Arsenal - Manchester United 22.11.2014 | ManU vielä ilman vierasvoittoa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 17/04/2018
Jaa tämä...

Arsenalin edellinen kotiottelu oli surkea 3-3 -tasapeli belgialaista Anderlechtia vastaan

Vihje lyhyesti

– Arsenal ja Manchester United ovat peräkkäin sarjataulukossa. Arsenal on edellä sijalla kuusi, ja ManU tästä pisteen perässä. Unitedin puolustuksessa on loukkantumissuma, sivussa ovat ainakin Rojo ja Blind, sekä vielä mahdollisesti Rafael, Evans, Jones, Shaw ja maalivahti de Gea. Näiden lisäksi vielä kärkimies Falcao on loukkaantuneena ja Di Maria sekä Carrick hieman vaivaisena.

– Arsenalillakin on taas pahoja loukkaantumisongelmia. Sivussa ovat ainakin Özil, Koscielny, Debuchy, Ospina ja Diaby. Walcott, Giroud ja Arteta ovat palaamassa, mutta eivät ehkä vielä mukana.

– Unitedin etuna Valioliigassa tällä kaudella on se, että se ei pelaa Euroopan kentillä. Keskittyminen suuntautuu kokonaan liigaotteluihin. Se ei ole kohta kolmeen kuukauteen pelannut kuin liigaotteluita. Arsenal taas pelaa myös Mestareiden liigassa. Marraskuun alussa se antoi Anderlechtin nousta 0-3 -tappiolta tasoihin omalla Emirates-stadionillaan. Manageri Wenger oli takuulla raivoissaan ottelun jälkeen, ja kyllähän tuollainen romahtaminen selvästi heikompaa vastaan kertoo jonkinlaisesta kriisistä.

– Ottelun kertoimet ovat aikalailla kohdallaan. Jos ottelun alla näyttää siltä, että vielä maalivahti de Geakin on sivussa Unitedin joukkueesta, niin Arsenal nousee kertoimelle 2.15 jo pelattavaksi. Muuten pelistä odotetaan runsasmaalista ja yli 2,5 maalia -tuloksen kerroin on painunut kovin alas. Siihen voi laittaa vastaan.

Vihje: alle 2,5 maalia, kerroin 2,20 Betsson

 

 

Lähtökohdat otteluun

Arsenal ja Manchester United ovat jo marraskuussa oikeastaan ulkona Valioliigan mestaruustaistosta. Kärkijoukkue Chelsea on Arsenalista 12 pisteen ja ManU:sta 13 pisteen päässä. Hankala uskoa, että joukkueiden otteissa tapahtuisi sellainen käänne loppukauden aikana, että Arsenal ja ManU ehtisivät mestariksi asti. Top kolme -sijoitus on vielä hyvin saatavilla, ja siltä paikalta päästää ilman karsintoja ensi vuoden Mestareiden liigaan.

Ottelusta odotetaan runsasmaalista. Kummankaan joukkueen puolustus ei ole ollut häävi. Unitedilla on vielä puolustuspäässä poissaoloja. Marcos Rojo on takuulla sivussa ottelusta, ja epävarmoja ovat niin Rafael, Jonny Evans, Phil Jones kuin Luke Shawkin, ja vielä maalivahti David de Gea saattaa joutua sivuun. Puolustukseen kentälle saattavat tulla Tyler Blackett, Tom Thorpe tai Paddy McNair, eivätkä he ole tällaiseen suurotteluun tarpeeksi kokeneita.

Arsenalin valmentajalla Arsene Wengerillä on ollut tapana viime aikoina peluuttaa Nacho Monrealia topparina, tämä ei takuulla ole pysyvä ratkaisu. ManU:n kovaa hyökkäystä vastaan hieman kokeellinen puolustus voi olla pulassa.

Muitakin kuin puolustuksen poissaoloja joukkueilla on aikalailla. Unitedin Michael Carrick ja Angel di Maria varmaankin pelaavat vaikka kumpikin sai viikolla maaotteluissa kolhuja. Hollantilainen Daley Blind on varmuudella pitkään sivussa, hän sai pahan polvivamman Hollanti-Latvia -ottelussa. Samaten kärkimies Radamel Falcao on loukkaantuneena pois ottelusta.

Arsenalin Theo Walcott ei ole vielä pelikuntoinen, mutta hänen paluunsa lähestyy. Sama tilanne on Olivier Giroudilla ja Mikel Artetalla. He saattavat jo olla vaihtopenkillä. Danny Welbeck ja Alexis Sanchez ovat hieman vaivaisia, mutta pelannevat. Sanchez varsinkin on noussut tärkeäksi hahmoksi Arsenalille. Varmuudella Arsenalin joukkueesta sivussa ovat Laurent Koscielny, Mesut Özil, Mathieu Debuchy, David Ospina ja Abou Diaby.

ManU oli alkukaudesta joukkue, joka teki ja päästi paljon maaleja. Sittemmin ote on kiristynyt, luonnollisesti valmentaja Louis van Gaal on keskittynyt puolustuksen petraamiseen. Unitedin edellinen ottelu ennen maaottelutaukoa oli 1-0 -kotivoitto Crystal Palacesta, ja sitä edellinen peli oli 0-1 -vierastappio paikallisvastus Citylle.

Arsenal taas on räiskinyt maaleja. Liigaottelu Swansean kentällä päättyi kotijoukkueelle 2-1, ja sitä ennen Anderlecht nousi Arsenalia vastaan Mestareiden liigan ottelussa käsittämättömästi 3-3- -tasuriin oltuaan tunnin pelin jälkeen 0-3 -tappiolla. Tuo ottelu kyllä osoittaa, että Arsenalin pelissä on jotain pahasti vialla.

Arsenal ei ole ollut kovinkaan hyvä kotijoukkue tällä kaudella. Se ei ole vielä Emirates-stadionilla hävinnyt, mutta voittoja on vain kaksi. United taas on ollut umpisurkea vierasjoukkue. Se on koko liigan neljänneksi huonoin vierailijja. Sillä ei vielä ole yhtään vierasvoittoa, vaikka sen vastukset ovat olleet liigan heikoimmasta päästä, kuten esimerkiksi Burnley, Leicester ja West Bromwich.

 

Perustelut vihjeelle

Arsenal on suosikki, sen kerroin on 2.18. Kertoimet lienevät aikalailla kohdallaan. Jos de Geakin olisi vielä jostain syystä pois ManU:n joukkueesta, niin sitten pikku hiljaa Arsenal alkaisi nousta pelattavaksi. Nyt fiksuinta olisi pelata vähämaalista ottelua. Vedonlyöjät odottavat suurimaalista ottelua, mutta United on selvästi alkanut ottaa puolustuksen tarkemmin. Arsenalkaan ei varmana lähde otteluun kovin avoimella pelillä. Anderlecht-epäonnistumisen jälkeen Wenger takuulla painottaa puolutusta. Alle 2,5 -maalia on Betssonilla 2.20.

Vihje: alle 2,5 maalia, kerroin 2,20 Betsson

Veikkaussivut | Anssi