Wolfsburg - FC Köln 12.5.2018, Wolfsburg vaarassa pudota

Muutama vuosi sitten Wolfsburg oli Bayern Munchenin ykköshaastaja, nyt se on yhden kehnon kierroksen päässä putoamisesta kakkosliigaan.

Bundesliigassa pelataan viikonloppuna viimeinen kierros, ja paljon on vielä ratkaisematta. Bayern Munchen on varmistanut mestaruutensa, Schalke on kakkonen ja Köln putoaa sarjaa alemmaksi. Kaikki muu onkin sitten vielä auki. Dormundilla, Hoffenheimilla ja Bayer Leverkusenilla on vielä mahdollisuudet Mestareiden liigaan. Dortmund on nyt kolmosena kolme pistettä Hoffenheimia ja Leverkusenia edellä, eli se on jo käytännössä mukana ensi kauden UCL-peleissä.

Putoamispuolella HSV on toiseksi viimeinen, kaksi pistettä Wolfsburgia perässä. HSV on vanhan perinteikäs seura, joka on viime vuosina valunut Bundesliigan pohjasakkaan. Nyt se viimein taitaa sitten joutua ottamaan vauhtia kakkosliigasta. Wolfsburgin alamäki on ollut vielä jyrkempi. Kaudella 2014-2015 se tuli Bundesliigassa kakkoseksi Bayern Munchenin jälkeen. Seuraavan kauden aluksi se voitti Bayernin Saksan supercupissa, ja siitä sitten alkoi alamäki. Kaudella 2015-2016 Wolfsburg tuli Bundesliigassa kahdeksanneksi, ja nyt se on jo pudonnut alas karsijan paikalle.

”Helppo” vastus viimeiselle kierrokselle

Wolfsburg saa viimeisellä kierroksella vastaansa surkean FC Kölnin, ja ehkä siinä on joukkueen pelastus. Sen pitäisi voittaa peli, ja samalla Freiburgin pitäisi hävitä Augsburgille, jotta Wolfsburg nousisi samoihin pisteisiin ja maalierolla ohi.

Wolfsburgilla on vielä mahdollisuudet pudota suoraankin kakkosliigaan. Jos se häviää Kölnille ja samalla HSV voittaa Borussia Monchengladbachin, niin HSV kipuaa Wolfsburgin ohi karsijan paikalle.

Wolfsburg ja Köln ovat kumpikin surkeassa kunnossa. Wolfsburg on helmikuun alun jälkeen voittanut yhden Bundesliigan ottelun, kun huhtikuussa se voitti vieraskentällä Freiburgin. Kolme viimeistä se on hävinnyt maalierolla 2-10, eli joukkueen puolustus on kehnossa jamassa. Jopa surkea HSV voitti Wolfsburgin tämän kotikentällä 3-1.

Kölnin peleissä verkot pullistelee

Köln on pelannut kuusi viimeistä ilman voittoa. Sen peleissä on tehty paljon maaleja, mutta valitettavasti enemmän kölniläisten verkkoon. Viime kierroksella se hävisi kotonaan Bayern Munchenille 1-3. Tuossa pelissä Kölnin onnistui välttää selkäsauna, toisin kuin reilu kuukausi sitten, kun Hoffenheim pieksi sen 6-0.

Vetomarkkinoilla Wolfsburg on selvä suosikki. Unibet on laittanut ottelun kertoimet 1.61 – 4.20 – 5.10, ja nämä taitavat olla aika hyvin kohdallaan. Wolfsburg on parempi joukkue ja varmasti hyvin motivoitunut. Köln taas sai viime kierroksella Bayern Munchenia vastaan aikaan kunnon ottelun, joten ilmeisesti sen putoamisen varmistuminen on saanut joukkueen pelaamaan vapautuneesti.

Ottelusta odotetaan maalirikasta. Yli 3.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 2.40. Unibet antaa kertoimen 1.56 sille, että kumpikin joukkueista tekee maalin. Tähän voisi laittaa vastaan. Wolfsburg ei missään nimessä halua hävitä, tasapeli varmistaisi sille aikakin karsijan paikan. Alle 2.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 2.50, ja sitä voi pienellä pelata. Wolfsburg pelaa kuin cup-finaalia, se välttää kaikenlaisia riskejä, eikä halua olla missään vaiheessa tappiotilanteessa.

Wolfsburgin mahdollinen avaus: Casteels, Bruma, Knoche, Uduokhai, William, Divadi, Arnold, Guilavogui, Steffen, Brekalo, Origi

FC Kölnin mahdollinen avaus: Horn, Horn, Heintz, Maroh, Risse, Hoger, Zoller, Hector, Koziello, Clemens, Terodde

Näin Wolfsburg otti neniin Leipzigilta:

Alle 2.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 2.50, ja sitä voi pienellä pelata. Wolfsburg pelaa kuin cup-finaalia, se välttää kaikenlaisia riskejä, eikä halua olla missään vaiheessa tappiotilanteessa.

Aseta vetosi