Bayern jahtaa Mestareiden liigan voittoa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 23/02/2018
Jaa tämä...

Kaksi Bayern Munchenin avainpelaajaa laittoi kesällä nappukat naulaan. Seuralegenda Philip Lahm ja loistava espanjalainen Xabi Alonso eivät enää ole mukana. Kuinka Bayern paikkaa menestyksen ja rakentaa joukkueen, joka pystyisi voittamaan Mestareiden liigan?

Bayern on ostanut kesällä muutaman erinomaisen pelimiehen. Suurin tähti, joka kesällä saapui Munchenin Allianz Arenalle on lainasopimuksella Real Madridista tullut James Rodriguez. Muut uudet Bayernin pelaajat ovat ranskalainen keskikenttäpelaaja Corentin Tolisso, Hoffenheimin kaksikko Sebastian Rudy ja Niklas Sule sekä Serge Gnabry.

Viime kausi oli Carlo Ancelottin ensimmäinen Bayern Munchenin managerina. Joukkue voitti Bundesliigan viidennen kerran peräkkäin, mutta Mestareiden liiga jäi taas kesken. Euroopan ykkösturnaus on Bayernin päätavoite, Bundesliigasta ei Bayernille oikein enää löydy vastusta. Ancelottikin on jo voittanut kansallisen mestaruuden Saksan lisäksi Italiassa, Englannissa, Ranskassa ja Espanjassa, näistä ei hänelle enää löydy haastetta.

4-2-3-1

Minkälaisen avauksen Ancelotti sitten rakentaa tälle kaudelle? Muutoksia on luonnollisesti tulossa. Ancelottin menestynein avaus on pelannut 4-2-3-1 -muodossa.

Viime kaudella Ancelotti muutti Bayernia mieleisekseen edellisen managerin Pep Guardiolan jäljiltä. Uusia pelaajia Bayerniin ei ennen viime kautta tullut oikeastaan kuin toppari Mats Hummels, mutta Ancelotti nosti Arjen Robbenin ja Franck Riberyn jälleen avauksen laidoille. Guardiola oli suosinut Douglas Costaa ja Kingsley Comania. Robbery – Robben ja Ribery – tekivät viime kaudella yhteensä 18 maalia ja antoivat 18 maalisyöttöä.

Kuinka Bayern sitten pelaa tällä kaudella? Kuinka uudet miehet sopivat ryhmään, kuinka eläköityneiden jättämä aukko paikataan?

Robben ja Robery olivat mainioita viime kaudella, mutta nyt voi odottaa Real Madridista tulleen jamesin nousevan heti avaukseen Riberyn tilalle.

Tolisso Alonson paikalle

Xabi Alonson jättämään aukkoon istutetaan varmasti ranskalainen, Lyonista tullut Tolisso. Toinen vaihtoehto Alonson paikalle olisi ex-Hoffenheim Rudy.

Bayernin keskikentällä on kolmen pelaaja timanttimuodostelma, ja tällä kaudella nämä kolme lienevät Tolisso, Arturo Vidal sekä Thiago Alcântara. Vidal pelannee näistä kolmesta alimmaisena.

Pitkästä aikaa ilman Lahmia pelaavan Bayernin puolustuksen neljän linja saattaisi tällä kaudella ola Alaba-Hummels-Martinez-Kimmich. 22-vuotias Kimmich on mainio pelimies, josta saattaa hyvinkin tulla Lahmin kaltainen Bayernin ja Saksan maajoukkueen ehdoton avainpelaaja. Viime kaudella Kimmich juoksi kentällä eniten koko Bundesliigasta, noin 12.2 kilometriä per ottelu.

Bayernin harjoituskausi ei mennyt kaikilta osin erinomaisesti. Elokuun alussa Liverpool kylvetti sen 0-3, videolla ottelun parhaat palat.

 

Lyö vedot  Unibetille!>>