VIDEO: Stunt-hyppy kuumailmapallosta alas ilman laskuvarjoa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: WEB
  • 21/03/2018
Jaa tämä...

Suomalaisilla miehillä ja naisilla on kansainvälisesti tietynlainen hullunleima otsassaan. Tämän ovat aikojen saatossa saaneet aikaan arjensankarit jotka ovat milloin istuneet muurahaispesissä, kantaneet eukkoja olallaan tai saunoneet toisiaan kilpaa sairaalakuntoon. Nyt tämä hullu suomi-imago on jälleen levinnyt maailmalle kulovalkean tavoin.

Nilsiäläinen stunt-hyppääjä Antti Pendikäinen on nimittäin mennyt ja hypännyt peräti 4 kilometrin korkeudesta alas ilman laskukuvarjoa! Mitäs muutakaan? Ilmeisesti ilman itsesuojeluavaistoa syntynyt Pendikäinen ei hypännyt perinteiseen tapaan lentokoneesta, vaan kuumailmapallosta, joka oli tiettävästi maailman ensimmäinen kuumailmapallosta toteutettu hyppy ilman laskuvarjoa. Hyppyyn kuluneen 40 sekunnin vapaa pudotuksen aikana nilsiäläinen hurjapää pysytteli lähellä hyppytoveriaan Matti Miilumäkeä, jonka kanssa hän lopulta laskeutui turvallisesti maahan.

Hyppääminen ei ollut mikään ihan tavaton viikonloppuaamun päähänpisto. Pendikäinen kertoi maanantaina Yle Uutisten haastattelussa haaveilleensa hypystä jostain korkealta ilman laskuvarjoa jo peräti kuuden vuoden ajan. Varsinainen treenijakso ennen hyppyä kesti kokonaisen vuoden ja matkaan mahtui muun muassa selän murtuminen, yhden epäonnistuneen hypyn jälkeen.

Upean näköinen stuntti toteutettiin jo viime kesänä Hyvinkäällä. Tempaus pidettiin kuitenkin aina tähän viikkoon asti salassa. Pendikäinen ja kumppanit eivät halunneet alun perin luoda liikaa hypeä ja painetta hypyn ympärille, jonka vuoksi siitä ei kerrottu etukäteen julkisuuteen. Nyt kolmen kameran voimin kuvattua suoritusta on rauhassa hiottu ja editoitu, ja lopputulos on melko häikäisevä!

Lue myös:

VIDEO: Eetu Selänne unelmoi NHL-urasta

 

NHL-blogi: Rämön loistopelastus ei riittänyt

 

BONUS 100€ ja 70€ ilmaisvetoina
Avaa pelitili nyt!
Pelaa