West Ham - Stoke 16.4.2018, Stoke on sekaisin

Stoke on laittanut muutaman pelaajan hyllylle kurinpidollisin syin, eikä peli kulje ollenkaan. West Ham on kaikin tavoin paremmassa kunnossa.

Stoke taitaa pudota ensi kaudeksi sarjaporrasta alemmaksi. Se on nyt valioliigan toiseksi viimeinen, ja matkaa putoamisrajan päällä olevaan Swanseaan on jo kuusi pistettä. Otteluita Stokella on jäljellä enää viisi. Stoken maaliero on koko Valioligan surkein. Se on 33 maalia pakkasella, kun Valioliigan jumbojoukkue West Bromwichillakin on maalit miinuksen puolella vain 26.

Stoke on neljän maalin tappioputkessa. Sillä menee juuri nyt kaikki pieleen. Hankala nähdä miten se pystyisi kääntämään lujaa putoavan suunnan.

Pelaajat karkailevat

Paul Lambertin manageroima Stoke on nyt aivan sekaisin. Sillä on lainalla hyökkääjä Jese Espanjasta, mutta tämä on ilmesesti lähtenyt ilman lupaa jonnekin pois. Jese lienee mennyt Espanjaan katsomaan poikaansa, joka on sairaana. Saido Berahino on lähetetty pelaamaan alle 23-vuotiaiden kanssa, kun hän tuli myöhässä reservijoukkueen otteluun. Ibrahim Afellayn on käsketty kokoaan pysyä poissa, kun hänellä on todettu olevan huono vaikutus joukkueen pelimoraaliin. Erik Pieters sai viime kuussa sakot, kun hän oli liian myöhään ulkona reissuottelussa. Ei taida Stoken pelaajia enää oikein kiinnostaa. Jos pelaajat tekevät kentän ulkopuolella aivan mitä sattuu, niin miksipä he kentälläään tekisivät sitä, mitä on sovittu.

Stoke on pelannnut Tapaninpäivän jälkeen 15 ottelua ja voittanut näistä vain yhden. Nyt se tarvitsisi vähintään kolme voittoa viimeisistä viidestä ottelusta. Ei taida onnistua.

Hammers pian turvassa

West Hamilla on yksi peli enemmän jäljellä, ja sillä on seitsemän pistettä enemmän kasassa kuin Stokella, joten Hammers on pian turvassa. West Ham on pelannut viime kierroksilla muutaman hyvän ottelun, jotka ovat nostaneet sen turvaan. Se voitti ensin maaliskuun lopussa kotonaan Southamptonin 3-0 ja perään viime kierroksella se nipisti Chelsean vieraana pisteen 1-1 -tasurilla. Ennen kahta hyvää ottelua Hammersillakin oli ongelmansa. Se hävisi kotonaan Burnleylle surkean pelin jälkeen 0-3, ja kannattajat pistivät tästä kimmastuneena ranttaliksi. Tiukasta paikasta selviäminen on piste manageri David Moyesille. Jotain parjattu Moyes teki oikein, että Hammers muutti kurssinsa.

Hammers on ollut tänä vuonna kotikentällä hyvä, poislukien kehno Burnley ottelu. Se on vuoden vaihteen jälkeen pelannut kotistadionilla kuusi liigapeliä, ja saldo on 3-2-1.

Paljon poissaoloja

Joukkueilla on kummallakin runsas lista poissaoloja. West Hamilta sivussa ovat ainakin Antonio, Byram, Carroll, Collins, Obiang ja Reid. Stoken sairastuvalla makoilevat ainakin Choupo-Mating, Grant ja Stafylidis. Adam on pelikiellossa ja edellämaintut Afellay ja Jese ovat muuten vain poissa.

Stoke on sekaisin, ja Hammers varmasti mielellään ottaisi voiton ja alkaisi varmistella ensi kauden liigapaikka. West Ham saa hyvän voittokertoimen. Unibet maksaa kotivoitosta kertoimen 2.00.

West Hamin mahdollinen avaus: Hart – Rice, Ogbonna, Cresswell – Zabaleta, Noble, Kouyate, Masuaku – Joao Mario, Arnautovic – Chicharito

Stoken mahdollinen avaus: Butland – Johnson, Shawcross, Zouma, Pieters – Bauer, Ndiaye, Allen, Sobhi – Shaqiri – Diouf

West Ham saa hyvän voittokertoimen. Unibet maksaa kotivoitosta kertoimen 2.00.

Aseta vetosi