Ex-NHL-tappelijan kova kohtalo - Vain muutama viikko elinaikaa!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

NHL-jäiltä tuttu Gino Odjick kärsii vakavasta terminaalisairaudesta. 

Entisenä NHL-tappelijana tunnettu Gino Odjick kertoi Vancouver Canucksin kotisivuilla kärsivänsä harvinaisesta AL-amyloidoosista. Kyseessä on vakava terminaalisairaus, joka kerryttää elimistöön poikkeavaa proteiinia ja varastoi sitä sydämen ympärille. Näin ollen sydän ei pysty toimimaan kunnolla.

Vuonna 2002 kiekkouransa päättänyt Odjick sanoi, että lääkärit arvioivat ensin hänen elinajakseen vielä joitakin vuosia, mutta nyt ennusteet ovat muuttuneet radikaalisti. Tällä hetkellä elinaikaa näyttäisi olevan vain muutamia viikkoja.

– Menin sairaalaan hengitysvaikeuksien takia ja 48 tuntia myöhemmin kuulin huonot uutiset. Siitä asti olen ollut sairaalassa hyvien lääkäreiden hoidossa. Olen saanut paljon tukea perheeltäni ja hyviltä ystäviltäni, Odjick sanoi kirjoittamassaan kirjeessä.

– Nämä eivät ole hyvästit, mutta halusin kertoa teille tästä. Aion pysyä vahvana ja toivon, että voin viettää lasteni kanssa mahdollisimman paljon aikaa.

Nyt olisi tarjolla ilmaista pelirahaa! Tee tili Veikkaushuoneelle ja nappaa tarjouksena 10€ pelirahaa tästä linkistä! Jopa ilman talletusta! ]

Kovanaama tuli NHL-väelle tutuksi Canucksin lisäksi myös New York Islandersista, Philadelphia Flyersista ja Montreal Canadiensista. Suurimman osan NHL-urastaan mies vietti kuitenkin Vancouversissa.

– Tunnen olevani onnekas, kun olen saanut elää tällaisen elämän. Sain urani aikana pelata hienoissa kaupungeissa kuten Vancouver, Long Island, Philadelphia ja Montreal. Sydämessäni tulen kuitenkin aina olemaan Canuck ja minulla on aina ollut erityinen suhde Canucks-faneihin. ”Gino, Gino” -huudot olivat suosikkejani, ja toivoisin vielä joskus voivani kuulla ne.

Odjick pelasi NHL-urallaan 604 runkosarjaottelua ja merkkasi niissä tehot 61+73=149. Rangaistuksia kertyi samalla huimat 2468 minuuttia.

Tappelemisen ohella kanukkimörssäri osasi kuitenkin myös jääkiekkoilun alkeet. Parhaalla kaudellaan Odjick nimittäin iski 76 ottelussa peräti 16 täysosumaa. Tuolla kaudella mies pelasi paljon muun muassa Pavel Buren rinnalla suojellakseen joukkueen supertähteä.

– Pavel neuvoi, että mene maalin kulmalle ja pistä lapa jäähän. No niinhän minä tein, Odjick naureskeli vuosia sitten TSN:n haastattelussa ihmekaudestaan.

Canucks teki sankaristaan myös näyttävän tribuuttivideon. Katso se tästä!

Veikkaussivut

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut