AIK - Växjö 16.1.2014 | SHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Jatkuuko Växjön mahtava pelivire AIK:n kustannuksella?

AIK – Växjö, merkki 2, kerroin 1,90 Sportingbet

Sportingbetin kertoimet otteluun 3,25 | 4,00 | 1,90 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Ruotsin SHL:n ottelutarjontaa, Växjö matkustaa AIK:n vieraaksi Tukholmaan. Tässä ottelussa on vain yksi selkeä ennakkosuosikki ja se on Växjö. Materiaaliltaan Växjö ei ole paperilla ainakaan AIK:ta heikompi, sillä kotijoukkue on käytännössä Ruotsin liigan surkein joukkue. Harva osasi odottaa AIK:lle ennen kauden alkua minkäänlaista tulevaisuutta pudotuspelien suhteen. Kotijoukkue onkin ollut todella surkea, sillä kahdeksan voitettua ottelua varsinaisella peliajalla kertoo paljon tukholmalaisten tilanteesta. AIK on viimeistellyt tähän mennessä 91 maalia eli sehän tarkoittaa suomeksi sanottuna vähiten maaleja yhdessä Örebron kanssa. Kotijoukkueelta ovat käytännössä täysin ratkaisuun pystyvät pelaajat puuttuneet, joten sijoitus on sen mukainen.

Växjö matkustaa tähän otteluun kaiken kaikkiaan erinomaisesta tilanteesta. Sarjataulukossahan vierasjoukkue tällä hetkellä on hienosti peräti kolmantena. Itseasiassa Växjöllä on mahdollisuus vielä nousta sarjataulukossa korkeammallekin, sillä toisena oleva Frölunda on ainoastaan pisteen vierasjoukkuetta edellä. Runkosarjan mestaruuteen Växjöllä ei ole minkäänlaista asiaa, mutta heti kärjen takana sijoitukset ovat vielä avoinna. Växjöhän on ollut varsinkin viime aikoina huikeassa pelivireessä. Edellisellä kierroksella vierasjoukkue voitti Skellefteån vaatimattomasti 0-6 numeroin. Kolme edellistä ottelua ovat Växjön osalta päättyneet voittoihin 14-0 maalierolla. Se kertonee jotain, eikö? Växjöä vastaan kolme edellistä vastustajaa eivät ole siispä tehneet ensimmäistäkään maalia.

Växjö on kulkenut käytännössä jo pitkän aikaa voitosta voittoon ja tällä hetkellä vierasjoukkue onkin Ruotsin liigan kenties tulikuumin joukkue – viisi edellistä ottelua ovat vierasjoukkueelle tuottaneet yhtä monta voittoa! Växjön huikeaan pelivireeseen yksi selkeä syy on ilman muuta se, että vierasjoukkueella loukkaantumisia ei ole. Tähänkin otteluun Växjö pääsee parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Tilastojen valossa Växjö lukeutuu Ruotsin liigan parhaimpiin vierasjoukkueisiin. Tässä ottelussa vastustajan taso on käytännössä helpointa mahdollista. Näiden joukkueiden välinen tasoero on erittäin merkittävä vierasjoukkueen eduksi. Kaiken kaikkiaan muu lopputulos kuin vierasvoitto olisi ehdottomasti selkeä yllätys.

Veikkaussivut | Tuomas