Watford - Everton 24.2.2018, kotijoukkueella paljon loukkaantuneita

Vicarage Roadilla on viime aikoina tehty paljon maaleja. Jatkuuko sama, vaikka kotijoukkueella on useampikin pelaaja sairastuvalla?

Lauantain Valioliigan viimeisessä ottelussa Everton matkustaa Watfordin Vicarage Roadille. Kumpikin joukkueista on sarjataulukon keskivaiheilla. Everton on yhdeksäntenä ja Watford kaksi sijaa alempana neljä pistettä vähemmän keränneenä. Watford on vain neljä pistettä Southamptonia edellä, joten se on hyvinkin vaarassa vajota putoamistaistoon. Valioliiga on tällä kaudella tasainen peräpäästään.

Everton lähti kauteen suurten rahojen kanssa. Se myi ykköskärkensä Romelu Lukakun Manchester Unitediin ja käytti itse kymmeniä miljoonia euroja uusiin pelaajiin. Pieleen kuitenkin meni. Joukkue oli alkukaudesta todella kehno, ja siksi Ronald Koeman sai potkut managerin paikalta. Vanhe kettu Big-Sam Allardyce on saanut joukkueen parempaan vauhtiin, mutta ei Everton enää ehdi mukaan pelaamaan ensi kauden europaikoista. Eroa oli ehtinyt tulla liikaa, nyt viidentenä oleva Tottenham on jo 18 pisteen päässä.

Viimeksi Chelsea 4-1

Watford on ollut tällä kaudella heikko kotijoukkue. Se on kotiotteluiden sarjataulukossa kolmanneksi viimeinen. Viime kotiottelussaan se tosin myllytti itsensä Chelsean komeasti 4-1. Viimeisistä viidestä kotiottelusta se on hävinnyt vain yhden, eli ilmeisesti sen kotipelit alkavat sujua paremmin.

Evertonin vieraskunto taas on ollut koko kauden mittaan surkea. Se on voittanut vain yhden vierasottelun 13 pelistä. Kahdessa viime vierasottelussaan Everton on päästänyt yhdeksän maalia. Ensin se hävisi 0-4 Tottenhamille Wembleyllä, ja sitten heti seuraavassa tuli neniin 1-5 Arsenalin Emirates -stadionilla. Vastukset olivat toki kovia, mutta kyllä Everton silti on ollut viime aikoina vieraissa avuton.

Watfordin kotiotteluissa on tehnyt paljon maaleja viime viikkoina. Chelsean myllyttämisen lisäksi se pelasi Sotonin kanssa 2-2, hävisi Swansealla 1-2, voitti Leicesterin 2-1 ja hävisi Huddersfieldille 1-4.

Ruuhkaa sairastuvalla

Watfordin ongelma viikonlopun ottelussa on sen huomattavan pitkä loukkaantumislista. Joukkueelta on sivussa ainakin kahdeksan pelaajaa, muun muassa Cleverley, Kaboul, Sinclair ja Kabalese ovat sairastuvan puolella. Epävarmoja pelaamisestaan ovat vielä muun muassa Britos, Gomes ja Kiko.

Evertonilta sivussa ovat ainakin puolustuksen Coleman, Jagielka ja Mangala sekä keskikentän McCarthy.

Unibet on laittanut otteluun kertoimet 2.21 – 3.45 – 3.55. Numerot lienevät melko tarkkaan asettuneet, Watfordin loukkaantumislista syö kotijoukkeen voittotodennäköisyyttä. Yli 2.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 2.05, ja sen voi pelata. Vicarage Roadilla on viime aikoina pelattu runsasmaalisia otteluita, ja Everton viimeisissä viidessä ottelussaan päästänyt 12 maalia.

Watfordin mahdollinen avaus: Karnezis – Mariappa, Prodl, Holebas – Janmaat, Capoue, Doucoure, Zeegelaar – Deulofeu, Deeney, Richarlison

Evertonin mahdollinen avaus: Pickford – Kenny, Keane, Williams, Martina – Schneiderlin, Davies – Walcott, Rooney, Sigurdsson – Tosun

Watfordin mahdollinen avaus: Karnezis – Mariappa, Prodl, Holebas – Janmaat, Capoue, Doucoure, Zeegelaar – Deulofeu, Deeney, Richarlison Evertonin mahdollinen avaus: Pickford – Kenny, Keane, Williams, Martina – Schneiderlin, Davies – Walcott, Rooney, Sigurdsson – Tosun

Aseta vetosi