La Liga: Barcelona - Real Betis 20.8.2017 klo 21.15

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 17/04/2018
Jaa tämä...
Bonukset yht. jopa 100€ + 520€
Veikkaa

Espanjan jättiläisten La Liga -kausi alkaa tänään. Haastajan paikalta tällä kertaa kauteen lähtevä Barcelona aloittee pelit kotonaan Betisiä vastaan. Barcan kausi alkoi jo viikolla, kun se hävisi Espanjan kaksiosaisen Super Cupin kummatkin osat Real Madridille.

Betisille ottelu on kauden ensimmäinen. Seurassa on kovat odotukset tulevasta kaudesta, muutoksia ryhmään on tullut sen verran paljon. Betisin viime kausi oli vaatimaton, joukkue tuli sarjassa vasta sijalle 15. Betis on pelannut harjoituskaudella valtaisan määrän harjoitusotteluita, kaiken kaikkiaan 12 viimeisen reilun kuukauden aikana. Tulokset ovat olleet vaihtelevia, esimerkiksi kahdessa viimeisessä Betis kohtasi milanolaiset joukkueet ja AC Milanin se voitti 2-1, mutta hävisi Interille 0-1.

Viime kaudella joukkueet pelasivat päivälleen tasan vuosi sitten Barcelonan Nou Campilla, ja sen Barca vei 6-1. Tammikuussa Betisin kentällä joukkueet pelasivat tasan 1-1.

Barcelona on kriisissä heti kauden alussa, ja se ei ole mukava lähtökohta uudelle päävalmentajalle Ernesto Valverdelle. Neymarin lähtö jätti joukkueeseen aukon, jota se ei vielä ole pystynyt paikkaamaan. Liverpoolin Coutinho ja Dortmundin Dembele eivät ole vielä tulleet Nou Campille, jos tulevatkaan. Ja vielä kaiken lisäksi toinen kärkimies Luis Suarez on polvivaivaisena sivussa viitisen viikkoa. Leo Messi on nyt ainoana jäljellä viime kausia dominoineesta hyökkäystriosta.

Barcan kausi alkoi alavireessä

Real Madridia vastaan Super Cupissa Barca hävisi yhteismaalein 1-5, joten se todellakin on vielä kaukana kärjen tasosta. Barcalla oli kummassakin finaalissa ongelmia joka puolella kenttää, sen ainoa maalikin oli rankkarista. Valmentaja Valverde joutuu heti Barca -uransa aluksi ratkaisemaan isoja ongelmia.

Suarezin lisäksi Barcelonalla on muitakin vaivaisia. Iniestan, Rafinhan ja Piquen pelaaminen on enemmän kuin epävarmaa. Barcan avauksesta vaihtuu puolet pelaajista siihen nähden mitä oli suunnitelmissa vielä kuukausi sitten. Jää nähtäväksi, että jatkaako Valverde Luis Enriquen luomalla kolmen kärjen taktiikalla, vai vaihtaako hän heti johonkin toiseen systeemiin.

Betis on viime kaudet pelannut lähinnä putoamista vastaan, mutta nyt on jo noussut esille toiveita siitä, että joukkue ottaisi askeleen eteenpäin. Putoamistaistot vaihtuisivat pelaamiseen euroturnausten paikoista. Joukkueelle on uusi päävalmentaja Quique Setien, joka tuli Las Palmasista. Hän suosii hyökkäävää jalkapalloa.

Suuret muutokset

Betisillä on paljon uusia pelaajia, listasta löytyvät sellaiset nimet kuin J.Garcia, Camaras, Boudebouz, Sergio Leon, Tello, Guardado sekä vielä Barragan, Feddal and J.Amat.

Toki Betisillä on lähtijöitäkin, ja tästä listasta löytyvät muun muassa Ceballos, Ruben Castro, Piccini, Petros ja Bruno. Betis ei oikeastaan ole ollenkaan sama kuin viime kaudella, lähes kaikki on muuttunut. Kotistadion on edelleen Estadio Benito Villamarin ja joukkueen oma väri vihreä ovat sentään samat kuin viime kaudella.

Avauskokoonpanossa on heti paljon uusia pelaajia. J. Garcia on vasta hiljattain tullut joukkueeseen, eikä ole vielä kentällä. Boudebouz on loukkaantunut ja Tellon pelaaminen on epävarmaa.

Setien on sen verran hyökkäysvoittoinen valmentaja, että hän saattaa laittaa joukkueensa pelaamaan kärki edellä Nou Campillakin. Varsinkin nyt kun Barca on haavoittuvainen.

Unibetin kertoimet otteluun ovat 1.20 – 7.00 -14.00, ja nämä ovat aivan liikaa haavoittuvaiselle kotijoukkueelle kallellaan. Betis +1.5 Unibetin kertoimella 2.55 on hyvä veto kupongille.

Barcelonan mahdollinen avaus: ter Stegen – Vidal, Mascherano, Umtiti, J.Alba – Busquets, Rakitic, A.Gomez – Messi, P.Alcacer, Deulofeu

Betisin mahdollinen avaus: Adan – Barragan, Mandi, Feddal, Durmisi – Brasanac, Guardado, Camarasa – Joaquin, Sergio Leon, Sanabria