Viro - Suomi 12.10.2018, Suomi voittaa, Pukki tekee taas maalin?

Suomi voitti kaksi ensimmäistä Nations Leaguen otteluaan 1-0, ja Teemu Pukki teki kummankin ottelun voittomaalin. Viro on heikossa kunnossa.
Viro - Suomi
Lokakuu 12,2018
21:45

Suomi jatkaa Nations Leagueta vierasottelulla Viroa vastaan. Suomen tilanne näyttää melko mukavalta. Se on voittanut kummatkin ottelut uudessa turnauksessa lukemin 1-0. Ensin Unkari meni nurin Tampereella ja sitte Viro Turussa. Kaiken lisäksi kärkimies Teemu Pukki on ollut koko syksyn hyvässä vireessä. Pukki teki molemmat maalit Nations Leaguen avausotteluissa, ja seurjoukkueessan Norwichissakin hän on tehnyt 12 Championshipin ottelussa viisi maalia.

Suomen maajoukkue on muutenkin ollut hyvässä kunnossa. Tämän vuoden puolella Suomen saldo on 5-1-1 maalierolla 11-3.

Suomi on viime aikoina pelannut oikein mukavasti, mutta Viro ei sitten ollenkaan. Viro on hävinnyt neljä viimeistä maaotteluaan yhteismaalein 1-6. Jos Suomi ei nappaa voittoa Tallinnan A Le Coq Areenalta, niin se on pettymys.

Suomen joukkue on Viroa vastaan aikalailla niin hyvä kuin se nyt useamman lopettamisilmoituksen jälkeen vain voi olla. Viimeisin maaottelunappikset naulaan laittanut on Alexander Ring. New York Cityssä MLS -liigaa pelaavaa Ringiä olisi kyllä vielä tarvittu maajoukkueessa. Hän on vasta 27-vuotias, eli pelaaja parhaassa iässä. Ehkä matkustaminen Atlantin yli maaotteluihin alkoi käydä Ringille liian raskaaksi.

Mielenkiintoinen nimi Suomen joukkueessa on Puolassa MKS Miedz Legnica -seurassa pelaava Petteri Forsell. Taitojensa puolesta Forsell on varmasti yksi kaikkien aikojen taitavimpia suomalaispelaajia, mutta motivaatiopuoli ei sitten aina ole ollut samalla tasolla. Nyt Forsell pelaa uransa parempaa jaksoa. Hän on tehnyt tällä kaudella Puolan liigassa jo kuusi maalia 11 ottelussa. Olisi mielenkiintoista ja hienoa nähdä mitä Forsell ja Pukki saisivat kahdestaan aikaan Suomen avauksen kärjessä. Pukki on varmasti avauskokoonpanon miehiä, toinen on sitte Forsell tai BATE Borisovin Jasse Tuominen.

Suomen keskikentällä pelannevat ainakin Pyry Soiri, Tim Sparv sekä Robin Lod. Neljäs mies voisi olla vaikka Dundeen nuori Glen Kamara. 22-vuotiaan Kamaran peliura on nousussa, ja jos kaikki natsaa, niin kyllä hänet voidaan nähdä paljon Skottiliigaa isommissakin sarjoissa tulevaisuudessa.

Suomen joukkueessa on hyvää myös se, että puolustukseen on löytynyt Niklas Moisanderin lopettamisen jälkeen pysyvä kokoonpano. Lukas Hradecky on joukkueen ykköspelaaja, ja pitää veskarin paikalta homman kasassa. Hänen edessään nelikko on Viroakin vastaan varmasti Uronen-Toivio-Arajuuri-Raitala.

Roman Eremenko saattaa vielä tulevaisuudessa tulla mukaan maajoukkueeseen, mutta aivan riskitöntä tämä ei tule olemaan. Eremenkon kanssa Suomen peli meni usein siihen, että Roman piti palloa ja muut seurailivat. Nykyjoukkue pelaa paremmin siinä mielessä, että nyt useamman pitää ottaa vastuuta. Jos Eremenko istutetaan takaisin joukkueeseen, niin tämä balanssi ei saisi mennä rikki.

Virolla ei juurikaan ole tähtipelaajia. Ex-Liverpool, nykyisin Italian Cagliarissa pelaava Ragnar Klavan on sellainen, mutta hän on nyt sivussa. Klavanin menetys on iso puutos Viron joukkueessa. Klavan on puolustuksen selkeä johtohahmo.

Viron mahdollinen avaus: Aksalu, Teniste, Tamm, Mets, Kallaste, Ojamaa, Vassiljev, Dmitrijev, Luts, Zenjov, Anier

Suomen mahdollinen avaus: Hradecky, Uronen, Toivio, Arajuuri, Raitala, Soiri, Sparv, Kamara, Lod, Pukki, Forsell

 

Unibet antaa Suomelle mainion kertoimen 2.25, ja siihen on lantit laitettava. Harvoin saa hyvällä omalla tunnolla pelata Suomen puolesta, nyt saisi. Klavanin puuttuminen tekee Virosta haavoittuvaisen, ja kun vielä Suomella on kuumia kärkimiehiä, niin Suomi voittaa ainakin 45 kertaa sadasta.

Aseta vetosi