Blues - Tappara 14.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/01/2018
Jaa tämä...

Jatkuuko Tapparan huikea pelivire Bluesin vieraana?

Blues – Tappara, merkki 2, kerroin 2,35 Nordicbet
Blues – Tappara ML, merkki 2, kerroin 1,82 Nordicbet

Nordicbetin kertoimet otteluun 2,55 | 3,90 | 2,35 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigan ottelutarjontaa, Espoossa yhteen iskevät Blues sekä Tampereelta vieraaksi saapuva Tappara. Sarjataulukossa Blues on tällä hetkellä sijalla kahdeksan, kun taas Tappara löytyy toiselta sijalta. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on noin kaksikymmentä pistettä Tapparan eduksi. Blues tunnetaan normaalisti fantastisena kotijoukkueena, mutta siitä huolimatta Tappara nostetaan vieraissakin jopa selkeäksi ennakkosuosikiksi. Tapparalla oli Joulun jälkeen menossa vaikeampi jakso, mutta sen jälkeen tamperelaiset ovat palanneet takaisin huikeaan pelivireeseen. Tapparalla on alla kolmen ottelun mittaineen voittoputki. Ensimmäiseksi HIFK kaatui Helsingissä 0-2 maalein ja sen jälkeen tamperelaiset ovat kaataneet KalPan 2-1 numeroin sekä viime kerralla Lappeenrannassa SaiPa sai kyytiä 0-4 lukemin. Moni varmasti huomaa numeroista sen tosiasian, että Tapparaa vastaan maalinteko on todella vaikeaa. Tappara puolustaa äärimmäisen kurinalaisesti sekä ennen kaikkea järkevästi. Vierasjoukkueen pelaaminen ei välttämättä aina näytä niin kauniilta, mutta mitään merkitystä sillä ei ole.

Bluesin erinomainen pelivire on muuttunut täysin päinvastaiseen tilanteeseen, sillä kotijoukkueella on alla tappiot Jokereita sekä JYPiä vastaan. Edellisellä kierroksella jyväskyläläiset nappasivat Espoosta täydet pisteet 0-2 numeroin. Blues tunnetaan normaalisti erittäin hyvin puolustavana joukkueena, mutta kahteen edelliseen otteluun espoolaisille ollaan viimeistelty kuusi maalia. Jani Nieminen lukeutuu ehdottomasti Liigan parhaimpien maalivahtien joukkoon, mutta toisaalta vertailussa Jani Nieminen ei luonnollisestikaan pärjää Tapparan maalivahtitilanteelle. Tapparan maalivahtitilanne on kaiken kaikkiaan Liigan terävintä eikä sitä tarvitse lähteä kyseenalaistamaan yhtään sen enempää. Jokainen huippujoukkue tarvitsee erinomaiset maalivahdit ja tamperelaisilla kyseinen asia on kunnossa enemmän kuin erinomaisesti. Bluesin kotipelit ovat olleet espoolaisten kannalta tuloksellisesti hyviä, mutta varsinkin viime aikoina Blues on päässyt pelaamaan paljon ”helppoja” joukkueita vastaan. Tuo lause on sanottu väärin, mutta tällä tarkoitetaan sitä, että on hieman eri asia pelata esimerkiksi Pelicansia tai Ässiä vastaan kuin Kärppiä vastaan.

Tapparan tilanne näytti vielä noin viikko sitten huomattavasti huonommalta, mutta tällä hetkellä Tapparan tilanteeseen luottoa löytyy käytännössä niin paljon kuin mahdollista – vierasjoukkue lähtee tähän otteluun täysin ansaitusti ennakkosuosikkina. Tappara riisui viikonloppuna SaiPan täysin aseistaan ja se kertoo paljon vierasjoukkueen tilanteesta – neljä maalia Kisapuistossa on suhteellisen huikea suoritus. Bluesin kotietu on ehdottomasti merkittävässä roolissa, mutta siitä huolimatta Tappara on ennen kaikkea järkevä valinta vetokupongille mukaan. Tapparalla muutenkaan viime aikoina loukkaantumisia käytännössä ei ole ollut Pekka Jormakan tilannetta lukuunottamatta. Erittäin vähämaalinen kohtaaminen on suurella todennäköisyydellä tiedossa, mutta eiköhän se lopulta tule kääntymään tamperelaisten eduksi. Voittoputki jatkuu illan päätteeksi Tapparalla neljän ottelun mittaiseksi.

Veikkaussivut | Tuomas