VIDEO: The Amazing Spider-Man Parkour

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: Youtube
  • 21/02/2018
Jaa tämä...

Yksi viimeisten 5 – 10 vuoden aikana hyvin paljon suosiota kasvattanut urheilulaji on ranskalaista alkuperää oleva liikuntamuoto Parkour.

Parkourin ideana on liikkua esimerkiksi urbaanissa ympäristössä mahdollisimman sulavasti, nopeasti ja tehokkaasti paikasta toiseen. Parkourissa pyritään hyödyntämään liikkumisessa mahdollisimman paljon eri ympäristön tarjoamia esineitä kuten esimerkiksi kaupunkiympäristön kaiteita, kattoja ja parvekkeita. Parkour on kaupunkilaisten harrastuksen maineessa, mutta yhtä hyvin sitä voi soveltaa vaikka metsäisessä maastossa tai sopivissa sisätiloissa.

Kuten todettua Parkourin filosofiana on liikkua erilaisten esteiden parissa mahdollisimman sulavaliikkeisesti. Toisinaan Parkourin harrastajan suurin intressi on tehdä näyttäviä temppuja, jolloin puhutaan freerunningista Parkourin sijaan. Viihdeteolisuus onkin tehnyt Parkouria katsojille tutuiksi TV-mainoksissa, musiikkivideoilla ja elokuvissa. Lisäksi tietenkin internetin ihmeellinen maailman ja erityisesti Youtube on täynnä toinen toistaan näyttävämpiä Parkour/freerunning videoita. Veikkaussivut.com haluaa tänään kunnioittaa tätä hienoa lajia, ja jakaa yhden netin näyttävimmistä freerunning videoista kaikkien lukijoiden kesken. Alla olevalla videoilla itse Hämähäkkimies painaa menemään kaupunkimaisemissa kuten parhaimmissakin Hollywood-elokuvissa. Videota katsoessa tulee vain mieleen kysymys, että mihin tarvitaan radioaktiivisen hämähäkin pureman antamia supervoimia, kun ihminen pystyy jo nyt halutessaan näin mahtaviin liikkeisiin ja tekoihin?

Lue myös:

VIDEO: Taksikuski ei tiedä että takapenkillä istuu F1 maailmanmestari

VIDEO: NHL maskotit jäällä