kimmich maalituuletus

Der Klassiker 98/99: Oliver Kahn puri ja potki

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 23/02/2018
Jaa tämä...

Saksalaisten El Clasico, Bundesliigan Der Klassiker eli Bayern Munchen vastaan Dortmund, pelataan tämän viikon lauantaina Dortmundin kentällä. Joukkueet kohtasivat kauden alla jo Saksan Supercupissa, ja se voitti Bayern Dortmundin kotikentällä rankkarikisan jälkeen. Dortmund johti ottelua loppuminuuteille, mutta kotijoukkueen Piszczekin oma maali vei pelin jatkoajalle.

Der Klassiker on saanut varsinaisesti merkitystä ja suuren ottelun tuntua 1990-luvulla. Dortmund ei ollut aikaisemmin ollut sen kummempi kilpailija baijerilaisille, mutta viime vuosituhannen loppupuolella tilanne todellakin muuttui. Dortmund voitti Bundesliigan mestaruuden kahdesti peräkkäin keväinä 1995 ja 1996. Tuolloin Dortmundin keltamustat olivat Bundesliigan ykkösjoukkue.

Kaudella 1996-1997 joukkueet pelasivat Dortmundissa 1-1, ja Bayern Munchenin ja Saksan maajoukkueen Lothar Matthaus muisteli, että tuossa ottelussa hän yritti saada järkytettyä Dortmundin tähtipelaajaa Andy Mulleria.

”Andy Muller, hän on mukava kaveri. Pelasimme molemmat maajoukkueessa ja voitimme MM-kullan vuonna 1990. Mutta kentällä?!? Hän oli keltaisissa ja minä punaisissa. Tiesimme kaikki, että hän oli hieman pehmeä. Ja kun hän taas meni nurin rikkeen jälkeen Dortmundissa, niin kävin huutelemassa, että ”älä nyt itkupilli filmaa”. Mutta ei se ollut mitään henilökohtaista”, Matthaus kertoi ottelusta.

Kaudella 1998-1999 Dortmundissa joukkueet sitten saivat aikaan todellisen saksalaisen jalkapalloklassikon. Ottelun päättyi 2-2, Bayern tuli tasoihin kahden maalin takaa ja kumpikin joukkue lopetti ottelun vain kymmenellä pelaajalla, kun Stefan Reuter ja Sammy Kuffour saivat punaiset kortit.

Bayern Munchenin hurja maalivahti Oliver Kahn oli ottelussa isossa roolissa. Kahn yritti potkaisi kung fu -tyylillä Dortmundin Stephane Chapuisatia ja yritti purra Heiko Herrlichiä. Kahn teki jotain hyvääkin. Hän torjui Lars Rickenin rankkarin.

Kahn puree ja potkii:

 

 

Parhaat talletusbonukset