Blues - JYP 11.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/11/2014
Jaa tämä...

Blues sekä JYP avaavat Liigakierroksen Espoossa.

Blues – JYP, merkki alle 4,5 maalia, kerroin 1,97 Nordicbet
Blues – JYP, merkki alle 5,5 maalia, kerroin 1,46 Betsson

Nordicbetin kertoimet otteluun 2,20 | 3,90 | 2,75 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigan ottelutarjontaa, Espoossa yhteen iskevät Blues sekä Jyväskylästä vieraaksi saapuva JYP. Sarjataulukossa Blues on tällä hetkellä kahdeksantena, kun taas JYP löytyy viidenneltä sijalta. Joukkueiden välinen piste-ero on tässä vaiheessa vain kaksi pistettä jyväskyläläisten eduksi. Tässä ottelussa kohtaavat kaksi erinomaisessa pelivireessä olevaa joukkuetta. Blues hävisi edellisellä kierroksella Jokereille 4-3 maalein, mutta espoolaiset ovat varsinkin kotonaan olleet loistavia. Edellisessä kotiottelussaan Blues murskasi Pelicansin 4-0 numeroin. Viiteen edelliseen kotiotteluun Blues on saalistanut yhtä monta voittoa, mutta tärkeä asia on myös se, että espoolaisten puolustus on toiminut huikean hyvin. Näissä edellä mainituissa otteluissa Blues on kolmessa pystynyt pitämään maalinsa kokonaan koskemattomana.

Bluesia vastaan maalinteko on ollut käytännössä joukkueelle kuin joukkueelle erittäin vaikeaa. Jani Nieminen lukeutuu ehdottomasti Liigan parhaimpien maalivahtien joukkoon. Edellisessä kotiottelussa Pelicans ei pystynyt viimeistelemään Bluesille maaliakaan, mutta toisaalta suuri häpeä se ei ollut lahtelaisten kannalta, koska Blues on edelliseen viiteen kotiotteluun päästänyt kaikkineensa yhteensä neljä maalia. Tilastojen valossa Blues on noussut Liigan parhaimpien kotijoukkueiden listaan. Tarkemmin sanottuna yhdeksäntoista kotiottelua ovat Bluesille varsinaisella peliajalla tuottaneet peräti yksitoista voittoa. Bluesin kotietu tekee tästä ottelusta lähtökohdat äärimmäisen tasaisiksi, sillä JYP tunnetaan erittäin hyvin puolustavana joukkueena ja muutenkin jyväskyläläiset ovat viime aikoina päässeet takaisin raiteilleen. Kahteen edelliseen otteluun JYPille ollaan yhteensä tehty ainoastaan kolme maalia. JYPillähän on viime aikoina ollut suuria ongelmia loukkaantumisten kanssa, mutta edellisellä kierroksella Ilvestä vastaan jyväskyläläisten puolustus näytti todella hyvältä. Ilves sai JYPiä vastaan Jyväskylässä hyvän alun, mutta muuten jyväskyläläisten puolustus toimi Tupsukorvia vastaan erinomaisesti.

Lähtökohdat viittaavat Bluesin sekä JYPin kohtaamisessa siihen, että maalit tulevat suurella todennäköisyydellä olemaan erittäin vähissä. Bluesia voidaan periaatteessa pitää tässä ottelussa lievänä ennakkosuosikkina, sillä Espoossa Blues on ollut tosissaan huikea sekä toisekseen JYPillä on ollut suuria ongelmia loukkaantumisten kanssa. JYPin puolustus on päässyt muun joukkueen kanssa takaisin pitkälti omalle tasolleen, mutta siitä huolimatta vierasjoukkueelta sivussa ovat edelleen esimerkiksi Jyrki Välivaara, Yohann Auvitu, Mikko Kalteva, Antti Jaatinen sekä Matias Myttynen. JYP palkkasi puolustukseensa Brian Salcidon, mutta siitä huolimatta vierasjoukkueen puolustuksen poissaolot eivät voi olla näkymättä pelillisessä suorituksessa. Bluesin sekä JYPin aikaisemmat keskinäiset kohtaamiset ovat edellistä kamppailua lukuunottamatta olleet melko vähämaalisia kamppailuita. Tänään tiedossa on todennäköisesti hyvin samantyyppinen kohtaaminen.

Veikkaussivut | Tuomas