Watford - West Ham 19.11.2017, Moyes jälleen sivurajalla

David Moyes on jälleen Valioliigassa, nyt hänen hommansa olisi pelastaan West Ham. Watford on erinomaisen alkukauden jälkeen kolmen tappion putkessa.

 

Sunnuntaina Valioliigassa pelataan vain yksi ottelu. Watfordin ja West Hamin ottelussa yksi mielenkiintoinen juoni on se, että Hammersin uutena managerina debytoi David Moyes. Moyesin manageriura on Evertonin pestin jälkeen ollut kivikkoinen ja alamäessä. Edellinen työmaa Sunderlandin managerina viime kaudella päättyi surkeaa sarjasta putoamiseen. Nyt Moyes yrittää pelastaa West Hamin kauden.

Hammers valui Slaven Bilicin manageroimana putoamisrajan alle, mutta sen verran tiukka Valioliigan häntäpään tilanne on, että pienikin piristys, tai se, että West Ham pelaisi suurin piirtein kykyjensä mukaan, nostaisi joukkue nopeasti kuiville.

Moyesin valmennustaidoista on hankala olla optimistinen, ja ilmeisesti West Hamin fanien joukossa oltiin melko tyrmistyneitä, kun Moyesin nimitys tuli julki. Se taisi olla pakkopaikka, tähän aikaan kaudesta ei juurikaan huippumanagereita ole saatavilla. Jos Ancelotti ei lähtenyt Hammersin hommiin, niin sitten oli tyytyminen Moyesiin.

 

Piristyykö Hammers?

Pukumiehet West Hamin yläkerran toimistoissa varmasti laittavat kätensä ristiin ennen Watford -ottelua, ja toivovat tehneensä oikean ratkaisun. Moyes teki suurin piirtein saman kaliiberin joukkueessa Evertonissa aikaisemmin tällä vuosituhannella loistavaa työtä. Suuremmissa saappaissa Manchester Unitedissa sitten kaikki meni pieleen, Sunderland taas saattoi olla tuhoon tuomittu työmaa jo alun alkaenkin.

Usein managerinvaihdos saa joukkueen pelaamaan pirteästi ainakin aluksi. Moyes on jo ehtinyt todeta, että nyt West Hamin kurssin muuttaminen tulee viemään aikaa. Moeys myös painotti, että pelaajien on alettava ottaa vastuuta siitä miten homma toimii. Hammersin joukkueessa ilmeisesti oli Bilicin aikana ongelmia vastuunkantamisen kanssa. Jos kaikki menevät pelikaverin selän taakse piiloon, niin hyväkin valmentaminen ja pelitaktiikka menee hukkaan.

Watford tappioputkessa

Watford on sarhataulukossa sijalla yhdeksän, mutta sen ote on hieman lipsunut. Watford on nyt hävinnyt kolme peräkkäin. Kuukausi sitten se oli sarjataulukossa jo neljäntenä, mutta tappio Chelsealle 2-4 lähetti joukkueen alamäkeen. Viime viikolla Watford hävisi Evertonin kentällä, ja sitä ennen tuli tappio Stokea vastaan.

Evertonin kentällä Watford oli hyvin lähellä tasuripistettä. Se oli ottelussa jo 2-0 -johdossa reilun tunnin jälkeen. Everton teki sitten kolme maalia peräkkäin, ja viimeinen tuli Bainesin rankkarista yliajalla. Yliajan peräti 11. minuutilla Watfordkin sai vielä rankkarin, mutta Cleverley epäonnistui.

Watfordin managerina on mainio Marco Silva, mutta ilmeisesti hän ei ole kovin tyytyväinen nykyseuraansa. Silva oli selvästi kiinnostunut Evertonin manageroimisesta, kun Ronald Koeman sai potkut. Silva vaihtanee maisemaa Lontoon liepeiltä isompiin ympyröihin joskus lähitulevaisuudessa, ja tällainen spekulointi ei tee hyvää joukkueen keskittymiselle.

Pieni panos vierailijalle

Joukkueilla on poissaoloja, kotijoukkueella enemmän, mutta ehkä suurin puutos ottelussa on West Hamin Chichariton sivussaolo. Hammersin joukkueesta poissa on myös ainakin Fonte ja Byram, ja ehkä vielä Antonio ja Collins.

Watfordilta poissaovat Cathcart, Chalobah, Deeney, Hoban ja Success.

Unibetilla ottelun kertoimet ovat 2.12 – 3.45 – 3.80. Otetaan vetoihin mukaan Moyes -vaikutusta, ja uskotaan, että Hammers ei häviä heikossa kunnossa olevalle Watfordille. Unibetin kerroin West Ham +0.5 -vedolle on 1.79, sen voi pienellä pelata.

Watfordin mahdollinen avaus: Gomes – Femenia, Britos, Kabasele, Holebas – Hughes, Doucoure, Cleverley – Pereyra, Gray, Richarlison

West Hamin mahdollinen avaus: Hart – Zabaleta, Kouyate, Ogbonna, Cresswell – Noble, Obiang – Ayew, Lanzini, Arnautovic – Carroll

 

 

Watfordin mahdollinen avaus: Gomes – Femenia, Britos, Kabasele, Holebas – Hughes, Doucoure, Cleverley – Pereyra, Gray, Richarlison West Hamin mahdollinen avaus: Hart – Zabaleta, Kouyate, Ogbonna, Cresswell – Noble, Obiang – Ayew, Lanzini, Arnautovic – Carroll

Aseta vetosi