VIDEO: Leijonien maajoukkue urakka alkaa pian Euro Hockey Tourilla!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Jokainen suuri Eurooppalainen jääkiekkosarja on nyt ollut jo tovin käynnissä, ja pelaajat alkavat pikku hiljaa olla siinä kuuluisassa vireessä. Lokakuun väistyessä marraskuun tieltä alkaa myös maajoukkuekausi ja perinteiset Euro Hockey Tour ottelut. Tämänkin vuoden kiekkokiertue alkaa Suomessa pelattavalla Karjala-turnauksella.  

Karjala-turnaus onkin vakiinnuttanut paikkansa suomalaisen kiekkokansan suosiossa ja kotijoukkue Leijonien pelit ovat olleet viime vuosina käytännössä loppuunmyytyjä. Helsingissä Hartwall Areenalla pelattavan Karjala-turnauksen ensimmäiset ottelut alkavat torstaina 5.11. klo 18.30. Tuolla kellon lyömällä Kari Jalosen luotsaama Leijona-miehistö saa avausottelussa vastaansa Venäjän. Viime syksynä Venäjä jäi Suomen jyrän alle maalein 6-2, ja rakkailla itänaapureilla onkin varmasti tänä vuonna revanssi mielessä!

Muut turnaukset ottelut pelataan seuraavan aikataulun mukaisesti:

Torstai 5.11.

Ruotsi – Tshekki (ottelu pelataan Ruotsissa)

Lauantai 7.11.

klo 13.00 Venäjä – Ruotsi

klo 17.00 Tshekki – Suomi

Sunnuntai 8.11.

klo 13.00 Venäjä – Tshekki

klo 17.00 Suomi – Ruotsi  

Maajoukkueen valmennuspiirin parista ennakkoon kantautuneiden tietojen mukaan Suomella olisi tulevassa Karjala-turnauksessa mukana kokenut joukkue. Kaiken kaikkiaan päävalmentaja Kari Jalonen adjutantteineen on kertonut maajoukkueen virallisilla kotisivuilla seuraavansa Euroopan kentillä yhteensä 60 pelaajaa. Jalonen on vaitonainen yksityiskohdista, mutta kertoo että myös kotimaisessa Liigassa on useita ”mielenkiintoisia nimiä” kauden maajoukkuetapahtumia ajatellen. Nuoremmat pelaajat eivät tällä hetkellä ole lainkaan Jalosen kiikarissa. Mies totesikin että: ”Nuoret pelaajat jätämme nyt rauhaan. Emme halua häiritä heidän valmistautumistaan vuodenvaihteessa Helsingissä järjestettäviin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin.”

Tästä vielä kisatunnelman nostattamiseksi kooste viime vuoden Suomi – Venäjä  ottelusta:

Lue myös:
Jokereille selvä tappio Moskovassa – kahteen otteluun 11 päästettyä maalia!

VIDEO: Chicago Blackhawks ja tähtipuolustaja jatkosopimukseen!