5 syytä, miksi Blues ei pelaa pleijareita kaudella 2015-16!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Petteri
  • 09/01/2015
Jaa tämä...

Veikkaussivut.com  ruotii ennen kaudenalkua kaikki Liigajoukkueet ja pistää ne omaan järjestykseensä. Olemme kairanneet myös joukkueittain viisiasiaa minkä takia tulevalla liigakaudella joukkueelle tulee käymään näin. Kieli poskessa ja kiekko lavassa. 

Espoon Blues

Liiga 2015-2016 ennustus sijalle 10.

Pääkaupunkiseudun ikuinen pikkuveli, Kiekko-Espoosta synnytetty Blues, on tällä kaudella todella hilkulla pudota pudotuspeleistä. Ennen kautta lehdistä on saatu lukea kuinka Bluesilta on jäänyt hallivuokrat viime kaudelta maksamatta ja että kuinka Blues voi pahimmassa tapauksessa joutua pelaamaan kotiottelunsa jossain muualla. Nähdäänkö siis syksyklassikko, talviklassikko ja kevätklassikko tällä kaudella Espoossa ja ulkojäillä? Olisihan se aikamoista jos tämän päivän Liigajengi joutuisi pelaamaan omat kotipelinsä ulkotiloissa. No, ehkä ihan tähän ei jouduta mutta ei se kauhean kaukana ole sekään vaihtoehto.

Bluesin taru ei mene tällä hetkellä duurissa. Espoo on vähän hajuton ja mauton ja siitä maineesta Blues yrittää päästä irti. Lähiöjääkiekosta. Bluesin rosterissa on ihan potentiaalia pudotuspeleihin ja todennäköistä on että joukkue myös pudotuspeleissä nähdään. Ei vauhti kuitenkaan taida tällä jengillä ihan kuuden sakkiin riittää.

Tässä perusteluja miksi Blues löytyy Liigan runkosarjan päätteeksi sijoilta 8-11 ja arvauksessamme sijalta 10.

1. Taloushässäkkä. Espoolainen jääkiekkoilu on kriisissä, ei niinkään urheilulliselta puolelta vaan taloudellisesta näkökulmasta katsottuna. Ovatko espoolaiset vain niin laiskoja tulemaan katsomaan tasavallan parasta kiekkoviihdettä vai onko Stadi ja IFK & Jokerit liian lähellä? Jos Blues ei saa talouttaan pikapuolin kuntoon niin se näkyy pian palkanmaksussa ja pienellä viiveellä myös sarjataulukossa. Barona –areena voi pian muuttua Burana-areenaksi jos ei massia jengin pyörittämiseen ala löytyä. Tässä vaiheessa voidaan kysyä miksi Saipa tekee tulosta ja Blues ei?

2. Kim Hirschovits ja kumppanit. Bluussista löytyy materiaalia ja Hirso vie ehjänä joukkueen pistepörssin voiton. Vai myydäänkö pelaaja kesken kauden Liigaan tai KHL:ään? Onhan siellä sitten Ville Korhosta, Jussi Makkosta, Eero Somervuorta, Kai Kantolaa ja muuta nimeä selässä, joten näytön paikka on kaikilla. Blues tykkää tulla altavastaajan asemasta ja pienellä myötätuulella tästä joukkueesta voi kehittyä tämän kauden musta hevonen tai sininen espoolainen. Ja eiköhän kauden aikana pari vahvistusta sinne Bluesiinkin saada?

3. Otso Rantakari. Bluesin siniviivalla viihtyvä pakkipelote, jonka pelaamista on ilo katsella. Läpilyöntikausi, mutta pakkohan se jonkun on Bluesin pakistossakin pinnat tehdä ja Rantakari taitaa olla ainoa jolla on edes kohtuulliset edellytykset paukuttaa yli parinkymmenen pinnan kausi. Ihmeitä pitää tapahtua jos joku muu pakki tekee yli viisi maalia. Otso Rantakari, pistäkää nimi mieleen. Joko kutsuu Leijonapaita tällä kaudella?

4. Bluesin virolaiset. Etelänaapurissamme Espoon Blues on varmasti suosituin suomalainen Liigajengi. Sille on selkeä syy, sillä erilaisia siteitä etelänaapuriimme löytyy niin Siim ”Märkä-Simo” Liivikiltä kuin Robert Roobalta. Syntyperäiset virolaiset tuovat joukkueeseen oman panoksensa varsin mukavasti. Tässähän olisi Tallinkille tai Eckerölinelle oiva markkinointirako? Tallinna tutuksi ottelulipulla?

5. Christian Engstrand. Ruotsalainen maalivahti pääsee varmasti torjumaan paljon kiekkoja tällä kaudella. Ennen kautta varmasti melkoisen aliarvostettu kassari, mutta kauden aikana tulee näyttämään mikä on miehiään. Näytön paikka ehdottomasti, pelasi vielä 2013 – 2014 Linköpingissä, seuraava kausi meni AIK:ssa ja unkarilaisessa (!) Alba Volan Szekesfeervarissa. Melkoinen löytö Bluesilta.

Ennakoitu sarjasijoitus: 10. Jos kaikki sujuu putkeen, voi jengi olla jopa kasin joukossa. Romahduksella jää sääleistäkin pihalle.

Pahimmat kilpakumppanit: Päävastustaja pääkaupunkiseudun HIFK, kauden aikana joutuu pelaamaan pudotuspelejä jo ennen pudotuspelejä kaikkia vastustajia vastaan.

Edelliset liigaennustukset kaudelle 2015-16:  Kookoo | Sport | Ilves | HPK  | Ässät

[interaction id=”55e5744e1cec712a2e4da118″]