Davis Cup tenniskauden päättäjänä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

Tsekki sekä Espanja taistelevat paremmuudestaan.

ATP-kausi pelattiin viikko sitten päätökseen Lontoossa, mutta Davis Cupissa Tsekillä sekä Espanjalla riittää edelleen reilusti pelaamista. Tänään käynnistyy tenniksen merkittävin maajoukkueturnaus, josta on ehdottomasti syytä odottaa upeaa tapahtumaa. Turnausta ollaan pelattu jo peräti 1900 -luvulta asti!

Turnauksessa mukana ovat oikeastaan kaikki parhaat mahdolliset huippupelaajat Espanjan Rafael Nadalia lukuunottamatta. Nadal on edelleen sivussa eikä ole minkäänlaista varmuutta vielä tässäkään vaiheessa espanjalaisen palaamisesta takaisin kiertämään dollarikenttiä.

Ensimmäisen kilpailupäivän ohjelmassa ovat kaksi kaksinpeliä. Ensimmäisessä ottelussa Tsekin Radek Stepanek haastaa Espanjan David Ferrerin ja puolestaan toisessa ottelussa Tsekin Tomas Berdych kohtaa Espanjan Nicolas Almagron. Lähtökohtaisesti tilanne on erittäin mielenkiintoinen, sillä ensimmäiseksi mainitussa otteluparissa muu tulos kuin Ferrerin voitto olisi yllätys, mutta toisaalta Berdych on toisessa ottelussa erittäin vahvoilla Almagroa vastaan.

Espanja on viime vuosina hallinnut Davis Cupia, sillä neljän edellisen turnauksen aikana peräti kolmesti voittajaksi on julistettu juuri Espanja. Vuonna 2009 turnauksen finaalit käytiin Espanjassa Barcelonan kaupungissa ja silloin vastakkain olivat juuri Espanja sekä Tsekki, joten Tsekki hakee samalla uusintaa kyseisestä tappiosta muutaman vuoden takaa.

Ja jotta tennistä olisi mahdollista seurata myös omin silmin katsomosta, Helsingissä käynnissä on tämän viikon ajan Challenger -tason turnaus ja suomalaisittain upeaa on Jarkko Niemisen mukanaolo turnauksessa, tietenkin! Niemisen puolivälierä on vuorossa viimeisenä Israelin Dudi Selaa vastaan ja alkamisaika on todennäköisesti noin kuuden aikoihin. Tarkemmat ajat löytyvät kilpailunjärjestäjien sivuilta! Tänään, perjantaina pelataan kaikki puolivälierät, huomenna vuorossa ovat välierät ja sunnuntaina finaali!

Veikkaussivut | Tuomas