VPS - Lahti 30.7.2018, mitalitaistoa Vaasassa

VPS ja Lahti pelaavat hyvää kautta, kumpainenkin on tiukasti kiinni pronssitaistossa ja europaikoissa. Vetomarkkina pitää Lahtea parempana joukkueena.
VPS - Lahti
Heinäkuu 30,2018
18:30

Maanantaina Veikkausliigassa kohtaavat VPS ja Lahti. Joukkueet ovat aivan mitalipaikan tuntumassa. Tällä hetkellä sarjakolmonen on Honka 33 pisteellä. VPS:llä on pisteitä yhtä paljon ja Lahdella 32 pistettä yksi ottelu vähemmän pelattuna.

VPS:llä on menossa komea neljän voiton putki. Se hävisi juhannuksen jälkeen HJK:lle tylysti 0-5, mutta sen jälkeen joukkue on voittanut Kemin, TPS:n, Hongan ja KuPS:n. Kuopiolaiset menivät viikko sitten vieraissa nurin 2-1.

Lahti voitti viimeksi kotonaan MIFK:n 2-0, mutta sitä ennen se oli hävinnyt Interille ja SJK:lle.

Joukkueiden maalisuhteetkin ovat melko samankaltaisia. Lahti jo perinteisesti pelaa hieman parempaa puolustuspeliä ja tekee hieman vähemmän maaleja, mutta kaiken kaikkiaan koko kauden osalta joukkueet ovat pelanneet hyvin samankaltaisesti.

Viiden ottelun kuntopuntarissa VPS on kakkosena HJK:n jälkeen. Hyvin menee Lahdellakin, sillä on viidestä ottelusta kolme voittoa.

Joukkueet kohtasivat kauden ensimmäisessä ottelussaan Lahdessa toukokuussa, ja tuo peli päättyi tasan 1-1.

VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen ei ollut aivan tyytyväinen joukkueen viime otteluun Kuopiossa, vaikka reissulta voitto tulikin. Vuorisen mukaan VPS:n pelin avaaminen ei ollut hyvää, liike ja syöttövalinnat olivat heikkoja.

”Pelissä ja etenkin johtoasemassa pitää puolustaa muutenkin kuin ilman palloa. KuPS-peli oli hyvä esimerkki pallonhallinnan merkityksestä. Useimmiten tuollaiset pelit hävitään. Noissa tilanteissa meillä on nyt kehittymisen paikka, Vuorinen sanoi VPS:n verkkosivuilla.

VPS:n miehistö on hyvässä kunnossa, sairastuvalla ei ole ruuhkaa. Pitkäaikaisloukkaantuneet Kujanpää, Ciss ja Guner ovat poissa ja Laatikainen ei pelaa Lahtea vastaan, muuten koko ryhmä on kunnossa.

Lahti on myös pelissä terveellä joukkueella. Sairastuvalla lahtelaisista on vain Voutilainen. Dmitrijev on pelikiellossa.

Lahden päävalmentaja Korkeakunnas sanoo, että joukkueessa on nyt kova kilpailutilanne peliajan kanssa. Varsinkin kärkipäähän on vaihtoehtoja.

Korkeakunnas odottaa Vaasassa tasaista ottelua.

”VPS on hyvä ja vaikea joukkue. He ovat kovassa vireessä ja pelaavat hyvällä peruskaavalla. Pallollinen pelaaminen on kunnossa Vepsulla ja tällä kaudella he ovat lisänneet siihen myös enemmän pystyjuoksuja”, hän sanoi Lahden kotisivuilla.

 

 

Unibetilla ottelun kertoimet ovat 2.50 – 3.00 – 3.05, ja hieman vierasjoukkuetta arvostetaan liikaa. Unibetin kertoimilla Lahtea pidetään joukkueista parempana, mutta ei näiden kahden välille juuri nyt oikein mitään eroa saa. Kotietu auttaa vaasalaisia, VPS+0 Unibetin kertoimella 1.72 kelpaa kupongille. Tasurilla panos palautetaan.

Aseta vetosi