Eurooppa-liiga: Gent - Tottenham 16.2.2017 klo 20.00

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 24/04/2018
Jaa tämä...

Pelaa vihje: Tottenham, kerroin 1.72 Bet365>>

Mainio Valioliiga-joukkue Tottenham pelaa Eurooppa-liigan pudotuspelin keskikertaisen belgialaisjoukkueen Gentin kentällä. Tottenham hävisi viime viikonloppuna Liverpoolin Anfieldilla 0-2, mutta tätä edeltävä tappio sillä on joulukuun puolesta välistä, jolloin Manchester United oli Old Traffordilla 1-0 parempi. Väliin mahtuu mainioita otteluita, kuten Chelsean voittaminen omalla Old Traffordilla 2-0, 2-2 -tasuri Manchester Cityn Etihad -stadionilla ja vaikka West Bromwichin rökittäminen 4-0 White Hart Lanella. Valioliigan sarjasijoitus Tottenhamilla on nyt kolmas.

Gent on Belgian liigassa puolivälin paikkeilla. Club Brugge on sarjakärjessä on 12 pisteen päässä. Viime kierroksella Gent meni häviämään kotikentällään kehnolle Eupenille 0-1. Spurs on aivan eri tason vastus kuin pikkuseura läheltä Saksan rajaa.

Spursilla viikonloppuna FA Cupia

Tottenhamilla ja Gentilläkin on omissa sarjoissaan tilanne, jossa ne joutuvat keskittymään myös liigapeleihin, Eurooppa-liiga kanssa joudutaan hieman tasapainoilemaan. Gent on vasta sarjakahdeksikko, ja se varmaan haluaa pelata itselleen paikkaa myös ensi kauden UEFA:n turnauksiin. Spurs taas pelaa vielä mestaruus, tai ainakin Mestareiden liigan paikka, mielessä.

Gentillä on vain yksi piste matkaa kuudentena olevaan Mecheleniin. Viikonloppuna Gent pelaa Standard Liegeä vastaan liigapelin, eikä joukkue voi sitä tyystin sivuuttaa, pelaajia lienee pakko kierrättää.

Tottenhamilla on tämän illan ottelussa se etu, että se ei pelaa viikonloppuna Valioliigaa, vaan FA Cupia Fulhamin kentällä. Sarjaporrasta alempana oleva vastus kyllä melkein houkuttaa laittamaan kentälle kakkosketjun pelaajia. Edellisellä FA Cupin kierroksella Spursin manageri Pochettino laittoi kentälle Wycombea vastaan täysin varamiehisen ryhmän.

Vaikka Gent ei pelaakaan hyvää kautta, niin kotikentällään se on ollut melko hyvä. Koko kauden aikana se on hävinnyt kotonaan vain kolmesti, Eupen yllätti viimeksi, sitä ennen kova Anderlecht oli parempi ja marraskuussa Eurooppa-liigassa Shaktar Donetsk vei voitn Belgiassa. Shaktar Donetsk -ottelu oli melkoinen maalijuhla, peli päättyi 3-5. Tuolloin puolustuksilla oli todella kehno päivä, ottelussa tehtiin kahdeksan maalia vain 19 laukauksella.

Pudotusta viime kaudesta

Viime kaudella Gent oli mukana 16 parhaan joukossa Mestarien liigassa, mutta tämän vuoden joukkue ei ole viime vuotisen tasoinen. Kauden jälkeen nippu avainpelaajia lähti muualle, ja Gent joutui jälleenrakennushommiin.

Joukkueilla on muutama loukkaantuminen. Gentiltä sivussa on ainakin Bjedov ja Spursilta Rose ja Lamela.

Bet365:n kertoimet otteluun ovat 5.25 – 3.80 – 1.72. Gent ei ole nykyisellään Valioliiga-tasoinen ryhmä, joten lukemissa on jopa hieman liikaa Tottenhamille. Spursille voi pienen vedon laittaa, ei lukema ainakaan alikerroin ole.

Pelaa vihje: Tottenham, kerroin 1.72 Bet365>>