Chicago Blackhawksille jo toinen voitto konferenssin finaaleissa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 06/03/2013
Jaa tämä...

Chicago otti toisen voiton sarjassa Los Angeles Kingsia vastaan lukemin 4-2.

Chicago Blackhawks otti toisen voiton konferenssin finaalisarjassa Los Angeles Kingsia vastaan. Chicagossa pelattu ottelu päättyi kotijoukkueen 4-2 voittoon. Ottelun erikoisuus oli Kingsin maalivahdin Jonathan Quickin vaihtaminen pois maalilta. Quick ei ole päästänyt neljää maalia edellisissä 34 pelaamassaan NHL:n pudotuspeliottelussa. Quick myös valittiin viime vuoden pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi NHL:ssä.

Chicago meni ottelussa johtoon jo toisen pelimiinutin kohdalla, kun Andrew Shaw pääsi laittamaan kiekon verkkoon Viktor Stålbergin passista. Aivan ensimmäisen erän lopulla Chicago kasvatti johtooaan jo 2-0 lukemiin. Maalintekijänä kunnostautui Brent Seabrook.

Quickin ilta tuli päätökseen toisessa erässä, kun Chicagon Bryan Bickell ja Michal Handzus iskivät maalit mieheen vain parin minuutin välein. Quickin tilalle Kingsin maalille vaihdettu Jonathan Bernier piti omalta osaltaan nollapelin. Bernierille kertyi ottelussa 9 torjuntaa.

Kings sai aikaan kavennuksen vain noin minuutti ennen toista erätaukoa. Jeff Carter pääsi laittamaan kiekon Blackhawksin maaliin Tyler Toffolin syötöstä. Toffoli latoi itse mediakuutiolle loppulukemat 4-2, kun ottelua oli jäljellä enää vain noin minuutti. Tuo maali jäi myös ottelun viimeiseksi ja näin Blackhawks jatkaa sarjaa kahden voiton kaulalla.

Katso ottelun kohokohdat tästä (nhl.com).

Veikkaussivut | Oskari Villanen

Twitter: @OskariVillanen