekaan, ja nosti jostain raosta kaksi pistettä. Wilson teki 29 pistettä yli 52 osumatarkkuudella. Hän heitti myös kaikki 11 vapariaan sisään, ja moni näistä tuli Wilsonille ottelun loppupuolen ratkaisuhetkillä.

Suomen puolustuksen erinomaisuus ottelussa näkyi siinä, että Ranska menetti pallon peräti 21 kertaa. Suomi puolustu aggressiivisesti, ja ajoittain tämä sai aikaan sen, että Ranska pääsi nostelemaan helpon näköisiä koreja. Kun joukkue puolustaa niin kuin Suomi Ranskaa vastaan, niin kommunikaation pitää olla kunnossa. Kun joukkue tuplaa vastustajan, niin puhetta pitää olla, että vapaaksi jäävä pelaaja saa pakin vastaansa.

Koponen mukana

Puolustus tulee varmasti olemaan yksi ase, jolla Suomi lähtee kaatamaan Venäjää. Suomen puolustuspäässä peli tulee olemaan aggressiivisista. Toivoa sopii, että tuomareiden linja ei tuhoa Suomen peliä.

Suomi saa Venäjä-otteluun mukaan takamies Petteri Koposen. Ranska-peli jäi Koposelta väliin, koska hänen seurajoukkueellaan Bayern Munchenilla oli seuraavana päivänä euro-ottelu Real Madridia vastaan.

Koponen on ehdottomasti joukkueen ykköspelaaja ja johtaja. Jammu Wilson pelasi takamiehen paikalla Ranskaa vastaan niin hyvin, että ei Koponen kuitenkaan pysty Suomen peliä pelintekijän osalta juurikaan parantamaan. Sen hän toki tuo joukkueeseen, että valmennusjohto voi katsoa, että kenellä on kuuma käsi ja peluuttaa tätä. Eikä takamiehen tarvitse nyt aivan niin paljon varoa virheitä, kun penkillä on hyvässä kunnossa oleva pelimies valmiina paikkaamaan.

Suomen ja Venäjän ensimmäisessä ottelussa Suomi teki enemmän pisteitä nopeilla hyökkäyksillä, ja Venäjä taas enemmän korin alta. Tämä taitaa olla ottelun kulku myös Permissä. Venäjä on Suomen isompi joukkue, sillä on enemmän NBA-mitan täyttäviä pelaajia. Suomen joukkueella ei oikein ole varsinaista sentteriä. Tuukka Kotti pelaa usein vastustajan isoja miehiä vastaan, fyysisesti hän on alakynnessä, mutta kokemus auttaa Kottia. Suomen on parempi laittaa jalat liikkeelle ja puolustaa niin, että joukkueen koko ei ratkaise ottelua.

Venäjän mahdollinen avaus: Fridzon, Khvostov, Klimenko, Kulagin, Vorontsevich

Suomen mahdollinen avaus: Koponen, Salin, Jantunen, Kotti, Huff

 

Unibetilla ottelun kertoimet ovat 1.22 – 4.10, tasoitus on 8.5 pistettä. Sinivalkoiset korislasit tai ei, niin Suomi +8.5 tuntuu oikein hyvältä betsiltä.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä