VIDEO: Brian Elliotilta maaginen hanskatorjunta

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

NHL-joukkue St. Louis Bluesin maalivahti Brian Elliot ei osoittanut viime yönä pienintäkään merkkiä otteiden herpaantumisesta maalin suulla uransa uudesta ennätyksestä, kuudennestatoista peräkkäisestä startista, huolimatta. Päinvastoin!

Elliot teki torstain ja perjantain välisenä yönä pelatussa St. Louis Bluesin ja Los Angeles Kingsin välisessä ottelussa todellisen paraatipelastuksen. Mies niin sanotusti ryösti Kings-hyökkääjä Milan Lucicin 1 – 1 tilanteessa jatkoille edenneessä ottelussa. Torjunta oli legendaarinen ”gamesaver”, koska tiimalasissa ei juurikaan ehtinyt valua hiekkaa Elliotin kopin jälkeen, kun St. Louisin Jaden Schwartz iski toiseen päätyyn ottelun voittomaalin.

Kaiken kaikkiaan 30 – vuotias maalivahti teki ottelussa 34 torjuntaa. Elliot on pelannut nyt 16 peräkkäistä ottelua saldolla 11-3-2 siitä lähtien kun joukkueen alkukauden ykkösmaalivahti Jake Allen loukkaantui. Lisäksi mies on päästänyt selkänsä taakse vain kolme maalia viimeisessä neljässä ottelussa. Miehen ilmiömäisille otteille antaa lisäarvoa se fakta, että mies oli pelaamatta peräti 49 ottelua ennen helmikuun 12. päivää startannutta nykyistä otteluputkea. St. Louisin kauden saldo on tällä hetkellä 34–17-9. Seuraavaksi, Jori Lehteränkin edustama, seura pelaa lauantaina, kun se kohtaa vierasottelussa Arizona Coyotesin.

Ohessa vielä ottelun voittomaali.

Lue myös:

Sekoittaako taistelu kabineteissa Jokereiden KHL-mestaruuden tavoittelua?

Teemu Selänteen TS8-ravintolisät yksinoikeudella Tokmanni-Konsernille