Wolverhampton - Everton 11.8.2018, sarjanousija-Wolves arvostetaan korkealle

Wolverhampton oli viime kaudella Championshipissä ehdoton ykkönen. Tällä kaudella vetomarkkinat arvioivat sen selvästi Valioliigan paremmalle puolelle.
Wolverhampton - Everton
Elokuu 11,2018
18:30

Sarjanousija Wolverhamptonia povataan yhdeksi Valioliiga-kauden menestyjäksi. Joukkue on vetomarkkinoilla kauden mestaruuslistoilla heti kuuden suuren ja Evertonin perässä kahdeksantena. Tämä ei ole kovin tavallista sarjanousijalle.

Wolverhampton oli edellisen kerran Valioliigassa kuusi vuotta sitten, jolloin hyvin englantilaisen tylsästi pelannut joukkue lopulta kolmen kauden jälkeen putosi alasarjaan. Vauhti alaspäin oli sen verran kova, että Wolverhampton käväisi jopa League Onen puolella yhden kauden verran. Vauhti on ollut kyllä sitten kova ylöspäinkin.

Viime kaudella Nuno Espirito Santon manageroima joukkue oli kuin Championshipin ManCity, se oli monella osa-alueella ylivoimainen. Se voitti eniten otteluita, teki eniten maaleja ja päästi vähiten. Sadan pisteen saaminenkin oli Wolvesilta lähellä, mutta joukkue hieman notkahti kun sarjaousu varmistui.

Wolvesin joukkuetta on jo pitempään rakennettu Valioliiga mielessä. Kesällä joukkue entisestäänkin portugalilaistui, kun Joao Moutinho ja Rui Patricio tulivat Wolvesiin. Näillä kahdella pelaajalla on yhteensä 186 maaottelua pelattuna, ja kokemus on varmasti nousijajoukkueelle tärkeää.

Wolverhamptonin suurin probleema tuntuu ainakin kauden alla olevan maalinteko. Uusi hyökkääjä Raul Jimenez ei ole koskaan ollut kummoinenkaan maalintekijä, hän teki 80 ottelussa Benficalle 18 maalia.

Joukkueen vahvuus on Moutinhon ja Nevesin pari keskikentällä ja tiukka puolustus, joka antaa laitapakeille mahdollisuudet nousuun. Ehkä tätä kautta myös maalipaikkoja aukeaa, ja joukkue pysyy kaukana putoamistaistosta.

Everton oli viime kaudella paha pettymys. Silloinen manageri Ronald Koeman käytti kesällä 2017 150 miljoonaa puntaa joukkueen rakentamiseksi, mutta pieleen meni. Uusi manageri Marco Silva on taas käyttänyt rahaa, ja taitaa olla niin, että jos kauden ensimmäinen puolisko menee taas pieleen, niin Everton hakee uutta manageria joulun jälkeen. Silva tosin on mies, jota Everton jahtasi itselleen, joten tuskin seurajohto liian hätikäityihin päätöksiin ryhtyy.

Everton suurin hankinta kesällä oli brassi Richarlisonin hankkiminen Watfordista 50 miljoonalla punnalla. Bernard tuli joukkueeseen ilmaisella siirrolla ja Andre Gomes lainasopimuksella. Lisäksi Everton nappasi puolustuksensa keskustaan MM-kisoissa loistaneen Kolumbian Yerry Minan. Mina ei saanut Barcelonassa tarpeeksi peliaikaa, ja nyt Everton hakee hänestä miestä tilkitsemään viime kauden kehnoa puolustusta. Viime kaudella Everton päästi ikävät 58 maalia.

Uusien nimien lisäksi Evertonista voi nostaa esille MM-kisoissa otsikoihin nousseen maalivahti Jordan Pickfordin ja ennen loukkaantumistaan erinomaisesti oikeaa laitapakkia pelanneen Seamus Colemanin.

Viime kaudella Evertonoli lopulta kahdeksas, mutta sijoitus hieman hämää. Joukkue oli tyystin sekaisin, hankinnat floppasivat, managereita oli kolme ja suurseurat riepottelivat joukkuetta jatkuvasti.

Vielä muutama vuosi sitten Evertonin odotettiin haastavan Englannin mahtijoukkueet, mutta viimeisen neljän vuoden aikana ero on vain kasvanut.

Wolverhamptonin mahdollinen avaus: Patricio; Saiss, Coady, Boly; Doherty, Neves, Moutinho, Jonny; Costa, Bonatini, Jota

Evertonin mahdollinen avaus: Stekelenburg; Coleman, Jagielka, Keane, Digne; Gueye, Schneiderlin; Richarlison, Sigurdsson, Walcott, Tosun

 

Unibetin kertoimet otteluun ovat 2.33 – 3.35 – 3.35, alle 2.5 maalia saa kertoimeksi 1.71. Vähämaalisuus lienee paras veto. Wolves pohjaa pelinsä puolustukseen, ja tuskin Evertonkaan kauden alussa hyökkää vielä kovinkaan sujuvasti. Joukkueilla on sen verran uusia miehiä avauksessa, että ajoitukset ja yhteenpelaaminen ovat varmasti vielä hieman hukassa.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä