F1-kausi käynnistyy

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Kauden avauskilpailu ajetaan viikonloppuna Melbournessa.

 

F1-kausi starttaa viikonloppuna, kun vuorossa on perinteinen kauden avauskilpailu Melbournessa.

Kaudesta 1996 lähtien rata on ollut mukana F1-kalenterissa, ja ainostaan kausilla 2006 ja 2010 Australiassa ei ajettu kauden ensimmäistä osakilpailua. Kauden avausviikonloppu tulee olemaan varmasti yllätyksellinen, sillä ”autojen” voimasuhteet eivät ole tulleet vielä esille testijaksojen aikana. On kuitenkin sanomattakin selvää että kahdella edellisellä kaudella maailmanmestaruuden voittanut Sebastian Vettel lähtee kauteen suurimpana ennakkosuosikkina. Vettel voitti myös viime kaudella Melbournessa käydyn osakilpailun.

Vettelin kertoimet ovat myös mestarisuosikin mukaiset, sillä korkeimman kertoimen mestaruudelle antaa , jonka kerroin Red Bull-kuskin maailmanmestaruudelle on 2,00. 

Suomalaisittain kauteen lähdetään pitkästä aikaa todella mielenkiintoisista lähtökohdista, kun Kimi Räikkönen palaa ”rallimaailmasta” takaisin F1-ympyröihin. Testijaksojen aikaan Kimin tallilla (Lotus F1 Team) oli vaikeuksia, joten nähtäväksi jää, millaisella autolla Kimi tulee kaudella taistelemaan. Mukana on myös edelleen Heikki Kovalainen, joka kilpailee Caterhamilla, sekä Valtteri Bottas, joka on Williamsin (ainoa) testikuljettaja. Ei pidä kuitenkaan unohtaa suomalaisia sukujuuria omaavaa Niko Rosbergia, vaikka mies saksan passilla ajaakin. Räikkösen lisäksi F1-radoille paluun tekevät Romain Grosjean, Pedro de la Rosa, Nico Hülkenberg ja Narain Karthikeyan.

Kimi-lotuksella-barcelonassa

Kuinka käy Kimi Räikkösen paluukilpailussa Australiassa? Viimeisellä testijaksolla Barcelonassa Kimi löi tauluun pohja-ajan. Tästä ei kuitenkaan kannattane vetää liian suuria johtopäätöksiä.

 

Suurimman kertoimen Kimi Räikkösen mestaruudelle antaa , joka tarjoaa ”jäämiehelle” kertoimeksi mukavat 23,00. Vertailuna Nordicbet antaa Kimin mestaruudelle kertoimeksi 15,00.

 

Albert Parkin radalla on myös historian havinaa tiedossa, sillä ensimmäistä kertaa sunnuntain Grand Prix`ssa on mukana kuusi maailmanmestaria samassa kilpailussa, Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel, Jenson Button, Lewis Hamilton, Fernando Alonso ja Michael Schumacher. Jos ennen sunnuntaita ei tapahdu suurempia haavereita, niin kilpailu tullaan käymään ilman italialaiskuljettajia ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1973. Toki testikuljettajia ”vielä” löytyy, kun Ferrarin testikuljettajina ajavat Giancarlo Fisichella ja Davide Rigon. HRT F1 Team testikuljettajan roolissa on puolestaan Vitantonio Liuzzi.

Onko se sitten vanha ”klisee”, jos sanotaan että tullaan näkemään kaikkien aikojen F1-kausi.

F1-kauden osakilpailukalenteri vuosimallia 2012 :

18. maaliskuuta – Australian Grand Prix, Melbourne
25. maaliskuuta – Malesian Grand Prix, Kuala Lumpur
15. huhtikuuta – Kiinan Grand Prix, Shanghai
22. huhtikuuta – Bahrainin Grand Prix, Sakhir
13. toukokuuta – Espanjan Grand Prix, Montmelo
27. toukokuuta – Monacon Grand Prix, Monte Carlo
10. kesäkuuta – Kanadan Grand Prix, Montreal
24. kesäkuuta – Euroopan Grand Prix, Espanja
8. heinäkuuta – Britannian Grand Prix, Silverstone
22. heinäkuuta – Saksan Grand Prix, Hockenheim
29. heinäkuuta – Unkarin Grand Prix, Mogyoród
2. syyskuuta – Belgian Grand Prix, Spa
9. syyskuuta – Italian Grand Prix, Monza
23. syyskuuta – Singaporen Grand Prix, Singapore
7. lokakuuta – Japanin Grand Prix, Suzuka
14. lokakuuta – Korean Grand Prix, Yeongam
28. lokakuuta – Intian Grand Prix, New Delhi
4. marraskuuta – Abu Dhabin Grand Prix, Abu Dhabi
18. marraskuuta – Yhdysvaltain Grand Prix, Austin
25. marraskuuta – Brasilian Grand Prix, Sao Paulo