Englanti kohisee, Alli näytti keskaria!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 09/05/2017
Jaa tämä...

Englannin Dele Alli on tänään saarivaltakunnan lehtien otsikoissa näytettyään Slovakia-ottelussa keskisormea erotuomari Clement Turpinille. Alli on saamassa kansainvälisen pelikiellon, jos käy selväksi, että sormea todellakin nostettiin juuri tuomarille.

Alli meni nurin Slovakian Martin Skrtelin taklaamana ottelun toisella puoliajalla tilanteen ollessa 2-1 englantilaisille. Erotuomari Turpin ei reagoinut taklaukseen ja ilmeisesti Allin mielestä tilanteessa oli sen verran vääryyttä, että hän päätti nostaa sormensa.

Dele Alli oli lehtien mukaan kertonut Englannin managerille Gareth Southgatelle, että hän ei näyttänyt keskaria tuomarille, vaan joukkuetoveri Kyle Walkerille.

Alli tviittasikin jo aiheesta: “Just to clarify, the gesture tonight was a joke between me and my good friend Kyle Walker! Apologies for any offence caused! Great win 2nite.”

Sormilla puhumista

Manageri Southgate oli toki Allin puolella, hänen mukaansa kyse oli vain kaverusten oudosta tavasta kommunkoida.

”En nähnyt sitä, mutta minulle kerrottiin siitä. Kyle ja Dele vain hölmöilivät, ja Dele teki Kylen suuntaan eleen. En tiedä missä kulmassa se oli kentällä. Tällä kaksikolla on outo tapa kommunikoida, mutta näin he sanoivat”, Southgate sanoi ottelun jälkeen. Southgate myös totesi, että Alli pelasi maajoukkueessa parhaan ottelunsa sen jälkeen kun hänestä tuli joukkueen manageri.

Jos FIFA toteaa, että Alli kiukutteli tuomarille, niin pelikiellolle tullee mittaa useampi ottelu. Argentiinan Leo Messi sai neljän ottelun pelikiellon kiroiltuaan aputuomarille, myöhemmin rangaistusta tosin lyhennettiin, koska kunnon todisteita ei lopulta löytynyt.

Itse Slovakia-ottelussa Englanti ei lopulta ollut juurikaan ongelmissa. Slovakia meni jo ottelun kolmannella minuutilla johtoon, mutta kotijoukkue Englanti jyräsi ensin rinnalle Eric Dierin maalilla ja sitten Marcus Rashfordin osumalla johtoon. Rashfordille maalinteko sopi mainiosti, sillä hän oli pääsyyllinen Slovakian avausmaaliin. Rashford unohti puolustamisen kokonaan ja päästi Slovakian Lobotkan selkänsä taakse maalin tekoon.

Voitto tarkoittaa Englannille sitä, että se on käytännössä jo Venäjän kisoissa. Englanti johtaa F-lohkoa 20 pisteellä. Slovakia on tappiosta huolimatta edelleen kakkosena 15 pisteellä, Slovenia ja Skotlanti ovat pisteen perässä.

 

 

Parhaat talletusbonukset