Fabio Fognini - Jarkko Nieminen 15.1.2014 | Australian Avoimet

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/03/2018
Jaa tämä...

Pelaako Jarkko Nieminen itsensä jo kolmannelle kierrokselle?

Fabio Fognini – Jarkko Nieminen, merkki yli 38,5 peliä, kerroin 1,82 Unibet

Unibetin kertoimet otteluun 1,63 | 2,18 PELAA TÄSTÄ

 

 

Tenniksen Australian Avointen toisen kierroksen ottelutarjontaa, Italian Fabio Fognini sekä Suomen Jarkko Nieminen iskevät yhteen äärimmäisen mielenkiintoisessa ottelussa. Tiedossa tulee suurella todennäköisyydellä olemaan potentiaalinen viisieräinen kohtaaminen. Periaatteessa lähtökohdat tähän otteluun ovat hyvin tasaiset. Fabio Fognini voitti edellisellä kierroksella luovutuksen kautta Alex Bogomolovin, kun taas Jarkko Niemisellä on alla voitto Dudi Selasta. Fabio Fognini on pelaajatyypiltään erittäin epätasainen pelaaja. Italialaisen pelaamista voisi kuvailla täysin vuoristoratamaiseksi. Parhaimmillaan Fabio Fognini on aikaisemmilla kerroilla yksittäisessä ottelussa pystynyt haastamaan TOP-5 tason pelaajia, mutta italialaisen kohdalla on täysin mahdotonta lähteä sanomaan, että millä pelituulella hän mahtaa olla. Fabio Fognini on siispä näin ollen fiilispohjainen pelaaja. Tässä asiassa etua on annettava Jarkko Niemisen suuntaan, mutta toisaalta Dudi Sela pystyi haastamaan tasaisena puurtajana suomalaisen tiukassa viiden erän kohtaamisessa. Jarkko Niemisellä on näin ollen takana erittäin raskas ottelu, kun taas Fabio Fognini pääsi ensimmäisellä kierroksella jatkoon ilman minkäänlaisia ongelmia.

Fabio Fogninilla on ollut viime aikoina melko suuria ongelmia loukkaantumisten kanssa, mutta toisaalta italialaisella on periaatteessa ollut jatkuvasti jonkinlaista häikkää – mistään uudesta asiasta ei ole siispä Fabio Fogninin kohdalla kysymys. Fabio Fognini on pelaatyypiltään äärimmäisen taitava pelaaja, mutta Chennaissa kauden avausturnauksessa italialainen joutui luovuttamaan intialaisvastustajaansa vastaan jo ensimmäisen erän jälkeen. Fabio Fogninin viime kauden parhaat ajat osuivat kesän massakiertueelle, kun Hampurissa sekä Stuttgartissa italialainen oli erinomaisessa pelivireessä. Toisaalta Fabio Fogninin loppukausi olikin käytännössä pelkästään täyttä konttaamista. Esimerkiksi US Openissa Fabio Fognini hävisi toisella kierroksella lähinnä Challenger -tason turnauksia kiertävälle Rajeev Ramille. Fabio Fognini päätti viime kautensa Pariisin turnaukseen ja siellähän italialainen hävisi avauskierroksella.

Jarkko Nieminen pystyi saamaan ennen Australian Avointen käynnistymistä useita otteluita alleen verrattuna Fabio Fogniniin, sillä Jarkko Nieminen pelasi kaksi ottelua Brisbanessa sekä yhden ottelun Sydneyssä. Tavallaan Jarkko Niemiselle saattoi olla hyvä asia, että menestymistä ei tullut kummastakaan turnauksesta, sillä olisi ollut todella ikävää lähteä Australian Avoimiin hakemaan menestystä erittäin monen ”lämmittelyottelun” päätteeksi. Jarkko Nieminen omaa kaikki aseet Fabio Fogninin kaatamiseksi, mutta varmasti suomalaisella painaa jaloissa ensimmäisen kierroksen ottelu. Jarkko Niemisellä on ollut varmasti suurimpana työnään palautua takaisin mahdollisimman hyvään kuntoon, sillä Jarkko Nieminen olisi loistava valinta vetokupongille mukaan, jos Dudi Sela olisi kaatunut esimerkiksi suoraan kolmessa erässä. Lähtökohtaisesti tähän otteluun on todella vaikeaa lähteä selkeää ennakkosuosikkia metsästämään. Valitaan yli 38,5 peliä vetokupongille mukaan ja todetaan päivällä, että se oli erittäin fiksu teko.

Veikkaussivut | Tuomas