Arsenal – Bayern Munchen 19.2. | Mestareiden liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Arsenal häviää baijerilaisille kotikentällään joka toinen kerta.

Lyhyesti

-Bayern Munchen on oikeutetusti Mestareiden liigan suurin voittajasuosikki.

-Arsenal pelaa hyvää kautta, joukkue on parantanut huimasti viime vuodesta. Varsinkin kotikentällä joukkueen puolustus on ollut hyvä.

-Suosikin kertoimet ovat painuneet liian alas. Jos Arsenalin puolustus pelaa kuten tähän saakka tällä kaudella, niin ottelussa ei tehdä paljoa maaleja. Vähämaalisten tasapelien todennäköisyys nousee.

 

Arsenal +0.5, kerroin 2.28 Pinnacle

 

 

Lähtökohdat ottelulle

Arsenalilla on menossa hyvä kausi. Joukkue on mukana Valioliigan voittotaistossa ja FA Cupissa se pudotti Liverpoolin kotikentällään. Ehkä jonkinmoista hiipumista alkukauden vakuuttavaan menoon Valioliigassa on tapahtunut. Vielä joulukuun alussa Arsenal oli sarjaykkönen useamman pisteen erolla, ja nyt se on kakkosena pisteen Chelsean perässä. Arsenalin puolustus on viime aikoina ollut kotipeleissä hyvä, se on 20:stä Valioliigan viimeisestä kotiottelusta pitänyt maalinsa puhtaana 14 kertaa. Mestareiden liigan lohkopeleissä Arsenal hävisi kaksi kertaa, kotonaan Dortmundille ja vieraissa Napolille, muut ottelut Arsenal voitti.

Viime viikonlopun FA Cup -ottelussa Liverpoolia vastaan Arsenal ei ollut erityisen hyvä vaikka voittikin. Hieman terävämmällä viimeistelyllä Liverpool olisi kukistanut kotijoukkueen.

Arsenalin joukkueesta puuttuu tärkeä Theo Walcott, joka palaa joskus ensi kaudella. Oliver Giroud on ainoa varsinainen kärkimies, joten maalinteko saattaa olla vaikeaa, vaikka Arsenal pystyykin pitämään palloa ja jauhamaan tilanteita. Viime kesän kallis huippuhankinta Mesut Özil on hieman hiipunut viime viikkoina, mutta ottelu kotimaan kuninkaan Bayern Munchenin kanssa voisi olla oiva paikka palata omalle tasolle.

Arsenal voitti viime vuoden Mestareiden liigan pudotuspeleissä Baeyern Munchenin tämän kotikentällä, mutta putosi jatkosta vierasmaalisäännön vuoksi.Tuo ottelu oli jonkinlainen käännekohta Arsenalille. Sen jälkeen joukkue on voittanut 34 kertaa, pelanut kahdeksan tasapeliä ja hävinnyt seitsemästi.Voitto prosentti on melkein 70, kun noin viidessäkymmenessä ottelussa ennen Bayern Munchenin voittamista voittoprosentti oli noin 47.

Arsenal on siis parempi kuin viimeksi joukkueiden kohdatessa. Bayern Munchen ei ole ainakaan heikompi kuin viime vuonna. Viime kaudella joukkue voitti Mestareiden liigan, Bundesliigan, Saksan Cupin ja kaikki UEFA:n turnaukset, joihin se osallistui. Tasosta kertoo se, että Bayern Munchen pudotti viime kaudella Mestareiden liigan välierissä Barcelonan yhteismaalein 7-0.

Tänä vuonna Bayernin manageriksi on tullut Barcelona-legenda Pep Guardiola, ja joukkue on ollut erinomainen. Bundesliigassa Bayern Munchen ei ole vielä hävinnyt, voittoja on 19 ja tasapelejä 2. Maaliero on tyrmäävä 57-9. Mestareiden liigan lohkopeleissä baijerilaiset hävisivät kerran, Manchester Citylle kotonaan, kun jatkoonpääsy oli jo selvä.

Joukkue on pääpiirteittäin sama kuin viime vuonna, hyökkääjä Mario Gomes lähti Italiaan ja tulopuolella oli keskikenttäpelaaja Mario Götze. Siirrot vahvistivat muncheniläisiä jossain määrin.

Bayernin supertähdet vaikuttavat motivoituneilta, Franck Ribery, Arjen Robben ja muut jaksavat tehdä työtä. Joukkue on vedonvälittäjien selkeä ennakkosuosikki Mestareiden liigan voittajaksi, ja tuo arvio pitää paikkansa.

 

Perustelut vihjeelle

Vaikka Bayern Munchen on otteluparissa selkeä ja oikeutettu ennakkosuosikki, niin Arsenal ei varsinkaan kotikentällä ole sellainen altavastaaja kuin kertoimet näyttävät. Emirates-stadiolla joukkue on puolustanut hyvin. Bayerilaiset voittavat ottelun kyllä joka toinen kerta, mutta puolen maalin tasoituksella Arsenalin kerroin Pinnaclella 2.28 on hyvä.

 

Arsenal +0.5, kerroin 2.28 Pinnacle

 

Veikkaussivut | Anssi