Flames varmisti kohu-uutisen - Miikka Kiprusoff lopettaa kiekkouransa! | NHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 09/09/2013
Jaa tämä...

Calgary Flames tiedotti maanantaina, ettei Miikka Kiprusoff enää palaa pelikentille tulevalla NHL-kaudella.

Pitkäaikainen Calgary Flamesin tähtivahti Miikka Kiprusoff varmisti maanantaina lopullisesti kiekkouransa päättymisen. ”Kipper” puheli päätösaikeistaan jo viime kauden aikana, mutta asia sai lopullisen sinettinsä vasta nyt.

– Päätin urani lopettamisestani viime kauden lopussa. Kävin seuran kanssa keskusteluja kesän aikana, eikä mieleni ole muuttunut. Arvostan todella paljon sitä, että Flames ja Jay Feaster antoi minun pohtia asiaa kesän yli, jotta olisin 100-prosenttisen varma kaikesta, kommentoi Kiprusoff Flamesin verkkosivuilla.

Flamesin toimitusjohtajana operoiva Feaster suitsutti tähtivahtiaan suru-uutisesta huolimatta.

– Miikka on ollut joukkueemme heti siitä lähtien, kun hän saapui tänne vuonna 2003. Hän urakoi jatkuvasti yli 70 peliä kaudessa, ja jokaisessa ottelussa hän on maagisten otteidensa avulla antanut meille mahdollisuuden taistella voitosta. Miikka kuuluu ehdottomasti NHL-vahtien kärkikastiin ja hän on ollut olennainen osa koko Flames-historiaa.

– Miikka on ollut jatkuvasti sillä kannalla, että hän haluaa päättää uransa Flamesin paidassa, ja että kausi 2012-13 olisi hänelle se viimeinen. Emme halunneet, että hän tekee näin isoa päätöstä liian pikaisesti. Me halusimme tarkoituksella odottaa, jotta tietäisimme, että hän on varma asiasta, kertasi Feaster.

Kiprusoff pelasi NHL-jäillä yhteensä 623 ottelua, joista hän voitti 319. Turusta maailmalle ponnistanut vahti pelasi yhdeksän viimeistä kauttaa Flames-paidassa ja oli huimilla otteillaan siivittämässä joukkuettaan vuoden 2004 Stanley Cup -finaaliin. Vuonna 2007 hän pokkasi NHL:n parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina Trophy -pystin palkintokaappiinsa.

– Olen ollut todella onnekas, että olen päässyt viettämään 10 viimeisintä vuottani Calgaryssä. En voisi keksiä parempaa paikkaa elämiseen ja kiekon pelaamiseen. Odotan innolla, että pääsen nauttimaan vapaa-ajasta perheeni kanssa upeassa Etelä-Albertassa.

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut