Ässät - Lukko 4.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/04/2014
Jaa tämä...

Ässät sekä Lukko vastakkain Porin kuumassa kattilassa.

Ässät – Lukko, merkki 1, kerroin 2,60 Betsson
Ässät – Lukko ML, merkki 1, kerroin 1,96 Betsson

Betssonin kertoimet otteluun 2,60 | 4,15 | 2,25 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigan ottelutarjontaa, Raumaan Lukko matkustaa Porin tulikuumaan kattilaan testaamaan Ässien päivän vireen. Ässät sekä Lukko pelasivat edellisen kerran ottelunsa eilen. Ässät voitti Jyväskylässä JYPin tiukassa taistelussa 1-2 maalein, kun taas Lukko hävisi kotonaan Pelicansille 0-2 numeroin. Ässien valtavan pitkä tappioputki päättyi eilen, joten siinä mielessä tänään jäällä tullaan näkemään varmasti äärimmäisen nälkäinen kotijoukkue. Ässät tunnetaan parhaimmillaan juuri lauantai-iltana kotonaan, kun paikalla on täysi tupa kotijoukkueen kannattajia. Ässien lumipalloefekti saatiin porilaisten kannalta onneksi ajoissa poikki ja nyt kotijoukkue tavoitteleekin täysin uutta alkua. Eilen Jyväskylässä Ässät pelasi erittäin uhrautuvaisesti ja se lupaakin ilman muuta hyvää jatkoa ajatellen. Ässät täysin ansaitusti nappasi eilen täydet pisteet mukaansa, mutta tänään olisi samaan pystyttävä, jotta kotijoukkueen pelivire ei taas kääntyisi uudelleen laskuun.

Ässien suurin ongelma aikaisemmissa otteluissa on ollut se, että ratkaisijoita on löytynyt ainoastaan kotijoukkueen kakkoskentästä. Jyväskylässä Ässien parhaimmistoon lukeutuivat Kamil Kreps, Niklas Hagman sekä Dragan Umicevic. Kaksi viimeisenä mainittua pelaajaa viimeistelivät porilaisten maalit, kun taas Kamil Kreps keskittyi syöttöpisteiden metsästykseen. Juuso Riksman pelasi myös eilen erittäin hyvän ottelun porilaisten maalinsuulla. Itseasiassa Juuso Riksman ei ollut pelannut ainuttakaan ehjää kuuttakymmentä minuuttia sitten marraskuun, joten varmasti eilinen voitto oli tärkeä myös porilaisten ykkösmaalivahdille. Jyväskylässä Ässien pelissä oli näin ollen siispä paljon hyviä asioita, mutta sen jatkumista tarvitaan heti tänään. Eilisestähän ei ole käytännössä Ässille mitään hyötyä, jos tänään kotijoukkueen tehot ovat täysin kakkoskentän varassa eikä muutenkaan peli pysy kasassa täyttä kuuttakymmentä minuuttia.

Lukko hävisi eilen Pelicansille tekemättä maaliakaan, mutta yksi selkeä syy vierasjoukkueen epätasaisiin peliesityksiin löytyy loukkaantumislistalta. Lukko on varsinkin kotonaan pystynyt pelaamaan paljon erinomaisia otteluita, mutta siitä huolimatta se ei voi olla näkymättä, kun vierasjoukkueelta sivussa ovat illasta toiseen useat tärkeät avainpelaajat. Esimerkiksi Ilkka Mikkola sekä Petteri Nummelin palasivat eilen takaisin Lukon vahvuuteen, mutta jossain määrin oli huomattavissa, että takana on ollut loukkaantumisia tai kenties on pientä vammaa edelleen. Joka tapauksessa Lukolta tänäänkin sivussa ovat esimerkiksi Joni Nikko, Teemu Nurmi, Otto Honkaheimo sekä Jerry Ahtola. Kolmessa edellisessä vierasottelussaan peräti kahdessa Lukko on jäänyt korkeintaan yhteen tehtyyn maaliin kamppailua kohden. Maalinteko on näin ollen matkapeleissä alkanut vierasjoukkueella tökkimään. Ässien sairaslista on tänään täysin tyhjä, joten kotijoukkue pääsee jäälle parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

Veikkaussivut | Tuomas