West Ham - Liverpool, kaksi surkeasti puolustaa ryhmää vastakkain

Kumpikin joukkue saattaa tehdä puolustuksessa emämöhläyksiä, ja Liverpoolilla on yksi Valioliigan kovimpia hyökkäyksiä, paljon maaleja tulossa?

West Ham on epävarmaankin epävarmempi joukkue. Se saattaa olla kentällä umpisurkea ja hävitä kotonaan Brightonille 0-3, niin kuin se teki pari viikkoa sitten. Tai sitten joukkueelle sattuukin mainio pelipäivä, kuten heti surkea Brighton -tappion jälkeen, kun se tuli Liigacupissa vieraissa Tottenhamia vastaan 0-2 -tappiolta 3-2 -voittoon. Ja sitten heti hienon Spurs -voiton jälkeen Hammers menetti Crystal Palacen kentällä kahden maalin johdon ja jäi 2-2 -tasapeliin. Mistä sitä tietää, että kumpi West Ham lauantaina on kentällä?

Hammersin manageri Slaven Bilic alkaa jo olla pulassa joukkueensa kanssa. Työpaikka on lähellä mennä alta, jos peli ei parane. Bilic myönsi Palace -ottelun jälkeen, että tasapeli tuntui tappiolta. Ottelun loppu oli Hammersilta surkea. Palacen Zaha teki tasoitusmaalin, kun yliaikaa oltiin pelaamasa jo seitsemännettä minuuttia. West Ham puolusti lopun todella huonosti, Zaha pääsi rangaistusboksin laidasta hakemaan kutipaikkaa helponlaisesti. Tuollaista puolustamista vastaan Liverpoolin mainio hyökkäyspää luo läjäpäin maalipaikkoja.

Poolin perä vuotaa myös

West Hamin mahdollisuus ottelussa on se, että Poolin puolustus on ollut yhtä kehno. Liverpool otti edellisellä Lontoon vierailulla rumasti 1-4 -neniin Tottenhamilta. Tuon ottelun syntipukiksi nostettiin Dejan Lovren. Hän kyllä teki näkyviä virheitä, mutta puolustaminen on kuitenkin joukkuetyötä. Lovren teki virheet, joista Spurs teki kaksi ensimmäistä maaliaan. Lovrenin kohtelu ottelun jälkeen on ollut karmoittavaa, hän on esimerkiksi saanut sosiaalisen median kautta viestin, jossa uhataan Lovrenin perheen murhalla.

Liverpool tuntuu usein olevan joukkue, joka haluaa voittaa ottelut tekemällä yhden maalin enemmän kuin vastustaja, eikä niin että se päästäisi yhden vähemmän. Poolin kaksi viimeistä ottelu on ollut koti-Anfieldilla, ja kumpikin on päättynyt 3-0. Ensin viime viikonloppuna Valioliigassa Huddersfield meni nurin ja viikolla Mestareiden liigassa Maribor.

Kaksi liigavoittoa kahteen kuukauteen

Liverpoolkin on ollut tällä kaudella todella epävarma. Syys- ja lokakuun aikana se voitti vain yhden Valioliiga-ottelun kuukaudessa. Joukkueen mestaruushaaveet ovat oikeastaan jo kadonneet hyvissä ajoin ennen joulua, nyt Jurgen Kloppin ryhmä pelaa lähinnä top 4 -sijoituksesta. Tällä hetkellä Liverpool on kuudentena, nelosena on Chelsea kolme pistettä edellä.

Niin Hammersin Bilic kuin Liverpoolin Klopp olisivat varmaan hyvin tyytyväisiä rutiinivoitosta, jossa oma joukkue ei tee virheitä ja hoitaa homman kotiin vaikka 1-0. Tuskin näin kuitenkaan käy, todennäköisempää on taas se, että managereitten verenpaine pomppii ja katsomossakin ollaan hermoromahduksen partaalla.

Vetomarkkina odottaa ottelusta runsasmaalista, mutta ei tarpeeksi. Unibet antaa yli 2.5 maalia -vedolle kerrointa 1.61. Laitetaan vielä paremmaksi, yli 3.5 maalia saa kertoimeksi 2.60 ja sen voi vetolapulle rastittaa.

West Hamin mahdollinen avaus: Hart; Reid, Kouyate, Ogbonna; Arnautovic, Fernandes, Lanzini, Noble, Cresswell; Carroll, Hernandez

Liverpoolin mahdollinen avaus: Mignolet; Gomez, Matip, Klavan, Moreno; Milner, Henderson, Can; Salah, Sturridge, Firmino

Alla parhaat palat West Hamin ja Crystal Palacen viime viikon ottelusta:

West Hamin mahdollinen avaus: Hart; Reid, Kouyate, Ogbonna; Arnautovic, Fernandes, Lanzini, Noble, Cresswell; Carroll, Hernandez Liverpoolin mahdollinen avaus: Mignolet; Gomez, Matip, Klavan, Moreno; Milner, Henderson, Can; Salah, Sturridge, Firmino

Aseta vetosi