Arizona Coyotesin suomalaisvahti paljasti uuden maskinsa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 08/12/2017
Jaa tämä...

Suomalainen NHL-maalivahti Antti Raanta vaihtoi viime kauden pääteeksi maisemaa kun mies treidattiin New York Rangersista villiin länteen Arizona Coyotesiin. Nyt raumalaislähtöinen maalivahti on julkaissut tulevan kauden maskinsa ja se on todella kunnianosoitus miehen uudelle kotiseudulle.

Kuningas Henrik Lundqvistin varjosta aurinkoon pääsyt Antti Raanta on valinnut työvälineensä kuvitukseksi belgialaisen sarjakuvahahmon Rantanplan koiran. Koiran kuva on todella osuva Raannalle koska se on myös hänen lempinimensä seurakavereiden kesken NHL-kaukaloissa.

Mies itse onkin kirjoittanut jo vuonna 2016 The Player`s Tribune lehdessä kyseisestä koirasta, Lucky Lukesta ja heidän merkityksestään hänelle seuraavanlaisesti: Rantaplanilla on ollut minun mukanani aina henkilökohtaisista syistä. Kun olin 15- vuotias minun silloinen maalivahtivalmentajani oli kahden sarjakuvia rakastavan lapsen isä. Hän antoikin minulle joka treeneissä jonkun uuden sarjakuviin liittyvän lempinimen. Joten yhtenä päivänä, kun kävin ehkä vähän hitaalla, hän alkoi kutsua minua Rantanplaniksi ja pian kuuluikin huuto ”Raaantanplan torjuu!” Täytyy myöntää, pidin siitä itsekin ja sen jälkeen loppui uudet lempinimet. Olin Rantanplan.

Alla vielä kuva uudesta länkkäriaiheisesta maskista, jonka on suunnitellut ruotsalainen David Gunnarsson.

Arizona Coyotesin uutena ykkösmaalivahtina Raanta pääsee esittelemään uutta maskiaan mielinmäärin kaukalossa ensi kaudella. Mikäli uskot Arizonan mahdollisuuksiin Stanley Cup jahdissa, niin käy lyömässä vetoa seuran puolesta jo ennen kauden alkua esimerkiksi NordicBetin sivuilla.