Pekingin MM-kisat: Ensimmäinen kisapäivä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

Pekingin yleisurheilun MM-kilpailujen ensimmäinen kisapäivä eteni lähes tulkoon kuten tähtiin oli kirjoitettu. Päivä ei sisältänyt kuin yhden pienimuotoisen urheilullisen yllätyksen, kun miesten 400m aitojen maailman tilastoykkönen tippui omassa alkueräässään. Toinen, hieman ikävämpi yllätys oli kisojen ensimmäinen dopingkäry.

Ensimmäisenä kisapäivänä suurimmat mielenkiinnon kohteet olivat miesten 100m juoksun alkuerät sekä miesten 10 000m finaali. Kumpikin laji eteni siinä mielessä käsikirjoituksen mukaan, että 100m kisan suurimmat suosikit Tyson Gay, Asafa Powell, Justin Gatlin ja Usain Bolt etenivät kaikki oman eränsä voittajina huomisiin välierä lähtöihin.

10 000m finaalissa asetelma oli selkeä muu maailma vastaan Mo Farrah. Farrah lähti finaalissa tavoittelemaan historiallista kuudetta peräkkäistä arvokisavoittoa (5000m ja 10 000m juoksut yhteenlaskettuna). Kolmen kenialaisjuoksijan rintama yritti kirjaimellisesti horjuttaa Farrahia loppumetreille asti, kun Farrah näytti kompastuvan ja kaatuvan useaan otteeseen kenialaisrintaman puristuksissa. Loppukirissä lajin kuningas kuitenkin otti omansa ja nappasi jälleen yhden arvokisa-kullan.

Suomalaisittain iloa ja surua

Suomalalaisittain ensimmäinen kisapäivä tarjosi sekä iloisia onnistumisia, että kirveleviä pettymyksiä. Varhain aamulla suomen aikaan David Söderberg ja Tuomas Seppänen järjestivät iloisen yllätyksen moukarinheiton karsinnassa. Söderberg oli karsinnan kuudes tuloksellaan 75,96. Seppänen heitti 74,74, joka toi 11. sijan. Näin ollen kumpikin suomalainen selvisi huomenna heitettävään moukarin-finaaliin.

Naisten kolmiloikassa sen sijaan koettiin karvaita pettymyksen hetkiä kun 22 – vuotias kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä karsiutui finaalista ensimmäisenä hyppääjänä. Mäkelä hyppäsi karsinnassa 13,83, joka jäin yhden sentin päähän finaalipaikasta ja sijasta 12.

Huomisen tärpit

Huomisen toisen kilpailupäivän mielenkiintoisimmat tärpit ovat miesten moukarin, kuulan ja 100m finaalit. Moukarissa katseet kiinnittyvät erityisesti suomalaispanokseen. Kuulassa mielenkiintoisinta seurattavaa on se että pystyykö joku yllättämään Joe Kovacsin tai David Strollin. Ja se satasen finaali, no tiedätte kyllä!

Useat vedonlyöntisivut tarjoavat paljon veto kohteita pitkin kisarupeaman. Huomiselle Unibet tarjoaa muun muassa seuraavanlaisia kertoimia:

Miesten kuula voittaja:

Joe Kovacs                     2,00

David Stroll                   2,00

Christian Cantwell      21,00

Miesten 100m voittaja:

Justin Gatlin                1,65

Usain Bolt                    2,30

Asafa Powell               26,00

Lue myös:

Neymar Manchester Unitediin?

Pekingissä jo nyt ensimmäinen dopingkäry!