Ennakko: Onko Ässät unohtanut Peltolan pompun?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

Porilainen hulluus on ensimmäistä kertaa koetuksella keskiviikon armottomassa kotipelissä. Murskaako Ville Nieminen Ässien peli-ilon vai sortuuko Tappara anteeksiantamattomaan passiivisuuteen? 

 

Keskiviikkoiltana mennään taas, kun Isomäen jäähallissa Ässät ja Tappara iskevät toistamiseen yhteen tämän kevään finaalihuumassa. Maanantainen avauskamppailu jätti ainakin allekirjoittaneen hivenen ristiriitaisiin tunnelmiin, kuten pelin jälkeisestä avautumisesta oli luettavissa. 

Jukka Peltolan selittämätön pomppumaali viisi sekuntia ennen summeria – tämä liki luonnoton tapahtuma ottaa luonnollisesti vallan toista kohtaamista ajatellen. 

Suuri kysymys kuuluukin, miten porilaisten miehistö on kyseisen, karmaisevan, takaiskun ottanut vastaan? Vastaavaa valtaisaa henkistä koetinkiveä ei joukkue ole vielä pudotuspeleissä joutunut kohtaamaan. 

On aika näyttää – tai katua

Karri Kiven armadalla on massiivinen näytönpaikka. Mikäli Ässät on käsitellyt tappion oikein, ja se pystyy pelaamaan alusta alkaen ehjää rohkeaa vauhtikiekkoaan, on se näyttänyt kirvesrinnoille mentaalisesti irvaillen peräpäätään. 

Täytyy muistaa, että Tappara oli voitostaan huolimatta ajoittain kammottavan kokoluokan vaikeuksissa, kun Ässät onnistui lyömään painetta tamperelaisten puolustajille. Jukka Rautakorven pelitavan nylkemisen ABC lähtee yksinkertaisesti juuri alakerran ankaralla paineistamisella.

Ässät lähtee kotiotteluunsa täydellä varmuudella hillittömän intensiteetin saattelemana. Vierasjoukkue voi hyvinkin nopeasti löytää itsensä samasta tilanteesta kuin maanantaina, jolloin porilainen hulluus vauhkosi valtoimenaan heti pelin alussa. 

Tapparan on oltava kärsivällinen olematta kuitenkaan passiivinen. Juuri passiivisuus ajoi joukkueen maanantaina vaikeuksiin. Toisaalta kun Tappara sai kiekollisen pelinsä kuntoon kykeni se suorastaan nöyryyttämään Ässien jyhkeänä pidettyä keskialueen tukkimista. 

Keskiviikon kamppailu tulee varmuudella olemaan kiihkeä ja viihdyttävä. Fiinaalihuuma tekee tehtävänsä. Silti avauskohtaamisessa kohellettu kiekon roiskimisvaihe toisessa erässä toi ikävää lamaantumista muutoin huumaavaan intensiteettiin.

Vastaavaa haluttomuutta ei kukaan toivo, mutta tähän valitettavasti päädytään, mikäli Tappara näkee tyylissä ainoan keinon Ässien karvauksen jalkanopeuden lamaannuttamiseen. 

Jatkuuko Niemisen ylivoima? 

Kiekkokevään huipennuksessa on toki kohdistettava huomio edellä mainittuihin pelillisiin seikkoihin, mutta silti kyse on lopulta yksittäisistä pelaajista. Ainakin suuri yleisö haluaa nähdä juuri sankaritarinoiden syntyvän.

Juha Metsola ja Antti Raanta ovat jo ehtineet mahtipontiset käsikirjoitukset omilla tonteillaan luomaan. Näiden veijareiden venymiskykyä saadaan ihastella takuuvarmasti läpi finaalisarjan, niin myös keskiviikkona. Entäpä muut soturit sitten? 

Tapparan Ville Nieminen osoitti avauspelissä koko kevään, tai oikeastaan koko kauden ajan pelissään läsnä ollutta suurenmoista johtajuutta. Tiivistettynä Nieminen teki kaukalossa mitä tahtoi, miten tahtoi.

Stanley Cup -voittaja pelaa vasta ensimmäisiä SM-liigan finaalitaistojaan. Konkarin koko olemuksesta uhkuu suuri nautinto juuri näitä tärkeimpiä koitoksia kohtaan. 

Väkivahvan Niemisen rinnalle on Ässistä noustava haastajia. Tahtopelaaja Veli-Matti Savinainen kykenee vastaavaan elekieleen tarvittaessa.

Katseita sopii kääntää myös nuoren Daniel Brodinin otteisiin. Upeasti pudotuspelit aloittanut ruotsalainen on valunut JYP-sarjan alun jälkeen nollakerhoon, ja tämä on näkynyt myös peliajassa. Vähämaalisessa sarjassa vaaditaan tahto- ja pomppumaaleja, niitä väkivahva hyökkääjä kykenee vääntämään. 

Kiekollisen pelaamisen suuri kamppailu käydään jumalaisen taitavan Ässien Joel Armian ja todella pirteästi maanantaina esiintyneen Tapparan Antti Erkinjuntin välillä. Kumman tarjoiluista ketjukaverit kiittävät tehokkaammin? 

Puolustuspäässä on mielenkiintoista nähdä Padan Shaun Heshkan onnistuminen. Kiekollisen pelin erikoisosaaja oli välierissä omissa suurissa vaikeuksissa, mutta paransi kovuuttaan huomattavasti maanantaina.

Sankareiden marssimista estradille siis vaaditaan, porilaisten kohdalla vielä astetta enemmän. Henkistä takalukkoa Ässät ei saa päästää keskiviikkona syntymään, muuten torijuhlat voidaan jo unohtaa. 

Veikkaussivut | Micke Suopuro

Twitter: @MickeSuopuro