Jääkiekon CHL:ssä suomalaiskomento - mutta missä yleisö?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Tiistai mentiin jääkiekon osalta suomalaiskomennossa.

Tiistaina pelattiin jääkiekon CHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen avausottelut. Suomalaisista kaukalossa nähtiin Blues, Tappara, Kärpät, JYP, TPS, HIFK ja Lukko. Yksikään seitsemästä suomalaisjoukkueesta ei hävinnyt ensimmäisen pudotuspelikierroksen avausotteluissa, vaan ainoa tasapeli syntyi suomalaisjoukkueiden JYPin ja TPS:n keskinäisessä väännössä.

Siinä hyvät asiat sitten olivatkin. Tiistain ottelut nousivat esille myös negatiivisessä valossa, sillä kamppailuiden yleisömäärät olivat monella paikkakunnalla surkeita. Muun muuassa Espoossa CHL-pudotuspeli keräsi katsomoon vain reilut tuhat ihmistä. Jyväskylässä Eric Perrinin paluuottelukaan ei tuntunut kiinnostavan, sillä paikalla oli noin 2000 katsojaa, joista erittäin moni pääsi sisään ilmaiseksi.

– Parempi on olla arvailematta mitään mutta kyllä me liigalukemista jäädään tänään selvästi, JYPin Kari Tyni ennakoi ennen tiistai-iltaa.

Tyni halusi myös muistuttaa siitä, että nykyisin päätös otteluihin lähtemisestä tehdään usein viime hetkillä.

– Viihdebisneksessä hienoinkin asia arkipäiväistyy, valitettavasti. Tämä on hieno peli tänään, toivottavasti saataisiin yleisö vielä liikkeelle. Päätös otteluun lähtemisestä tehdään nykyisin viime hetkellä.

Tukholmassa rimanalaitus

Tukholmassa pelattu Djurgårdenin ja Växjön välisessä ottelussa katsojia oli hieman yli 500 henkilöä, mikä taisi olla riman alitus pahimmasta päästä.

Itse otteluissa Blues kaatoi Mannheimin maalein 4-1 ja Tappara vieraissa Vitkovicen lukemin 0-2. Jyväskylässä JYPin ja TPS:n ottelu päättyi tasapeliin numeroin 2-2. Raumalla Lukko kaatoi Münchenin maalein 5-3, HIFK kukisti Davosin lukemin 2-1 ja Saksassa Kärpät nappasi vierasvoiton Düsseldorfilta numeroin 0-2.

Suomalaisjoukkueiden paras yleisömäärä nähtiin Helsingissä, kun 3649 katsojaa todisti HIFK:n voittoa Davosista.

Kaksiosaisten pudotuspelien toiset osat pelataan 6. lokakuuta.

Jääkiekon SM-liigassa pelataan keskiviikkona yksi ottelu, jossa HPK matkustaa Ilveksen vieraaksi. Ottelu näytetään Nelonen Pro 2-kanavalla suorana lähetyksenä.

KHL:ssä pelataan erittäin mielenkiintoisia otteluita. Jokerit kohtaa Helsingissä Slovan Bratislavan, ja puolestaan Moskovan illassa yhteen iskevät TsSKA Moskova ja SKA Pietari. KHL:ää näytetään runsaasti Viasatin kanavilla.

Peliyhtiö Unibet lähettää CHL:n pudotuspelit ilmaiseksi live stream -palvelussaan. Katsominen on ilmaista, kunhan pelitililläsi on rahaa vähintään yksi sentti. Live stream -palvelusta on mahdollista seurata myös runsaasti muuta urheilua.

Lue myös:
Superjunnut heti vauhdissa NHL-harjoitusotteluissa!
VIDEO: Tässäkö NHL:n komein maski?